Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Jest też coś takiego jak społeczna odpowiedzialność biznesu i ochrona środowiska.VIP-Card pisze:Dziwi mnie tylko fakt, dlaczego sami o tym informują użytkowników. Nie jest to bynajmniej w ich interesie.
może inPostem wyślą za 1,15 zł ale dolicz jeszcze koszty pracowników do drukowania, utrzymanie i konserwacja maszyn do drukowania, czas na wydrukowanie, wysłanie aż listonosz włoży do skrzynki fakture,VIP-Card pisze:Trend odchodzenia od papierowych faktur występuje u każdego operatora. Dziwi mnie tylko fakt, dlaczego sami o tym informują użytkowników. Nie jest to bynajmniej w ich interesie. Mnie osobiście przyznali rabat w wysokości ok. 5 zł za ten przywilej a koszt wysyłki masowej inPostem schodzi już prawie do złotówki (idzie wynegocjować 1,15 PLN już przy 40 000/mc jak dobrze pamiętam)
Mart87 pisze:Jeśli ktoś ma Neostradę to raczej ma Internet.Na te e-faktury i tak muszę drukować. Jak ktoś wyżej napisał ludzie wybierają e-fakturę ze względu na rabat.
Nie może, ale może ukryć taką opcję w przedłużeniu umowy tak że niczego nieświadomy użytkownik ją przyklepie i dowie się dopiero przy pierwszej fakturze. ja tak kiedyś przyklepałem e-fakturę przy przedłużaniu neostrady. Zmyślny operator wyręczył mnie w postawieniu ptaszka w odpowiedniej rubryce której nijak nie zauważyłem bo byla ukryta w rozwijanej liście. ktoś kto ma stare, nieaktualizowane przeglądarki nawet tego nie zobaczy bo taka mu po prostu tego nie wyświetli,ale skandalem było to że ta opcja była domyślnie włączonaOperator bez zgody Abonenta nie ma prawa włączać faktur elektronicznych, gdy jest przesyłana faktura papierowa