• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #821838  autor: ManiacGSM
 07 wrz 2015, 10:55
Witam . Jak w temacie. 05-12-2015 kończy mi się umowa. Kiedy mogę najszybciej i najwcześniej złożyć wypowiedzenie tak aby numer nie wygasł i został w ofercie na kartę. (oczywiście bez płacenia kary)

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #821839  autor: ig0r--
 07 wrz 2015, 11:04
ManiacGSM pisze:Witam . Jak w temacie. 05-12-2015 kończy mi się umowa. Kiedy mogę najszybciej i najwcześniej złożyć wypowiedzenie tak aby numer nie wygasł i został w ofercie na kartę. (oczywiście bez płacenia kary)
Jeżeli chcesz przenieść numer do innej sieci na kartę to 120 dni przed końcem umowy możesz już złożyć taką dyspozycję przeniesienia numer z końcem obecnej umowy.
 #821840  autor: ManiacGSM
 07 wrz 2015, 11:07
No z tym że ja nie chcę się bawić w żadne przenosiny. Chcę aby numer został na razie u pomarańczowych.

#821851  autor: ManiacGSM
 07 wrz 2015, 11:45
Ok -to teraz tak z czystej ciekawości ,wykręcę kota ogonem. Czyli jakbym chciał zmienić operatora i przejść do konkurencji to gdzie najpierw muszę/mogę się z tym zgłosić? do Orange czy do innego opa? I jak by to wyglądało od strony fizycznej? Dalej płacę rachunek w Orange i po danym terminie numer ''sam'' przechodzi do konkurencji ???

#821855  autor: ig0r--
 07 wrz 2015, 11:53
ManiacGSM pisze:Ok -to teraz tak z czystej ciekawości ,wykręcę kota ogonem. Czyli jakbym chciał zmienić operatora i przejść do konkurencji to gdzie najpierw muszę/mogę się z tym zgłosić? do Orange czy do innego opa? I jak by to wyglądało od strony fizycznej? Dalej płacę rachunek w Orange i po danym terminie numer ''sam'' przechodzi do konkurencji ???
Idziesz do konkurencji i tam składasz dyspozycję przeniesienia numeru na kartę z dniem zakończenia umowy w obecnej sieci. Dostaniesz potwierdzenie, że wniosek został przyjęty i datę przejścia numeru do innej sieci. Do zakończenia umowy normalnie płacisz abo u siebie. Dotyczy to przejścia na kartę, na abonament nie wiem jak jest. Sam teraz chwilowo jestem w Play i czekam na SD w Orange.
 #821859  autor: ManiacGSM
 07 wrz 2015, 12:17
Aaaa, dzięki za oświecenie. A taki lekki off-top ig0r -play dalej daje na kartę jakieś ''gratisy'' czy już się to skończyło???

#821862  autor: ig0r--
 07 wrz 2015, 12:33
ManiacGSM pisze:Aaaa, dzięki za oświecenie. A taki lekki off-top ig0r -play dalej daje na kartę jakieś ''gratisy'' czy już się to skończyło???
Niestety nic od nich nie dostałem. Nie liczę startera i dwóch dni bez telefonu bo była jakaś awaria z przeniesieniem mojego numeru :) Generalnie czekam tylko na jakieś SD i lecę z powrotem do pomarańczy. Nie wiem czy to wina tel czy sieci, ale jakoś rozmów w PLAY jest fatalna w porównaniu do Orange.