• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #833085  autor: piotrek991116
 03 lis 2015, 22:12
Witam,
Tak jak w tytule, w mojej rodzinie posiadamy telefon Emporia V29i, telefon dla emerytów ze słabym wzrokiem, gdyż posiada duże przyciski. Telefon służy jedynie do rozmów i ma już co najmniej dwa lata. Niestety od pewnego czasu w telefonie ktoś pewnie niechcący włączył budzik i budzi nas o 4 nad ranem. W ustawieniach telefonu nie ma opcji (a przynajmniej nie mogę znaleźć, jeśli ktoś potrafii proszę o instrukcje) wyłączenia budzika, bądź zmiany godziny.. Jest tylko na prawej stronie telefonu taki suwak, który powinien wyłączać i włączać budzik, nie ważne czy w dół czy w górę to i tak na ekranie jest ikona budzika. Przywracałem do ustawień fabrycznych, ale po włączeniu telefonu nakazuje on nam ustawienia czasu budzika.
Jakaś pomoc, porady i instrukcje dotyczące pozbycia się tego budzika na własną rękę bym prosił.
Z góry bardzo dziękuję.
 #833092  autor: Niezgodna7
 03 lis 2015, 22:34
Jeśli starsza osoba to to włączyła, to Ty - młodej daty umysł rześki , poradzisz sobie z jego odszukaniem
:-)
Jeśli nie da się wyłączyć - to przestaw godzinę alarmu.
Nie da się? wyłączać na noc fon. nie da się?
to zmień godzinę w fonie

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #833123  autor: piotrek991116
 04 lis 2015, 07:04
Telefon musi być włączony w nocy. Godzina ani budzika ani w telefonie nie ma być przestawiona.
Po prostu budzik ma być wyłączony, a w opcjach telefonu nie znalazłem takiej opcji i do tego przycisk po prawej stronie nie działa..
 #833161  autor: Niezgodna7
 04 lis 2015, 09:48
poszukaj instrukcji tego modelu w necie, a co do godziny - chodziło mi o tymczasową zmianę o 12 godzin, żeby choć w nocy nie dzwoniło, a o 16-ej.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis