• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #814384  autor: A_d_e_k
 27 lip 2015, 23:59
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś abonament na konsole Xbox, PS3, PS4, PSP zamiast telefonu do kwoty 70 zł miesięcznie za no limit (może być ok. 600 minut wymiennych na sms, ale za to duży pakiet danych) oraz jeśli było by to możliwe 6 miesięcy dla przenoszących numer. Za konsole mógłbym dopłacić do 500 zł, ponieważ powyżej przestaje być to opłacalne. Jakiś rok temu na orange.pl można było zamówić aparat fotograficzny, konsole, bony zamiast telefonu. Teraz są tylko same telefony. Patrzyłem też na stronie Play, ale oni mają zaporowe ceny. Kiedyś była promocja w Redbull abonamencie na konsole PS4, ale się na nią nie załapałem. Orange ma również promocję, że zamiast telefonu można wziąć bony do Media Markt/Saturn, ale jest to nie opłacalne, ponieważ przy abonamencie za 89,98 zł dają bo na 600 zł przy czym nie można ugrać żadnej zniżki 30% jak to jest przy telefonie. Myślałem również, aby wziąć telefon w szalonych dniach Orange i potem sprzedać, ale za takiego Samsunga Galaxy S5 przy dobrych wiatrach mógłbym zgarnąć max 1100 zł. Więc najlepiej jakby to był abonament na konsole albo z jakimiś w miarę opłacalnymi bonami.
Najbardziej by mi odpowiadała oferta zbliżona do tej:
http://www.biuroprasowe.plus.pl/note.php?id=1143
 #814385  autor: mariusz94
 28 lip 2015, 00:09
Kupujesz na allegro za 30 zł bon obniżający abonament w orange o 30% na cały okres umowy. Polujesz na Z3 w tym abo za 89.98, sprzedajesz za 1500 zł przynajmniej, -300 które dałeś za telefon, to wychodzi Ci 1200 zysku na czysto i no limit do wszystkich + 2GB internetu za 61 zł. Chyba, że masz więcej usług w orange to obniżasz jeszcze abo dzięki orange open
 #814387  autor: A_d_e_k
 28 lip 2015, 00:47
Dzięki Mariusz94 za odpowiedź. Masz rację Sony Z3 sporo kosztuje na Alledrogo. Myślałem, że koszty będą podobne do Samsunga Galaxy S5, ale różnica jest widoczna. Cóż i tak jest teraz niedostępna, a do jutra pewnie już nie dorzucą nowych. Podobno dzisiaj około 13 dorzucili, ale to pewnie były te z odrzuconych realizacji. Teraz przyszła mi kolej czekać na nowe szalone dni, chyba że jakiś operator zrobi promocję na konsole, więc sytuacja była by wtedy prosta:) A tego HTC warto wziąć w szalonych bo na Alledrogo cena zaczyna się od 1250 zł czy czekać na inne promocje?
 #814388  autor: mariusz94
 28 lip 2015, 00:59
Ja dorwałem Z3 około 15, też pewnie z odrzuconych abonamentów. Także warto polować, bo potem jeszcze kilka razy w ciągu dnia widziałem pojedyncze sztuki. Jutro też pewnie będzie kilka zwrotów, więc ja bym odświeżał stronę orange :) Co do HTC to sam musisz policzyć, czy się opłaca, czy lepiej czekać na Z3. Z tego co się orientowałem, to Z3 compact jest więcej warta niż ten HTC, a w orange w tej samej cenie są
 #814391  autor: A_d_e_k
 28 lip 2015, 01:09
Masz rację, chyba lepiej polować na Z3, albo czekać na nowe szalone dni, bo pewnie do końca wakacji jeszcze będę, albo najlepiej kupować po wakacjach bo chyba wtedy jest najlepsza okazja aby skorzystać z okazji. Najtrudniej chyba będzie zdobyć kod 30% razem z szalonymi dniami. Bo teraz jakby się pojawiła Z3, to bym musiał szybko kupić ten kod na Alledrogo, a zanim wyśle mi go sprzedawca to tego Z3 dawno nie będzie. Pewnie w następnych szalonych dniach znowu będzie Z3 bo Orange jakoś mało dobrych smartfonów, a najnowszych typu Samsung S6 raczej nie dadzą.
 #814392  autor: mariusz94
 28 lip 2015, 01:13
Kup teraz kod na 30% i czekaj na Z3 :) W ostateczności zawsze będziesz mógł wziąć Z3 Compact, która kosztuje 199 zł i też ładnie trzyma cenę (za 1300 powinieneś ją sprzedać, co daje 1100 zł zysku)
 #814393  autor: A_d_e_k
 28 lip 2015, 01:23
Tylko zapomniałem o jednym szczególe... w szalonych dniach nie można skorzystać z oferty dla przedłużenia:( A chciałbym zachować ten numer, bo mam go już kilka lat i można powiedzieć, że jest złoty. Poczekam na kolejne szalone dni, bo i tak za bardzo mi się nie spieszy. Mogę podać dla przykładu że warto poczekać: kiedyś kody 30% rozdawali za darmo, więc ja szczęśliwy zamówię abonament w Orange. Za miesiąc były na Grouponie za 19 zł 30% wraz z bonami Sodexo 300 zł. Więc myślę, że cena za miesiąc Z3 będzie taka sama albo może nawet mniejsza.