• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #826412  autor: Gregrin
 02 paź 2015, 12:58
Norbas pisze:i to nju za 48zl jest bez zadnej lojalki itp?
Wypowiedzenie umowy ze skutkiem natychmiastowym jest bez żadnych kar, płacisz to co wykorzystałeś (symulacja suwakami). Niby to "abonament" ale jeśli nie masz kar ani terminów umowy to jedyna różnica jest taka ze płacisz "po" a nie "przed" wykorzystaniem usług.
Norbas pisze:waznosc konta rok? to jest na doladowania czy rachunek?
Rachunek ale o takiej formie ze jeśli nie wykorzystasz nic (na 2 numerach) to płacisz 9zl +9zl. Jeśli wykorzystasz 9zl to tez płacisz 9zl +9zl ;) ale nie zapłacisz więcej niż 39zl (za rozmowy, smsy i 5GB) + 9zl za dodatkowy numer. Rozmowy w roamingu czy za granice są oczywiście dodatkowo płatne i nie wliczają się w te 39zl (ale jako jedna z niewielu sieci, nju ma tez pakiety na UE)
Norbas pisze:Co w przypadku jesli jedna z osob bedzie chciala zmienic operatora?
Jeśli to numer dodatkowy to ta pierwsza osoba będzie płacić max 39zl bez +9zl. Jeśli główny numer to w sumie nie wiem :) Ale mogę ci powiedzieć z własnego doświadczenia ze "wyjście" z tej sieci jest proste i szybkie. Jedna wizyta w salonie gdzie się chcemy przenieść. Jednak żeby było max opłacalne to trzeba mieć 2 numery.
Rebeliant pisze:W tytule jest prepaid i RWK (na które autor tak bardzo się upiera). Poza tym taka rezygnacja może być "zbyt skomplikowana".
Przy całkowitej rezygnacji numer przejdzie na kartę gdzie jest RWK wiec strachu o utratę numeru nie ma ;) Sama rezygnacja tez nie jest skomplikowana ale masz racje, to nie jest typowa oferta na kartę. Na szczęście nie jest to tez typowy abonament ;) Podałem informacje co i jak wygląda. Moim zdaniem sprawdzi się świetnie. Decyzja należy do autora tematu :)
 #826427  autor: Norbas
 02 paź 2015, 13:32
Powiem szczerze, jeszcze się wacham ale tak 70% skłaniam się do Virgin.
Zastanawiam się tylko czy przenosić obydwa numery od razu czy w przypadku żony abonamentu pograć z play w "co mi dacie". Umowe ma już na czas nieokreślony od prawie roku a nie zaproponowali nic ciekawego poza tym co na stronie.
Chciałem ofertę pełne no limit z 2250MB internetu za coś ponad 20zł o której czytałem w sieci ale powiedzieli że nie mogą bo nie ma jej na żony koncie w propozycjach.
Jak od razu wystrzele z przeniesieniem numeru do Virgin to nic pewnie nie ugram, a jakby złożyć najpierw pismo o rezygnacje z abonamentu i przejściu na prepaid to coś da? Raptem się otworzą oferty dotąd niedostępne? Do tąd w przeciągu roku rozmawialem z BOK kilka razy i skutecznie mi odmawiali...
Grać w przejście na prepaid licząc że cos zwojuje czy olać i przenosić numer?
 #826428  autor: Rebeliant
 02 paź 2015, 13:34
Norbas pisze:Grać w przejście na prepaid licząc że cos zwojuje czy olać i przenosić numer?
Ja bym olał i przeniósł się na świetną ofertę Virgin, zamiast prosić się. To plejakowi powinno zależeć na utrzymaniu klienta, a klient powinien iść tam gdzie najwygodniej, najkorzystniej i ogólnie najlepiej.
 #826473  autor: Norbas
 02 paź 2015, 16:23
Przy wypełnianiu wniosku przeniesienia numeru jest jedna kratka do zaptaszkowania :
"Chcę dołączyć do klubu Virgin i akceptuję regulamin"
Czy ktoś mógłby mi napisać o co tutaj chodzi, co to daje i czy jeśli po przeniesieniu chcę korzystać z opcji no limit za 29zł to powinienem "wstępować" do tego klubu czy nie?
I jeszcze kratka od kiedy chcę przenieść numer...w play mam prepaid i nie muszę na nic czekać więc co tam wpisać...jutrzejszą datę czy co?
Rozumiem , że środki jakie mam na karcie play przepadną?
 #826476  autor: Rebeliant
 02 paź 2015, 16:32
Skoro masz do zaptaszkowania akceptację regulaminu, tzn. że go przeczytałeś i respektujesz. Przeczytaj co jest do zaakceptowania, a wszystkiego się dowiesz. Ewentualnie nic nie zaznaczaj, to dołączysz później do tego Klubu. Kiedyś uczestnictwo dawało bonus +50% doładowania, ale to już przeszłość (tylko na starych taryfach).
Tak środki przepadną, jak przy każdej zmianie operatora.
 #826489  autor: Gregrin
 02 paź 2015, 17:26
Norbas pisze: a jakby złożyć najpierw pismo o rezygnacje z abonamentu i przejściu na prepaid to coś da?
Z tego co piszą w dziale o abonamentach tylko wypowiedzenie coś da ;) Poczytaj temat o play i tam zapytaj.
Norbas pisze:Virgin to nie play tak naprawdę?
Virgin działa na nadajnikach t-mobile i play
Norbas pisze:I jeszcze kratka od kiedy chcę przenieść numer...w play mam prepaid i nie muszę na nic czekać więc co tam wpisać...jutrzejszą datę czy co?
Rozumiem , że środki jakie mam na karcie play przepadną?
Przepadną. Co do daty to zadzwoń do virgin i się zapytaj. Generalnie to oni zaczyna działać jak odeślesz im papiery które wyślą do ciebie poczta a ty będziesz miał już od nich kartę sim.

PS Co nie pasowało z oferta w nju ??
Ostatnio zmieniony 02 paź 2015, 17:32 przez Gregrin, łącznie zmieniany 1 raz.
 #826490  autor: Norbas
 02 paź 2015, 17:29
Wypowiedzenie czyli kasacja numeru czy też z automatu przechodzi na prepaid?
Ok...poszukam wątku i dopytam.
Czy Virgin rozłącza długie połączenia po godzinie czy też można rozmawiać do woli?
W każdym razie dziękuję wszystkim za podpowiedzi i opinie co do mojego tutejszego wątku.
Virgin w mojej subiektywnej opinii wygrało i zobacze jak tam jest. Jak będzie źle to będziemy emigrować gdzie indziej.
Jakby ktoś jeszcze na coś wpadł nowego to jestem otwarty na propozycje bo papierów jeszcze nie podpisałem :-)
 #826492  autor: Gregrin
 02 paź 2015, 17:36
Norbas pisze:Wypowiedzenie czyli kasacja numeru czy też z automatu przechodzi na prepaid?
Wypowiedzenie z przejściem na prepaid.
Ponowie pytanie bo w tym tępię wiele umyka. Co nie pasowało w nju?? Bo wydawało mi się ze to była ciekawa oferta.
 #826494  autor: Rebeliant
 02 paź 2015, 17:47
Gregrin pisze:
Norbas pisze:Wypowiedzenie czyli kasacja numeru czy też z automatu przechodzi na prepaid?
Ponowie pytanie bo w tym tępię wiele umyka. Co nie pasowało w nju?? Bo wydawało mi się ze to była ciekawa oferta.
Brak RWK i "skomplikowana oferta". :-)
 #826502  autor: Gregrin
 02 paź 2015, 18:18
Oferta jest prosta. Płacisz miesięcznie 39zl za nolimit: rozmów (stac + kom), sms'ow i MMS'ow oraz 5GB netu. Dopłacasz 9zl i korzystacie z tego we dwoje (net jest ograniczony wiec się nim "dzielicie").
Bez stacjonarnych byłoby 10zl taniej ale chyba nie o to chodzi ;)

Jeśli wypowiesz umowę na drugi numer to nie ma dopłaty 9zl, numer trafia "na kartę" gdzie konto jest ważne "po wieki" ;)

PS oferta virgin tez fajna ale dla dwóch numerów już nie aż tak jak nju ;)
 #826506  autor: Norbas
 02 paź 2015, 18:52
W nju nieklarowne wydało mi się po pierwsze sytuacja kiedy jedna z kart/osób chciała by zmienić operatora a zwłaszcza karta główna, pod drugie brak aplikacji na andka ( lub na stronie nie znalazłem o niej wzmianki ) pozwalającej na bieżąco obserwować konto i nim zarządzać, internet do podziału pomiędzy dwa numery ( czy jest lejek nie doczytałem),za stacjonarne dopłata..
Nie jest to skomplikowana oferta jednak postanowiłem najpierw spróbować Virgin gdzie każde z nas bedzie mialo 5GB do wykorzystania a potem lejek. Jeśli Virgin skasuje te 5GB i wróci do 2 nic nie stoi na przeszkodzie by przejść do nju.
 #826512  autor: Gregrin
 02 paź 2015, 19:16
Norbas pisze:pod drugie brak aplikacji na andka
Apka jest.
Lejek tez.
Przy dwóch numerach z kolei zniżka ponad 10zl ;)
Racja ze w virgin będzie 5GB na osobę :) W nju trzeba poczekać 6m-cy :/ Podejrzewam ze w nju tez w przyszłości to wprowadza do normalnej oferty.
Raczej nie skasują bo tendencja jest do zwiększania pakietów. Obawa była tylko gdy te 5GB było do końca wakacji. Gdy teraz już jest bezterminowo nie ma się co bać :)
Dalej nie namawiam i życzę powodzenia :)
 #826531  autor: Norbas
 02 paź 2015, 21:43
jeszcze co do nju...
rozumiem że roczna ważność konta jest?
koszt za wszystko bez limitu przy dwóch kartach to 2x19zł=38zł
Jeśli chcę mieć też darmowe na stacjonarne to +10zł za każdą karte czy płacę 10zł i obydwie karty dzwonią na stacjonarne za darmo?
Jak wykonam jakieś połączenia płatne np za granice to doliczają to do rachunku który przychodzi pocztą/emailem?
Jeśli mój prepaid z play mogę przenieść w każdej chwili a numer małżonki dopiero od 9 listopada to jak to zrobić by finalnie mieć tą ofertę?
Jaki jest lejek po wykorzystaniu pakietu 5GB?
Czy te 10zł za stacjonarne muszę włączać co miesiąc czy jak raz włącze to już się samo będzie odnawiało co miesiąc?
Apkę właśnie znalazłem w GP :-)
PS. Czy jeśli wysłałem zgłoszenie chęci przeniesienia numeru do Virgin i kazali czekać na kartę i papiery do podpisu to można się z tego jeszcze wycofać?
 #826532  autor: Rebeliant
 02 paź 2015, 21:54
Jaka roczna ważność konta?! To jest oferta abonamentowa :!: :!: :!:
http://www.njumobile.pl/oferta/tandem
Norbas pisze:PS. Czy jeśli wysłałem zgłoszenie chęci przeniesienia numeru do Virgin i kazali czekać na kartę i papiery do podpisu to można się z tego jeszcze wycofać?
Możesz napisać im maila, że rezygnujesz lub zaczekać na dokumenty i nie odsyłać ich.
 #826536  autor: Norbas
 02 paź 2015, 21:58
Yhy..czyli różnica taka że w nju muszę co miesiąc uregulować rachunek...jak nie zapłacę to pewnie mi numery przepadną ?
Z kolei w Virgin jak by było kiepsko z gotówką jak rozumiem zawsze mogę zawiesić pobieranie z konta 29zł i w efekcie mieć zwykły prepaid którego doładowuje jak mam i przegaduje to co doładowałem a jak płynność gotówkowa wraca to włączam z powrotem tą opcje za 29zł i używam dalej... czy dobrze rozkminiam?
 #826541  autor: Norbas
 02 paź 2015, 22:15
Wnioskuję, że w Nju nie dostaję jakiegoś rachunku tylko muszę doładować co miesiąc kwotą równą lub większą konto by pobrała się kasa i aktywował wybrany pakiet
Czyli...w mojej sytuacji:
Biorę przeniesienie numeru i ofertę w Nju za 29zł+10zł za nielimitowane stacjonarne (które aktywuje tylko raz i mam do poki nie wyłącze? ). W efekcie mam wszystko nie limitowane + 5GB za 39zł miesięcznie ( czy na 30 dni niezależnie ile dni ma miesiąc?)
W play powiedzieli małżonce, że przeniesienie numeru dopiero od 9 listopada bo ma okres rozliczeniowy do 9 każdego miesiąca a okres wypowiedzenia musi być jeden pełny okres rozliczeniowy ( swoją drogą dziwne bo ma już na czas nieokreślony ale nie znam sie).
Zgłaszam więc do Nju chęć przeniesienia numeru przez małżonkę z dniem 9 listopada.
Jak dopisać ją wtedy do mojego konta w Nju by za te +9zł miała tą samą ofertę co ja i w sumie koszt całości zamknął się w 48zł/mc?
Sorki że tak błądze, ale fresha w play mam od czasu jak przeszedłęm z Ery z numerem i nie interesowałem się długi czas prepaidami.

Ps. coś mi się myli...na stronie nju jest że dwa numery mam a faktura tylko jedna......czyli jakaś faktura przychodzi co miesiąc którą muszę zapłacić zamiast doładowań konta?
 #826549  autor: cyanoone
 02 paź 2015, 22:24
Piszesz o ofercie Nju z rachunkiem. Ja bym wolał mieć 2xVirgin. Dlaczego? Przenosisz swój numer do VM i potem numer małużonki jako Twój polecony. W efekcie dostajesz 50% doładowań małżonki (przez pierwsze pół roku) czyli 29+29/2=43,5 zł. Taniej i brak opłaty aktywacyjnej ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)