• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #836206  autor: okti51
 22 lis 2015, 18:28
Posiadam jeden numer z sieci Plus. Wiedziałem, że pod koniec roku kończy mi się umowa, ale nie znałem dokładnie daty, a od nich nikt nie dzwoni. Wreszcie gdy sam zadzwoniłem okazało się, że umowa zakończyła się 4 listopada :roll: Dziwne tym bardziej, że zawsze do mnie dzwonili, a w tym roku zonk.
Planuję teraz przenieść numer do innej sieci. Interesuje mnie jakiś nolimit, ale zależy mi na wygodzie, więc w grę wchodzi tylko abonament. Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem będzie nju mobile.
Teraz pytanie. Dowiedziałem się, że okres rozliczeniowy trwa od 25 do 24 każdego miesiąca. Przeniesienie składać na dzień 25 czy 24 grudnia?
 #836214  autor: gerth
 22 lis 2015, 19:19
Składasz po prostu wypowiedzenie umowy, nie musisz podawać terminów. Zgodnie z regulaminem jest to 30 dni (okres rozliczeniowy) czyli najlepiej jak zrobisz to jak najszybciej - np jutro, wtedy od 25 listopada rozpocznie Ci się ostatni okres (który zakończy się w wigilię ale nie musisz podawać terminu - po prostu "niniejszym wypowiadam umowę na świadczenie usług tel. dla nr...."
Byleby zrobić to niezwłocznie i sprawnym (szybkim) kanałem - najlepiej salon albo elektronicznie - jeśli tak można.
 #836220  autor: okti51
 22 lis 2015, 19:31
Nie chcę składać wypowiedzenia tylko od razu przeniesienie, a tam termin muszę już podać.
 #836250  autor: data17
 22 lis 2015, 22:18
Jesli masz karte debetową to polecałbym viking mobile. Masz taniej niz w nju mobile bo za 24zł rozmowy na komorki, sms i 2GB,
wg mnie tez jest wygodne bo doladowanie to wystarczy podpiąc karte debetowa pod numer i wysylasz sms i od razu masz zasilane konto.
 #836274  autor: orson_dzi
 23 lis 2015, 08:15
okti51 pisze:Wreszcie gdy sam zadzwoniłem okazało się, że umowa zakończyła się 4 listopada :roll: Dziwne tym bardziej, że zawsze do mnie dzwonili, a w tym roku zonk.
A w tym roku zaczęło obowiązywać nowe prawo konsumenckie. Nie wyraziłeś operatorowi zgody na kontakty marketignowe, więc ten nie mógł się z Tobą skontaktować bez łamania prawa.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #836288  autor: iPlus
 23 lis 2015, 09:51
okti51 pisze:Nie chcę składać wypowiedzenia tylko od razu przeniesienie, a tam termin muszę już podać.
z końcem umowy możesz podać we wniosku o przeniesienie numeru i ten wniosek zastępuje wypowiedzenie umowy w innej sieci czyli masz dwa w jednym