• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #826810  autor: pakierhakierxd
 04 paź 2015, 14:15
5 gb to wcześniej było jako promocja do końca chyba sierpnia ale przedłużyli.
Watpię w to aby 5gb zostało na zawsze !
Mało im będzie to opłacać.
2gb było dłużej :P

Pozdrawiam :)
 #826816  autor: Norbas
 04 paź 2015, 14:30
Gregrin pisze:może skorzystać z programu STARS (dostanie 100% doładowania z 2 karty przez pol roku na konto główne) wiec praktycznie nie będzie musiał ładować przez pol roku swojej karty a środki może sobie nabić na kolejny rok zaoszczędzając 100% wartości.
Jak do tego programu dołączyć?
Moja karta już zgłoszona do przeniesienia. Karte małżonki bedziemy przenosić po 9 listopada
Gregrin pisze:PS ja bym jeszcze uderzył do zielony71
Ten kolega "może coś załatwić" w play ?
pakierhakierxd pisze:ylko pamiętaj że do Virgin może w każdej chwili wrócić 2 gb !
5 gb to promocja ;)
Wedle słów konsultanta 5GB już zostanie.
pakierhakierxd pisze:Watpię w to aby 5gb zostało na zawsze !

Jak powyżej :-)
 #826817  autor: Norbas
 04 paź 2015, 14:36
pakierhakierxd pisze:A co do olewania miałem już wiele operatorów i żaden nie był idealny,u każdego były jakieś problemy jak nie z zasięgiem to z czymś innym.
Więc przestałem obrażać się na operatora ! :D
No tu się różnimy. Jeśli ktoś nie naprawia zgłaszanych błędów choć zapewnia że tak będzie, olewa uzgadnianie wcześniej kontakty z klientem, mimo wielu lat w sieci nie proponuje tego co inni dostają ( grożąc wypowiedzeniem ludzie dostawali no limit na wszystko + 2250MB internetu za 23.50 a potem za 29zł) twierdząc że nie ma takiej oferty a choćby tu na forum ludzie o tym pisali to ja mam gdzieś takiego operatora i prosił się nie będę.
Czas by operatorzy zrozumieli że to sklep jest dla klienta a nie na odwrót, że sieć nie istnieje bez abonentów którzy uciekają do konkurencji. Ostatnim operatorem z którym mi się układała współpraca bezproblemowo była ERA...od czasu jak zniknęli przemieszczam się między operatorami, nie tkwię lojalnie tylko wybieram ofertę która jest najlepsza dla mojego portfela.
 #826818  autor: zielony71
 04 paź 2015, 14:40
W play nic nie załatwię. Skupiłem się na operatorze u którego można załatwić relatywnie najwięcej, tzn Orange.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2015, 14:43 przez zielony71, łącznie zmieniany 1 raz.
 #826822  autor: Norbas
 04 paź 2015, 14:51
Przenoszę z play swój prepaid i małżonki abonament.
Wstępnie wybrałem Virgin na kartę 29zł/os za wszystko no limit + 5GB
Po prostu chcę mieć słuszną ilość internetu i wszystko bez limitu. Dostanę to gdzieś taniej?
 #826824  autor: Gregrin
 04 paź 2015, 14:57
pakierhakierxd pisze:5 gb to wcześniej było jako promocja do końca chyba sierpnia ale przedłużyli.
Na bezterminowo (tak jak 2GB) dlatego uważam ze zostanie. Wyłączenie spowodowało by bardzo duży odpływ klientów a właśnie nad powiększaniem bazy pracują (chwalą się "już" ćwiartką miliona na stronie).
A
pakierhakierxd pisze:miałem już wiele operatorów i żaden nie był idealny,u każdego były jakieś problemy jak nie z zasięgiem to z czymś innym.
Zgadzam sie. Wszystkim mogą się zdarzyć jakieś problemy/błędy systemowe ale jak nie potrafią/nie chcą zrobić porządku z rachunkiem to duże olewactwo.
Norbas pisze:Jak do tego programu dołączyć?
Takie pytania lepiej we właściwym temacie (virgin) ale jak już będziesz miał swoja kartę w virgin to zamówisz sobie 5 kart i na jedna z nich przenieś małżonkę. Ona będzie doładowywać a ty dostaniesz to samo na swoje konto :) Tylko to chyba wiązało by się z przeniesieniem małżonki najpierw na prepaid play (albo do innego operatora) a dopiero wtedy na tą kartę z polecenia. O szczegóły zapytaj w temacie bo ja z tego nie korzystałem.
 #826870  autor: Gregrin
 04 paź 2015, 18:42
xR_32x pisze:Luknij NJU tam placisz 39 za swoje abo + 9 zl za drugi numer, razem 48zl, masz no limit i 5gb, a po pol roku dostajesz 10gb za staz.
Poruszaliśmy ten temat ;) http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 4&start=60 ale w virgin przy programie STARS wyjdzie go wszystko o polowe taniej (prawie 20zl taniej niż nju). Będzie ładował tylko jeden numer a korzystać będą dwa. Środki nie przepadną bo lądują na konto główne które za 5zl wydłużać można o rok :) Wiec może sobie zrobić mały zapas ;) 360zl i korzysta na dwóch numerach przez rok, nie mówiąc już o tym ze może sobie robić przerwy jeśli nie będzie takiego zapotrzebowania na kupowanie pakietów albo kupować mniejszy pakiet za 19zl.
 #826873  autor: KC-KARLOS
 04 paź 2015, 18:52
Przy złożeniu wypowiedzenia warto zapytać konsultanta o ofertę na przedłużenie umowy. Numer *500 potem 8 i 2. Za 29,99 no-limit wszystko + 5 GB + umowa na czas nieokreślony. Warto spróbować. Więcej informacji w wątku: Sieci komórkowe > Oferta abonamentowa > PLAY Przedłużenie umowy [cd.]

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #826879  autor: Norbas
 04 paź 2015, 19:05
A jaki miałeś wcześniej abonament?
Ja straszyłem już że zerwe umowe ale mimo to nie mieli dla małżonki takiej oferty.
Złożyłeś wypowiedzenie w salonie a potem dzwoniłeś na *500???
 #826889  autor: KC-KARLOS
 04 paź 2015, 19:35
Przechodziłem z MIXa 50/100 - spłacone doładowania.
Wypowiedzenie składałem w salonie.
Po złożeniu wypowiedzenia czekasz 1 dzień, następnie dzwonisz pod *500 > 8 i 2 i rozmawiasz z konsultantem. Jeśli przedstawi Ci ofertę standardową za 39,99 - odmawiaj. Proś o korzystniejszą i poinformuj o złożonym wypowiedzeniu, wówczas będzie ta atrakcyjna oferta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #826896  autor: Gregrin
 04 paź 2015, 20:07
Norbas pisze:Ja straszyłem już że zerwe umowe ale mimo to nie mieli dla małżonki takiej oferty.
Pisałem ze bez złożenia wypowiedzenia nie da się nic ugrać...
Ps Zastanów się czy ci się to będzie opłacać brać abo w play a 29,99 gdzie w virgin masz to samo +100% doladowania na 6m-cy albo nju za 48 dla dwóch numerów.
 #826962  autor: zielony71
 05 paź 2015, 08:46
Norbas pisze:Przenoszę z play swój prepaid i małżonki abonament.
Wstępnie wybrałem Virgin na kartę 29zł/os za wszystko no limit + 5GB
Po prostu chcę mieć słuszną ilość internetu i wszystko bez limitu. Dostanę to gdzieś taniej?
W Orange jest Smart Plan LTE wspólny. Teoretycznie za 110 zł (ale można zrabatować do około 80 zł) - w tym 3 karty sim z nolimit i 10 GB internetu do wykorzystania na wszystkie karty. Do tego dodają niezły telefon za 1 zł - np sony m4 aqua, można też dostać samsunga A5 za 100 zł.
24 miesiące po 80 zł = 1920 zł. Odliczając zysk ze sprzedaży telefonu, koszt za 3 karty sim na 2 lata wyniesie około 1100 zł, czyli jakieś 45 zł miesięcznie. 15 zł/ kartę jeżeli masz komu dać trzecią a 23 zł/ kartę jeśli ta trzecia będzie leżeć w szufladzie.
 #828626  autor: Norbas
 13 paź 2015, 15:01
Magia...dwa dni po tym jak wypowiedziałęm umowęmałżonki w salonie play zadzwonił konsultant z propozycjami. Najpierw standart 39,90 wszystko gratis i 250MB umowa 24 mies.
Po przedstawieniu moich oczekiwań zaproponował 29.99 za wszystko bez limitu , 5GB internetu i umowa na czas nieokreślony lub to samo tylko 250MB internetu za 19.99.
Powiedziałęm że się zastanowie i ma jeszcze dzwonić za kilka dni...ciekawe czy jeszcze coś by się dało urwać/dostać....
 #828628  autor: KC-KARLOS
 13 paź 2015, 15:06
Norbas: nic lepszego nie dostaniesz, radze przedłużyć umowę z tymi warunkami 19,99 lub 29,99.

#828633  autor: Norbas
 13 paź 2015, 15:16
Karlos20: mimo to jeszcze ponegocjuję. I tak byłem nastawiony na Virgin za 29zł wszystko to samo. W Play 90 groszy drożej ale załóżmy że za te też darmowe MMSy z których i tak nie korzystamy...
Jeśli dorzucą jeszcze netu...jakiś telefon za 1zł ( jako zapasowy w domu ) lub jeszcze ciut mniejszy abonament to przedłużę umowe. Jeśli nie to przejdziemy do Virgin i z tym numerem bo jeden numer jutro już będzie w Virgin.