• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #828612  autor: pekuski
 13 paź 2015, 14:15
Witam planuje przeniesc numer zony z play na karte do heyah abonament m (35zl,no limit,4gb).
Oferta wydaje sie ok(miesieczne wypowiedzenie), ale na internecie malo jest opinii o tej opcji ? Sa w tym jakies haczyki ?
Wiem jedynie ze zasieg internetu lte w tmobile jest nedzny............
 #828618  autor: Tomash
 13 paź 2015, 14:40
Co do oferty nie mam zastrzeżeń (+ zasięg T-M = spory plus w stosunku do zasięgu Play w VM poza miastami). Zaś jeśli chodzi o obsługę konta abonenckiego przez Internet - iBOA to największy informatyczny niewypał z jakim miałem dotąd do czynienia, połowa funkcji nie działa.
 #828623  autor: SACZI
 13 paź 2015, 14:55
Heyah ma ofertę OK.
4, czy 6 PLN drożej od "konkurencji" to żadne pieniądze.
Marka TMobile, to zaleta (trza się przygotować na olewające podejście do klienta).
Dla mnie największym minusem jest "wymuszanie" zgód marketingowych na abonentach, dlatego w tym momencie NJU stawiałbym przed Heyah jako potencjalnego dawce usług.
 #828632  autor: pekuski
 13 paź 2015, 15:15
Moze i tak ale dla mnie strona www i ta oferta sa nieczytelne........tu jest wszystko widoczne i proste a ze strony nju nic nie rozumiem
 #828637  autor: Gregrin
 13 paź 2015, 15:44
Bo nju ma niestandardowa ofertę której "niestandardowość" polega na tym ze można zaoszczędzić jeśli się mało korzysta (w praktyce trzeba by bardzo mało korzystać i to w ogóle z internetu ;).
Normalnie, oferta jest prosta tylko jest parę wariantów:
Na komorkowe -nolimit: rozmowy na komórki, sms, mms +2GB potem lejek. Za 29zl. +10zl za nolimit stacjonarnych (jako oplata maxymalna bo rozmowy są liczone po 19gr)
Jeden na wszystko -nolimit: rozmowy (tez stacjonarne), sms, mms +5GB potem lejek. Za 39zl.

Możesz zobaczyć jak to działa (w zależności od wykorzystania) na stronie klikając na kalkulator i symulując wykorzystanie http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem
Oferta nju jest korzystna jeśli weźmie się ja na 2 osoby i dużo korzysta.
 #828769  autor: Pywwxa
 14 paź 2015, 13:17
Też ostatnio miałam zagwostke co wybrać i własnie Heyah mi chodziło po głowie z kilku powodów. I akurat jeżeli chodzi o zasięg to się nie zgodzę, bo w mijescu gdzie mieszkam zasięg kilku operatorów jest mizerny ( bez przełączalnia ręcznego, co komplikuje trochę korzystanie z tel przynajmniej dla mnie) a od nich własnie mam dobry. Nie ma tam haczyków, a opcja zerwania umowy w każdej chwili bardzo mi się podoba i to ona ostatecznie prze przekonała.
 #828883  autor: Gregrin
 14 paź 2015, 19:51
Pywwxa pisze:( bez przełączalnia ręcznego, co komplikuje trochę korzystanie z tel przynajmniej dla mnie)
Mówisz ustawienie na sztywno T-mobile komplikuje życie a korzystanie tylko z t-mob już nie ??
Nie umiem uwierzyć ze jest różnica w zasięgu. Musiałbym zobaczyć to a własne oczy ;)