• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #831569  autor: perdos1
 27 paź 2015, 20:17
Mam 3 abonamenty smart plan multi II, w każdym jest pakiet 2GB w cenie abonamentu. Po wykorzystaniu tych 2GB włącza się pakiet 3GB za 10 zł. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale teraz mam dodatkowo Orange Free Net - wspólny pakiet GB na konto. Wolałbym, żeby po wykorzystaniu tych 2GB od razu pobierało dane ze wspólnego pakietu, czy jest to możliwe?
 #831571  autor: zielony71
 27 paź 2015, 20:20
W smart planie lte wprowadzili taką możliwość. W starych chyba nie, ale nie zaszkodzi spróbować;-)

Funkcjonalność Bezpieczny Internet w telefonie może być wyłączona poprzez wysłanie SMSa
o treści BLOKUJ na nr 80148 (SMS bezpłatny). Ponowne włączenie transmisji danych w
ramach Bezpiecznego Internetu w telefonie jest możliwa poprzez wysłanie SMSa o treści
ODBLOKUJ na numer 80148 (SMS bezpłatny).
 #831580  autor: perdos1
 27 paź 2015, 20:36
Wysłałem smsa o treści BLOKUJ na numer 80148, niestety dostałem smsa o następującej treści:
Usluga nie chce schodkow jest niedostepna w Twoim planie taryfowym
Czyli lipa.
 #831584  autor: perdos1
 27 paź 2015, 20:45
No niestety trzeba to nazwać jawnym zdzieraniem z klienta, żeby skorzystać ze wspólnego pakietu, za który płacę osobno, muszę zapłacić najpierw 10 zł, bez sensu.
 #831591  autor: kamil1221
 27 paź 2015, 21:09
Hola, hola...
No niestety trzeba to nazwać jawnym zdzieraniem z klienta
W regulaminie SPII masz jasno napisane w jaki sposób odbywa się taryfikacja, więc co to za żal? Jeśli tak zależy tobie na tej funkcji zmień taryfę na nowszą w kwocie większej lub równej obecnej. Posiadając rabat na plan taryfowy stracisz go przy migracji na nową taryfę (nie dotyczy Orange Open).
 #831600  autor: zielony71
 27 paź 2015, 21:23
No do końca jednoznaczne to to jednak nie jest bo nawet konsultanci często źle informują o takim działaniu.
Ale nic się w tej sprawie nie da zrobić, nawet skarga do UKE nie pomogła:-(
 #831601  autor: perdos1
 27 paź 2015, 21:24
Napisałem, że nie przeszkadzała mi ta opcja, zawsze jak brakło internetu za 10 zł można było dalej "lecieć". Podpisałem umowę świadomie, czytając regulamin. Teraz zostałem zmuszony przez moją sytuację z sąsiadem wziąć "internet domowy w Orange". Mam wspólny pakiet, ale jaki ma on sens, jeżeli żeby z niego skorzystać na wszystkich numerach muszę wydać w sumie 30 zł (a za internet mobilny płacę 50 zł)? Nie ma sensu, dla mnie to jest zdzierstwo, na które jakby nie było się zgodziłem, nie wziąłem pod uwagę tego, że będę potrzebował kiedyś wyłączyć tą usługę, ale nikt nie jest w stanie przewidzieć każdej sytuacji.

Na jednym numerze nie mam rabatu, mam tylko 6 miesięcy abonamentu gratis, które kończą się za miesiąc. Jeśli przejdę na nowy plan to okres umowy nie zmieni się?
 #831605  autor: zielony71
 27 paź 2015, 21:42
Jeżeli tylko zmienisz plan a nie zamówisz aneksu to nie;-)
Z tego co słyszałem to mają jakieś błędy w systemie i chwilowo nie da się tego zrobić na stronie internetowej ale możesz zlecić przez BOK.
 #831611  autor: perdos1
 27 paź 2015, 21:49
Spróbuję jutro, jak się nie uda to zlecę przez BOK. Będę płacił 1gr więcej a zamiast 2GB będzie 5 z możliwością wyłączenia bezpiecznego internetu. Do tego 100MB w roamingu i 100min na połączenia międzynarodowe. Spoko opcja.