• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #835784  autor: play_boy
 19 lis 2015, 18:06
Może ktoś się wypowie bo jestem zainteresowany tą ofertą: Best move za 19,90 zł mamy no limit voice + 2 GB. MVNO to firma FM Group handluje kosmetykami a jako operator wirtualny funkcjonuje już 6 lat. Oferta dla mnie super (nie wysyłam w zasadzie sms) i podobno bez jakichś ukrytych kruczków ( nie mówię o aktywacji i fakturze email).
 #835789  autor: SomalijskiWluczega
 19 lis 2015, 19:36
oferta faktycznie wygląda przyzwoicie.
Umowa na 18 miesięcy z czego jak podpiszesz umowę do końca listopada 2015 r. to przez pierwsze 6 miesięcy abonament wyniesie po 1zł (potem 19,90zł miesięcznie). Aktywacja 1zł (też nie najgorzej) a to że trzeba mieć tzn e-fakturę by mieć za tą cenę nielimitowane rozmowy i wideorozmowy na wszystkie numery pl komórkowe i nielimitowane rozmowy na wszystkie numery pl stacjonarne. No i dają jeszcze co miesiąc 2 GB netu. Wszystko wygląda dobrze. Tylko obawiam się że internet nie ma tzn lejka (nie sprawdziłem - może ma) ale jakby nie miał to to byłby jakiś haczyk. A tak to więcej haczyków nie znalazłem.
 #835900  autor: play_boy
 20 lis 2015, 12:26
po 2 GB lejek 32 kbit/s; przenoszę się tym samym do nich po 8 latach w Play (nie chcieli negocjować w ogóle warunków pozostania u nich), ważne żeby skorzystać do 30.11. bo do tego dnia jest te 6 m-cy za 1 zł. Natłoku chętnych jednak chyba nie mają bo po miesiącu od wprowadzenia tego abonamentu wprowadzili właśnie te ww. promocję.
 #835929  autor: perdos1
 20 lis 2015, 14:22
Oferta bez promocji jest powiedzmy "standardowa" i niczym się na tyle konkurencji nie wyróżnia. Ale z promocją to najlepsza obecnie oferta no limit na rynku.
 #835954  autor: play_boy
 20 lis 2015, 17:53
perdos: dlaczego niby bez promocji (po 1 zł za 6 m-cy?) oferta jest standardowa? a bez tej promocji to już nie? pokaż mi taką lub nawet zbliżoną ofertę na rynku: za mniej niż 20 zł no limit voice i 2 GB. Chyba, że masz na myśli coś takiego jak virgin lub lyca - są znacznie droższe choć mają więcej w ofercie - ale jak ktoś nie pisze tylko chce rozmawiać to po co ma płacić? Abonamenty w ogóle są daleko w porównaniu z FM. Gdzieś już napisałem: rewolucyjna oferta mogła by być gdyby można było łączyć sobie pakiety: voice, sms (oba no limit), internet (np. nawet tylko 2 GB wystarczy), każdy po ok. 10 zł i oto FM coś takiego jakby wygenerowało. I nikt się na coś takiego nie poważył, choć napisałem do VM i Lyca czy widzą podobne rozwiązanie u siebie: przynajmniej obaj odpisali, że przemyślą, no i dalej myślą...
 #835965  autor: perdos1
 20 lis 2015, 19:48
play_boy pisze:perdos: dlaczego niby bez promocji (po 1 zł za 6 m-cy?) oferta jest standardowa? a bez tej promocji to już nie?
Z promocją 6 miesięcy za opcję voice+2GB zapłacimy 12*19,90+7, czyli efektywnie 13,66 zł/miesiąc. Za opcję Voice+sms+mms+5GB zapłacimy 12*29,90+7, czyli efektywnie 20,32 zł/miesiąc. Te ceny są bezkonkurencyjne, ale bez tej promocji są już standardowe.
play_boy pisze:pokaż mi taką lub nawet zbliżoną ofertę na rynku: za mniej niż 20 zł no limit voice i 2 GB.
Play taryfa RBM Energy. Kupując doładowania 15% taniej przez internet no limit voice do wszystkich+sms do play+10 GB można mieć za 17 zł/miesiąc (20 zł standardowo). Jak widzisz, można nawet lepiej.

Pakiet 10GB jest oficjalnie dostępny do końca roku, ale już raz został przedłużony.

Do tego dochodzą bonusy za doładowanie (przy doładowaniu za 100 (85 zł) można dostać 10GB bonusu na 5 miesięcy). Wtedy co miesiąc przedłużasz no limit voice pakietem za 10 zł a jak braknie internetu kupujesz któryś z dostępnych pakietów. Również wyjdzie lepiej niż w FM.

Do tego w obu podanych przeze mnie przypadkach nie jesteś związany żadną umową.

Jeśli chodzi o ofertę za 29,90, bliźniacze oferty są w Orange, Virgin, RBM, Lycamobile.
 #839521  autor: ricki123
 10 gru 2015, 18:12
Witam serdecznie
Ma ktoś wiedzę czy te darmowe 6 miesięcy obowiązuje również przy przeniesieniu numeru z innej sieci (Play)?
Oferta za 29.99zł. (a po przeliczeniu 6 miesięcznego bonusu 20zł ) poprzez darmowe mms-y jest bezkonkurencyjna (no chyba że czegoś nie wiem w takim razie proszę o info)
 #840193  autor: play_boy
 14 gru 2015, 08:31
Od soboty jestem w FM oferta za 19,90 zł, przeniosłem numer z Play po 8 latach, rabat za 6 mcy obowiązuje, uważać trzeba na terminowe zapłaty bo cena po spóźnieniu obowiązuje bez obniżek, zasięg Plusa, internet ok; przaśne jedynie menu konta na ich stronie, trzeba konfigurować apn do internetu.
 #844019  autor: play_boy
 07 sty 2016, 13:26
po prawie 1 miesiącu w FM mobile zauważam niestety momentami nienajlepszy zasięg w różnych miejscach (np. w górach) sieci Plus (mimo chwalenia się najlepszym zasięgiem), mam telefon na 2 karty na drugiej jest wciąż jeszcze Virgin i tu mam zasięg lepszy (Play i Tmobile), a w ogóle uważam teraz, że Play miał poprzez roaming ze wszystkimi najlepszy zasięg w całym kraju