• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #834727  autor: Alienus
 13 lis 2015, 11:04
Witajta.
Wczoraj wysłałem mailem wypowiedzenia 2 umów z dyspozycją przeniesienia numerów na kartę po zakończeniu abonamentu.
I mam kilka pytań do tych którzy przerabiali temat:
1. Czy to przejście z abonamentu na kartę sprawnie działa?
2. Do jakiej taryfy przerzucają i jaki jest stan konta?
3. Jak długo przetwarzają wypowiedzenie (kiedy jest widoczne w systemie od wypowiedzenia)
4. Jest szansa że zaproponują abonament bez telefonu z darmowymi do wszystkich plus stacjonarki plus minimum 2GB internetu za max 40PLN?

Z góry dzięki za info :)
 #834737  autor: zielony71
 13 lis 2015, 12:10
Zapewne dostaniesz taką odpowiedź jak wszyscy, że wypowiedzenie z przeniesieniem na kartę jest możliwe tylko w salonie, nie wcześniej niż miesiąc przed końcem umowy.
 #834742  autor: kamil1221
 13 lis 2015, 12:29
Potwierdzam.
Musisz udać się do salonu na 30 dni przed zakończeniem umowy. Innej opcji nie ma - jeśli chcesz po zakończeniu umowy zostać w Orange na kartę.
 #834755  autor: Alienus
 13 lis 2015, 13:39
Czy w takim razie moje wypowiedzenie będzie ważne, czy mi go w ogóle nie przyjmą w związku z z prośbą o przeniesienie na kartę?

A tak w ogóle to kompletnie bez sensu. Wymuszają przecież w ten sposób przenoszenie numeru do innych sieci. I tak pewnie zrobię bo nie chce mi się łazić po salonach.
 #834920  autor: Adamgl
 14 lis 2015, 20:58
Nie trzeba iść do salonu można listem ostatnio potrzebowałem takiej informacji i pytałem o to emailem i dostałem taką odpowiedź:
Witam,
Dziękujemy za przesłaną korespondencję.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informuję, że przesłanie wypowiedzenia umowy skutkuje całkowitym wyłączeniem numeru.
Jeżeli po zakończonej umowie abonamentowej chciałby Pan korzystać z numeru, ale w ofercie na kartę, przesyłając wypowiedzenie umowy należy przesłać jednocześnie pisemną dyspozycję migracji numeru na kartę po zakończeniu umowy promocyjnej.
Jednocześnie chciałabym zachęcić do skorzystania z usługi Zamów z Orange [...]

Mam nadzieję, że informacje przeze mnie udzielone okażą się przydatne.
Pozdrawiam,
X****** Y**********
Doradca ds. Obsługi Klienta Indywidualnego
Orange Polska S.A.
 #834934  autor: Alienus
 14 lis 2015, 22:29
Hmmm... To już sam nie wiem. Po prostu poczekam na ich odpowiedź. Mój cykl rozliczeniowy kończy się 25-ego wiec mam jeszcze czas na wysłanie nowego wypowiedzenia lub rozpoczęcie przeniesienia numeru do innej sieci.
 #834981  autor: Blank
 15 lis 2015, 12:42
Alienus pisze:Jest szansa że zaproponują abonament bez telefonu z darmowymi do wszystkich plus stacjonarki plus minimum 2GB internetu za max 40PLN?
Jaki jest sens takiego abonamentu?
W ofercie Orange Free na kartę, za 30 zł miesięcznie masz:
- 6 GB transferu danych
- nielimitowane rozmowy na stacjonarne
- nielimitowane rozmowy i SMS-y na krajowe komórki
- bez żadnych zobowiązań, umów, kar umownych

Usługę można uruchomić w wersji cyklicznej (sama się będzie odnawiać), a w niektórych bankach można ustawić cykliczne doładowanie konta telefonicznego. Wtedy od abonamentu różni się tylko tym, że w dowolnej chwili możesz bez konsekwencji zrezygnować.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #835001  autor: putek
 15 lis 2015, 14:32
A gdzie jest napisane, że smsy są za darmo? W sumie jak to taka oferta, to naprawdę dziwne, że ktoś korzysta z abonamentu. Też chcę wziąć teraz abonament bez telefonu, ale tam za 40-50 PLN są połączenia za free i może 2GB internetu.
 #835094  autor: Alienus
 16 lis 2015, 08:45
Potwierdzam to co napisał @Adamgl - nie trzeba już chodzić do salonu aby zmigrować na kartę po zakończeniu umowy. Oto co dostałem od orange jako odpowiedź na wypowiedzenie mailem z dyspozycją przeniesienia numeru:
Dzień dobry,
Potwierdzamy przyjęcie migracji numeru 501 xxx xxx do oferty na kartę.
Zmiana nastąpi z dniem 25-12-2015.
Pozdrawiamy,
Orange

Jeżeli skończyła Ci się umowa lub zakończy się w trakcie najbliższych 3 miesięcy możesz ją przedłużyć.
Mamy dla Ciebie atrakcyjną Propozycję, zadzwoń na *100 a przekonasz się, że warto zostać z Nami dłużej.
 #835099  autor: zielony71
 16 lis 2015, 09:14
mkethael pisze:Mnie też zraz kończy mi umowa, składałem pismo z brakiem zgody na przedłużenie i prośbą o przeniesienie do oferty prepaid to odpowiedzieli, żebym poszedł do salonu. Bez żadnych propozycji przedłużenia ani nic. Ciekawe od czego to zależy :/
To jest wczorajszy post z innego tematu. Widać to zależy jedynie od dobrego humoru konsultanta;-)
 #835122  autor: Alienus
 16 lis 2015, 11:49
putek pisze:W sumie jak to taka oferta, to naprawdę dziwne, że ktoś korzysta z abonamentu. Też chcę wziąć teraz abonament bez telefonu, ale tam za 40-50 PLN są połączenia za free i może 2GB internetu.
Dlatego właśnie wypowiedziałem obydwa abonamenty. Telefony i tak kupuję sam, bo ceny u operatorów nie są już niskie, a wybór ograniczony. Ceny usług w abonamencie bez telefonu też nie są już od jakiegoś czasu atrakcyjne jeśli nie przenosisz numeru, lub nie masz innych usług u tego operatora. No i jeszcze ten idiotycznie długi okres umowy który wiąże ręce na rok lub 2.
Co ciekawe mam abonament (choć w różnych sieciach) nieprzerwanie od 1999 roku :)
 #835250  autor: Adamgl
 16 lis 2015, 21:19
Alienus pisze:nie trzeba już chodzić do salonu aby zmigrować na kartę po zakończeniu umowy.
Dyspozycje migracji numeru na kartę składałeś na jednym piśmie razem z wypowiedzeniem umowy czy jako osobne pismo?
 #835259  autor: Alienus
 16 lis 2015, 21:54
Na jednym piśmie. Brzmiało to dokładnie tak:
Oświadczam, że zachowując okres wypowiedzenia (jeden pełny cykl rozliczeniowy), wypowiadam umowę o świadczenie abonamentowych usług telekomunikacyjnych dotyczących numeru telefonu 501 XXX XXX.
Jednocześnie proszę o przeniesienie niniejszego numeru telefonu do dowolnej oferty na kartę (pre-paid) działającej w sieci Orange wraz zakończeniem świadczenia usług abonamentowych.
 #835263  autor: robert0050
 16 lis 2015, 22:13
Ja w salonie też chciałem rozwiązać umowę przejściem na kartę,ale konsultantka zadzwoniła do DUK i otrzymałem ofertę bez telefonu bez limitu do wszystkich +stacjonarne i 2.5GB internetu za 25.89 umowa na 20m-cy
 #835373  autor: Maciej Loret
 17 lis 2015, 13:37
robert0050 pisze:Ja w salonie też chciałem rozwiązać umowę przejściem na kartę,ale konsultantka zadzwoniła do DUK i otrzymałem ofertę bez telefonu bez limitu do wszystkich +stacjonarne i 2.5GB internetu za 25.89 umowa na 20m-cy
Co dokładnie dostałeś?
Np. MMS-y też?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #835398  autor: robert0050
 17 lis 2015, 15:29
Dostałem ofertę Smart Plan LTE 65.98PLN Tylko Sim.Rabaty 4.99zł+10zł+10zł+10%zniżki na abonament.W tej taryfie dostałem bez limitu do wszystkich +smsy ,rabat 100% na cykliczny pakiet 1GB+0.5GB Rabat 100% bez limitu na stacjonarne,bez mms-ów.Choć konsultant pytał się czy korzystam z mms-ów ,mogłem też dostać mmsy.Na 20ms abonament 36.89zł-zgodę marteking i efakturę 25.89.To była oferta z DUK co mnie konsultantka połączyła z DUK.Ponieważ odrzucałem oferty z salonu i chciałem rozwiązać umowę i przejść na kartę.W salonie proponowali przedłużenie umowy z dodatkową umową na Orange Free Net 5GB na 24m-cy
 #835431  autor: Maciej Loret
 17 lis 2015, 18:35
robert0050 pisze:Dostałem ofertę Smart Plan LTE 65.98PLN Tylko Sim.
Zbyt to wszystko zagmatwane.
Abonament po odliczeniach wyniósł 29,98.
A dalej?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret