• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #829621  autor: luko
 17 paź 2015, 22:59
Witam,

czy ktoś jest posiadaczem telefonu Alcatel OT Idol 3? Jestem jego użytkownikiem (wersja z ekranem 4.7) i zauważyłem kilka rzeczy, które mnie irytują, lub też nie działają jak trzeba, ale być może sam robię coś nie tak ...

Wersja oprogramowania: 5.0.2-010 03P
Operator: T-m.

Notabene po pierwszym uruchomieniu i połączeniu z siecią dostałem info o aktualizacji systemowej nr. 5.0.2-010 06P - pytanie: czy instalować i jak instalować - czy można przez WiFi, czy lepiej przez komputer (USB)?

Ok, do rzeczy:

1. chwalone wbudowane głośniki JBL, dość wyraźnie charczą słuchając systemowych dźwięków dzwonka, zwłaszcza przy niższych tonach. Czy ten typ tak ma?

2. Do czego służy opcja "JBL" w ustawieniach dźwięku?

3. zauważyłem, że equalizer działa tylko w tym trybie gdy widoczna jest "konsola z dwiema płytami" i tylko, gdy zablokowany jest obrót ekranu i włączony tryb miksowania (górny przycisk w środkowym, pionowym rzędzie funkcji, między animowanymi płytami) - w sumie to mi nie przeszkadza, ale w takiej konfiguracji mogę słuchać najwyżej dwóch utworów (po jednym na każdej animowanej płycie)... użytkownicy tego modelu wiedzą pewnie o co chodzi ;)

Mogę słuchać wielu utworów pod warunkiem wyłączenia trybu miksowania, ale wówczas nie mogę użyć equalizera, wtedy dźwięk jest słabej jakości.

Mam ogromną prośbę, czy moglibyście odnieść się do powyższych tematów?

Łukasz