• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #807166  autor: DawidK
 18 cze 2015, 16:54
Witam jak piszę w złym dziale to przepraszam, nie miałem gdzie dopasować. Jak coś to proszę o przeniesienie. Kończy mi się umowa w Play mix i tu mam pierwsze pytanie. Zastanawiam się czy nie przejść na abonament mam tez możliwość przejść na firmę. Gdzie będzie lepsza oferta i telefon? I czy można z nimi negocjować, są jakieś sposoby by coś wytargować,jakieś porady? Aktualnie mam Lg l9 i chciałbym się przesiąść na coś lepszego. Tylko od 2 lat trochę się pozmieniało i nie jestem na bieżąco z telefonami. Z lg l9 jestem bardzo zadowolony, w tedy to był jeden z lepszych telefonów za 1 tyś. I myślę nad kolejnym Lg, ale inne marki też rozważę i wasze propozycje. Myślę nad Lg G3 bo weszło G4 to pewnie potanieje. A do telefonu chciałbym dopłacić gdzieś 500 zł. jak warto będzie mogę dołożyć. W telefonie zależy mi by był multimedialny, muzyczny. Z dobrym gps, używam z aplikacją do biegania. Na aparacie dobrym aż tak bardzo mi nie zależy. Liczę na waszą pomoc i z góry za nią dziękuje. Chciałbym jakiś pogląd mieć, jak zadzwonią pozdrawiam.
 #807217  autor: Mateo9511
 18 cze 2015, 20:39
Cześć, na ten moment proponuje Orange , konkretniej ujmując Smart Plan Multi II za 94,99 ( kwota cennikowa) w tym nielimitowane rozmowy, smsy, mmy do wszystkich dodatkowo 2 GB neta , 400 min - " rozmowy wykonane i odebrane w roamingu w UE w abonamencie " i teraz tak masz 2 możliwości albo 6 msc za 0 czyli abonament będzie Cię kosztował w skali 2 lat ~ 67 zł / msc albo 30% zniżki na abonament przez 24 m-sc ( mogę podesłać kod na priv ) czyli wychodzi ~ 61 zł / msc w skali 2 lat. Jeśli chodzi o tel masz teraz szalone dni Note 4 jest za 900 więc wychodzi jakbyś miał abonament gratis , Sony Xperia M4 Aqua z parę złotych , Z3c -> coś kompaktowego za trochę ponad 500 zł kwestia gustu co by Ci się podobało ;)
 #807228  autor: DawidK
 18 cze 2015, 21:03
Dziękuje że ktoś odpisał. Czego oczekuje chciałbym abonament do max 50- 60zł. i jak warto to gdzieś do 70 zł. mogę dołożyć. Teraz mam tak, że ładuję kartę 30 zł. i ściąga mi z tego 15 zł i w tym mam smsy rozmowy do play bez limitu, smsy do wszystkich sieci bez limitu i pakiet internetu 150 mega. A chciałbym jakby była możliwość w tej kwocie 50-60 zł. mieć nielimitowane rozmowy smsy do wszystkich sieci, albo chociaż pakiet minut poza play. Nielimitowany internet, albo chociaż kilka mega neta. Bo teraz co mam to mało bardzo i brakuje neta, muszę wbijać pakiety. I chciałbym w play zostać, bo u mnie rodzina ma play. Myślę, że to wam pomoże. A z telefonów to myślę coś z Lg lub Sony. A może inne modele innej marki są warte uwagi. I chciałbym wydać na telefon około 500-600 zł.
 #807275  autor: Morvius
 19 cze 2015, 08:56
Proponowałbym zmianę karty na abonament w salonie bądź przez stronę play.pl, na ofertę formuła smartfon unlimited 2GB internetu. Cena jaką uzyskasz to ok 60zł z telefonem z uwzględnionymi rabatami za e-fakturę oraz za klauzule marketingowe. Dostajesz w tym bez limitu minuty/sms/mms do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz pakiet 2gb internetu co miesiąc do wykorzystania. połączenia na stacjonarne są w pierwszym miesiącu nielimitowane i darmowe, później ten pakiet kosztuje 10zł i albo go zostawiasz albo wyłączasz. Z dodatkowych pakietów do dezaktywacji masz też muzykę na czekanie, która w pierwszym msc jest darmowa a od drugiego kosztuje 2zł. kwota jaką ci zaproponują za abonament to 59,99 brutto albo 65,98brutto. nie wiem jak traktowani są klienci z takimi ofertami w salonie bo nie zajmuję się przedłużeniami umowy.
szczegóły oferty: http://www.play.pl/oferta/przejdz-do-pl ... 39-24.html
telefony w ofercie: http://www.play.pl/telefony/Telefony_mn ... _SFUN24_59

Klasyczny obserwator wątku.
 #807280  autor: DawidK
 19 cze 2015, 09:35
Morvius dzięki, jak zadzwonią z oferta to napisze co i jak zaproponowali. A co sądzisz o przejściu na abonament na firmę? A jakiś telefon polecasz, bo tez pojęcia nie mam jakimi się interesować.
 #807283  autor: Morvius
 19 cze 2015, 10:07
Byłeś zadowolony z L9 więc pozostając dalej w Lg będzie ci wygodnie. Może zainteresuj się Lg Spirit lte lub G3s. Nie są bardzo drogie a z pewnością znów wystarczą na kolejny okres czasu. Oferta na firmę jest korzystniejsza pod względem tego co dostajemy. Za 59.99 netto ( 73,79 brutto) otrzymujemy bez limitu wszystko w kraju (minuty/sms/mms/stacjonarne) + 5Gb internetu + 6msc internet bez limitu + 30 dni/umowę- nielimitowane połączenia w roamingu UE (min/sms/mms/+ 500mb @) umowa na 24msc
oferta(odhaczona na fioletowym polu): http://dlafirm.play.pl/oferta/przejdz-d ... play.pl%2F
telefony: http://dlafirm.play.pl/telefony/Telefony_mnp/

#807344  autor: DawidK
 19 cze 2015, 16:12
Morvius dzwonił do mnie konsultant i jestem rozczarowany. Na miksa oferta słaba trochę to darmowe co miałem plus większy pakiet mega internetu.A największe jaja z telefonem bo mi zaproponował, bym sobie odświeżył i wzioł tego Lg co mam l9 i muwi będziesz miał nowy nie 2 letni. Nic lepszego nowszego nie zaproponował. A na abonament lepiej to co pisałeś darmowe i zaproponował Lg g4 mini za 299 zł. A jeszcze spróbuję bo gdzieś wyczytałem o dziale utrzymań, że można powiedzieć, że idziesz do konkurencji bo dali lepszą ofertę. W tedy dział utrzymań dzwoni i się targować możesz.
 #807406  autor: darase
 19 cze 2015, 21:10
DawidK na Twoim miejscu zrobiłbym tak:

Kupiłbym kartę Virgin mobile załadowałbym za 200zł przez PayPal to dostałbyś 100zł gratis razem 300zł. Realny pakiet darmowy do wszystkich sieci, stacjonarne, darmowe sms-y i 2GB internetu kosztują wtedy ok. 19zł.
Dalej bierzesz na raty mega wypasiony telefon ;) za 40zł ×24miesiące=960zł plus tyle ile chcesz dołożyć np. 300zł. Za 1260zł możesz mieć naprawdę dobry sprzęt.

eCoal i nie ma problemu :-)
 #807753  autor: Morvius
 22 cze 2015, 13:21
Nie zawsze przez telefon jest korzystnie. Czasem warto po prostu zajrzeć do salonu albo zalogować się przez https://konto.play.pl/opensso/logowanie ... ccountPage i sprawdzić możliwości na przedłużenie umowy. Plan darase też jest dobry z tym, że ja się dostosowywałem do twojej prośby oraz wymagań.