Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Jeżeli chcesz przenieść numer do innej sieci na kartę to 120 dni przed końcem umowy możesz już złożyć taką dyspozycję przeniesienia numer z końcem obecnej umowy.ManiacGSM pisze:Witam . Jak w temacie. 05-12-2015 kończy mi się umowa. Kiedy mogę najszybciej i najwcześniej złożyć wypowiedzenie tak aby numer nie wygasł i został w ofercie na kartę. (oczywiście bez płacenia kary)
Idziesz do konkurencji i tam składasz dyspozycję przeniesienia numeru na kartę z dniem zakończenia umowy w obecnej sieci. Dostaniesz potwierdzenie, że wniosek został przyjęty i datę przejścia numeru do innej sieci. Do zakończenia umowy normalnie płacisz abo u siebie. Dotyczy to przejścia na kartę, na abonament nie wiem jak jest. Sam teraz chwilowo jestem w Play i czekam na SD w Orange.ManiacGSM pisze:Ok -to teraz tak z czystej ciekawości ,wykręcę kota ogonem. Czyli jakbym chciał zmienić operatora i przejść do konkurencji to gdzie najpierw muszę/mogę się z tym zgłosić? do Orange czy do innego opa? I jak by to wyglądało od strony fizycznej? Dalej płacę rachunek w Orange i po danym terminie numer ''sam'' przechodzi do konkurencji ???
Niestety nic od nich nie dostałem. Nie liczę startera i dwóch dni bez telefonu bo była jakaś awaria z przeniesieniem mojego numeruManiacGSM pisze:Aaaa, dzięki za oświecenie. A taki lekki off-top ig0r -play dalej daje na kartę jakieś ''gratisy'' czy już się to skończyło???