• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #806295  autor: rogelio
 13 cze 2015, 21:29
Kuzyn przedłużał umowę w T-mobile i nowy telefon dał mojemu dziecku. Po pół roku telefon został uszkodzony, pękł wyświetlacz.
Niestety kuzyn nie jest osobą, która będzie drążyła sprawę w T-mobile więc mam prośbę o wyjaśnienie sprawy. Telefon kosztował 200zł, więc czy dostanę nowy telefon, czy będe musiał znowu zapłacić 200zł? Czy T-mobile zaoferuje mi podobny telefon?
Proszę o pomoc.
 #806697  autor: Alkowski
 16 cze 2015, 00:55
Usługa profesjonalnie nazywa się bezpieczne urządzenie.

Z przywilejów bezpiecznika można skorzystać po trzech pełnych cyklach rozliczeniowych , a do przywilejów należy : pokrycie przez operatora / producenta 90 % kosztów naprawy sprzętu , wymiany na nowy w promocyjnej cenie , jeżeli uległ zniszczeniu że nie da się naprawić , bądź kradzieży , tzn jeśli dany sprzęt otrzymałeś przy odbiorze za np 99 zł to tyle płacisz podczas wymiany w ramach usługi BU. Dla informacji również w przypadku uszkodzenia , kradzieży karty sim jest wymiana nową za bodajże 1 zl.

pozdrawiam
 #807052  autor: pel1906
 17 cze 2015, 23:47
Nowego urzadzenia nie dostaniesz (i lepiej dla ciebie) , skorzystaj z opcji naprawy sprzętu skoro masz pęknięty wyswietlacz , koszt naprawy to tak jak kolega wyżej napisał 10% kosztów w serwisie , ale z tej opcji możesz skorzystać po 4 pełnych okresach rozliczeniowych.
 #807747  autor: Horacy
 22 cze 2015, 13:08
Raczej ma wszystkie warunki spełnione więc należy mu się tania naprawa bądź wymiana urządzenia na inne, bo obstawiam, że takowego już w ofercie nie będzie.