Ale mam już teraz mętlik w głowie....
To w Nju jest jakaś opłata aktywacyjna?
To w Nju jest jakaś opłata aktywacyjna?
Rachunek wystawiają elektronicznie (jeśli chcesz tradycyjny to chyba dalej jest oplata 200zl przy podpisaniu umowy) i płacisz. Nic nie zasilasz (chociaż jak nadpłacisz to skorygują to przy wystawianiu kolejnej faktury) tylko dostajesz miesięczne podliczenie i wtedy płacisz. Postpaid nie prepaid.Norbas pisze:tylko ten rachunek...przychodzi w koncu do zaplaty czy robie zwykle zasilenia konta przelewem?
Nju ma tez pakiety na EU zobacz sobie zakładkę "usługi dodatkowe" http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiemNorbas pisze:jak będę przebywał poza granicą to za odebranie minuty polaczenia jest jak wiadomo 25 groszy...
Tak. Ladnie to sobie sprawdzisz na suwakachNorbas pisze:A jeśli bym powiedzmy wydzwonił tylko 20 minut, wysłał 5 smsów i tylko odbierał rozmowy to rachunek może przyjść mniejszy , dobrze rozumiem?
Tak, rachunek na email i na koncie nju.W teorii jest 30dniowy okres wypowiedzenia jak w większości umów bezterminowych. Kazda umowę możesz tez zerwać bez zachowania tego okresu ale wiąże się to z jakąś karą. W nju tej kary nie ma. Wiec po wypowiedzeniu umowy na następny dzień, dostaniesz ostatnia fakture za to co wykorzystałeś. Na przykładzie 20min i 5sms to będzie 4,25 +9zl numer dodatkowyNorbas pisze:Umowe jakąś tam podpisuje ale jest na czas nieokreślony i mogę z dnia na dzień zmienić operatora bez żadnych miesięcznych okresów wypowiedzeń itp i rachunek przychodzi mi na email - dobrze rozumiem?
Na te pytania nie znam dokładnej odpowiedzi ale z 99% pewnością mogę stwierdzićNorbas pisze:1.Czy obydwie osoby mogą korzystać z aplikacji na androida i śledzić nasze konto na bieżąco czy tylko główna karta?
2.Czy właściciel karty dodatkowej może dokonywać jakichś zmian na koncie w usługach czy tylko właściciel głównej karty?
Mozna ale trzeba się przenieść do orange http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 44#p822544. W sumie to nawet nie tak źle bo można załatwić w salonie dyspozycje przeniesienia do orange z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Zona dostanie nowa kartę sim na którą po zakończeniu umowy numer od razu zostanie przeniesiony i możemy go podpinać do nju dodatkowy.Norbas pisze:Właśnie rozmawiałem z Nju...
Okazuje się że wszystko zgodnie z tym co było tutaj napisane jednak drugi numer który chciałbym dołączyć MUSI być też zarejestrowany na mnie a nie na małżonke...