Witam jak piszę w złym dziale to przepraszam, nie miałem gdzie dopasować. Jak coś to proszę o przeniesienie. Kończy mi się umowa w Play mix i tu mam pierwsze pytanie. Zastanawiam się czy nie przejść na abonament mam tez możliwość przejść na firmę. Gdzie będzie lepsza oferta i telefon? I czy można z nimi negocjować, są jakieś sposoby by coś wytargować,jakieś porady? Aktualnie mam Lg l9 i chciałbym się przesiąść na coś lepszego. Tylko od 2 lat trochę się pozmieniało i nie jestem na bieżąco z telefonami. Z lg l9 jestem bardzo zadowolony, w tedy to był jeden z lepszych telefonów za 1 tyś. I myślę nad kolejnym Lg, ale inne marki też rozważę i wasze propozycje. Myślę nad Lg G3 bo weszło G4 to pewnie potanieje. A do telefonu chciałbym dopłacić gdzieś 500 zł. jak warto będzie mogę dołożyć. W telefonie zależy mi by był multimedialny, muzyczny. Z dobrym gps, używam z aplikacją do biegania. Na aparacie dobrym aż tak bardzo mi nie zależy. Liczę na waszą pomoc i z góry za nią dziękuje. Chciałbym jakiś pogląd mieć, jak zadzwonią pozdrawiam.
Cześć, na ten moment proponuje Orange , konkretniej ujmując Smart Plan Multi II za 94,99 ( kwota cennikowa) w tym nielimitowane rozmowy, smsy, mmy do wszystkich dodatkowo 2 GB neta , 400 min - " rozmowy wykonane i odebrane w roamingu w UE w abonamencie " i teraz tak masz 2 możliwości albo 6 msc za 0 czyli abonament będzie Cię kosztował w skali 2 lat ~ 67 zł / msc albo 30% zniżki na abonament przez 24 m-sc ( mogę podesłać kod na priv ) czyli wychodzi ~ 61 zł / msc w skali 2 lat. Jeśli chodzi o tel masz teraz szalone dni Note 4 jest za 900 więc wychodzi jakbyś miał abonament gratis , Sony Xperia M4 Aqua z parę złotych , Z3c -> coś kompaktowego za trochę ponad 500 zł kwestia gustu co by Ci się podobało
Dziękuje że ktoś odpisał. Czego oczekuje chciałbym abonament do max 50- 60zł. i jak warto to gdzieś do 70 zł. mogę dołożyć. Teraz mam tak, że ładuję kartę 30 zł. i ściąga mi z tego 15 zł i w tym mam smsy rozmowy do play bez limitu, smsy do wszystkich sieci bez limitu i pakiet internetu 150 mega. A chciałbym jakby była możliwość w tej kwocie 50-60 zł. mieć nielimitowane rozmowy smsy do wszystkich sieci, albo chociaż pakiet minut poza play. Nielimitowany internet, albo chociaż kilka mega neta. Bo teraz co mam to mało bardzo i brakuje neta, muszę wbijać pakiety. I chciałbym w play zostać, bo u mnie rodzina ma play. Myślę, że to wam pomoże. A z telefonów to myślę coś z Lg lub Sony. A może inne modele innej marki są warte uwagi. I chciałbym wydać na telefon około 500-600 zł.
Proponowałbym zmianę karty na abonament w salonie bądź przez stronę play.pl, na ofertę formuła smartfon unlimited 2GB internetu. Cena jaką uzyskasz to ok 60zł z telefonem z uwzględnionymi rabatami za e-fakturę oraz za klauzule marketingowe. Dostajesz w tym bez limitu minuty/sms/mms do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz pakiet 2gb internetu co miesiąc do wykorzystania. połączenia na stacjonarne są w pierwszym miesiącu nielimitowane i darmowe, później ten pakiet kosztuje 10zł i albo go zostawiasz albo wyłączasz. Z dodatkowych pakietów do dezaktywacji masz też muzykę na czekanie, która w pierwszym msc jest darmowa a od drugiego kosztuje 2zł. kwota jaką ci zaproponują za abonament to 59,99 brutto albo 65,98brutto. nie wiem jak traktowani są klienci z takimi ofertami w salonie bo nie zajmuję się przedłużeniami umowy.
szczegóły oferty: http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... 39-24.html
telefony w ofercie: http://www.play.pl/telefony/Telefony_mn ... _SFUN24_59
Morvius dzięki, jak zadzwonią z oferta to napisze co i jak zaproponowali. A co sądzisz o przejściu na abonament na firmę? A jakiś telefon polecasz, bo tez pojęcia nie mam jakimi się interesować.
Byłeś zadowolony z L9 więc pozostając dalej w Lg będzie ci wygodnie. Może zainteresuj się Lg Spirit lte lub G3s. Nie są bardzo drogie a z pewnością znów wystarczą na kolejny okres czasu. Oferta na firmę jest korzystniejsza pod względem tego co dostajemy. Za 59.99 netto ( 73,79 brutto) otrzymujemy bez limitu wszystko w kraju (minuty/sms/mms/stacjonarne) + 5Gb internetu + 6msc internet bez limitu + 30 dni/umowę- nielimitowane połączenia w roamingu UE (min/sms/mms/+ 500mb @) umowa na 24msc
oferta(odhaczona na fioletowym polu): http://dlafirm.play.pl/oferta/przejdz-d ... play.pl%2F
telefony: http://dlafirm.play.pl/telefony/Telefony_mnp/
Morvius dzwonił do mnie konsultant i jestem rozczarowany. Na miksa oferta słaba trochę to darmowe co miałem plus większy pakiet mega internetu.A największe jaja z telefonem bo mi zaproponował, bym sobie odświeżył i wzioł tego Lg co mam l9 i muwi będziesz miał nowy nie 2 letni. Nic lepszego nowszego nie zaproponował. A na abonament lepiej to co pisałeś darmowe i zaproponował Lg g4 mini za 299 zł. A jeszcze spróbuję bo gdzieś wyczytałem o dziale utrzymań, że można powiedzieć, że idziesz do konkurencji bo dali lepszą ofertę. W tedy dział utrzymań dzwoni i się targować możesz.
Kupiłbym kartę Virgin mobile załadowałbym za 200zł przez PayPal to dostałbyś 100zł gratis razem 300zł. Realny pakiet darmowy do wszystkich sieci, stacjonarne, darmowe sms-y i 2GB internetu kosztują wtedy ok. 19zł.
Dalej bierzesz na raty mega wypasiony telefon za 40zł ×24miesiące=960zł plus tyle ile chcesz dołożyć np. 300zł. Za 1260zł możesz mieć naprawdę dobry sprzęt.
Nie zawsze przez telefon jest korzystnie. Czasem warto po prostu zajrzeć do salonu albo zalogować się przez https://konto.play.pl/opensso/logowanie ... ccountPage i sprawdzić możliwości na przedłużenie umowy. Plan darase też jest dobry z tym, że ja się dostosowywałem do twojej prośby oraz wymagań.