Użytkownik
Ranga
Stały bywalec
Potwierdzam to co napisałeś. W swoim sprzęcie mam MTK i raczej bardzo ciężko mi zaobserwować żeby telefon rzeczywiście robił się ciepły. W sumie to nawet gdy dużo grałem, to ciągle czułem chłód gdy dotykałem pleców urządzenia. Oczywiście można wtedy wyczuć delikatne ciepło, ale jest to właściwie niezauważalne. Współczuje tym, którym naprawdę "wyraźnie" grzeje się urządzenie - jeżeli o mnie chodzi, to nie chciałbym urządzenia, które tak się grzeje, to nie jest ok.cyanoone pisze:Dodatkowo przy wyborze chińczyka dochodzi kolejny dylemat: MTK czy Qualcomm.
Moi znajomi mają telefony na qualcommie i niestety temperatura po dłuższym czasie używania jest dosyć duża. Natomiast mój myPhone jest zimny jak przed rozpoczęciem używania (no może przesadziłem, ale nie odczuwam wzrostu temperatury). Niestety Mediateki nie mają szybko i czasami ogólnie nie mają aktualizacji.
Ja również jestem przeciwnikiem aktualizacja oprogramowania - i co ciekawe, mój chińczyk również. Od momentu zakupu, aż do teraz, przez ponad pół roku, nie pojawiła się dosłownie ani jedna aktualizacja systemu, nawet żaden patch nie wyszedł.Calm7 pisze:Cyanoone, po co Ci update?
Żeby fon gorzej chodził i wyglądał (kolory) ?
:- D
Ja mam phableta Huawei za 300zł, a w nim ponad 100 aplikacji, miejsca brak, ale działa normalnie - płynnie.
Od czego ma się robić ciepły, żadnych aplikacji, nawet społecznościowych nie masz, gierki nawet najprostsze na tym będą się ciąć - generalnie tylko dzwonisz przecież - naprawdę, zejdź na ziemię.Zeref pisze:W swoim sprzęcie mam MTK i raczej bardzo ciężko mi zaobserwować żeby telefon rzeczywiście robił się ciepły.
Hahaha - brak aktualizacji wskazuję na niską wartość i krótką żywotność produktu. Produkt stworzony by działał na tym co ma przez rok - najlepiej by nikt nie naciskał producenta na aktualizację. Produkt, do którego nie wychodzi żadna łata nie jest wart uwagi producenta, stworzony tylko po to by sprzedać z najmniej możliwym zaangażowaniem.Zeref pisze:Ja również jestem przeciwnikiem aktualizacja oprogramowania - i co ciekawe, mój chińczyk również. Od momentu zakupu, aż do teraz, przez ponad pół roku, nie pojawiła się dosłownie ani jedna aktualizacja systemu, nawet żaden patch nie wyszedł.
Ciebie też Calmiku zapytam, pod warunkiem, że odpowiedź nie będzie żartem [ :- D ] :Calm7 pisze:Cyanoone, po co Ci update?
Żeby fon gorzej chodził i wyglądał (kolory) ?
Twittera, facebooka etc nie mam. Ze społecznościowych, jedyna aplikacja której używam to gadu-gadu. Weź lepiej przeczytaj jeszcze raz moje wypowiedzi w tym temacie - oprócz dzwonienia i smsowania, przeglądam jeszcze strony WWW. Tymczasem ty twierdzisz co innego, tak jakbyś próbował mi wmówić że niebieski to tak naprawdę żółty - WTF.sebusy pisze:Od czego ma się robić ciepły, żadnych aplikacji, nawet społecznościowych nie masz, gierki nawet najprostsze na tym będą się ciąć - generalnie tylko dzwonisz przecież - naprawdę, zejdź na ziemię.
Jak to krótka żywotność? To nie iOS. Mam tak stary system (4.2), a i tak mogę wszystko instalować z google play, a to na tym najbardziej mi właśnie zależy.sebusy pisze:Hahaha - brak aktualizacji wskazuję na niską wartość i krótką żywotność produktu. Produkt stworzony by działał na tym co ma przez rok - najlepiej by nikt nie naciskał producenta na aktualizację. Produkt, do którego nie wychodzi żadna łata nie jest wart uwagi producenta, stworzony tylko po to by sprzedać z najmniej możliwym zaangażowaniem.
Na androidzie też są aplikację wymagające konkretnej wersji systemu.Zeref pisze:Słyszałem, że tam są aplikacje, które już teraz wymagają iOS 7 czy 8, do uruchomienia. Czujecie?
W moim fonie się mocno grzeje procek i bateria przy używaniu, nawet przy odtwarzaniu muzyki na słuchawkach ptrafi się zagrzać w okolicy złącza (choć to może dla tego że potrzeba trochę mocy do napędzenia moich słuchawek.cyanoone pisze:Dodatkowo przy wyborze chińczyka dochodzi kolejny dylemat: MTK czy Qualcomm.
Moi znajomi mają telefony na qualcommie i niestety temperatura po dłuższym czasie używania jest dosyć duża.
Jak można wyrobić sobie opinie o czymś jeżeli nie mamy bezpośredniego porównania z innym sprzętem mieszczącym się w tym samym segmencie rynku?Zeref pisze:A telefunkena wychwalałem, to to mój pierwszy dotykowy telefon. Teraz mam trzeźwe podejście do sprawy.
Jeśli telefon ma służyć tylko do dzwonienia to Redmi wystarczy. Jak to ma być smartfon to od Xiaomi z daleka. Problemem jest MIUI - ciężka i do bólu zabugowana nakładka w której mało kiedy wszystko działa. Ciężka bo nawet w Redmi z ekranem HD ciągnie ~800MB RAMu. A w sumie jest 1GB więc przycinki i ubijanie aplikacji zaczynają się szybko. Zabugowana bo co z tego, że cotygodniowa aktualizacja łata jedną dziurę, a wprowadza dwie kolejne? A to nie działa GPS, a to pokazuje złą godzinę, a to po resecie przywraca usunięte aplikacje, ekran blokady powiązany z powiadomieniami (po wyłączeniu ekranu blokady nie działają powiadomienia z kalendarza), pada aplikacja aparatu. Nie chcesz otrzymywać bzdurnych powiadomień (typu "nieaktywna karta SIM") - załóż konto Xiaomi, a żeby to zrobić musisz na swój koszt wysłać dwa smsy. Część z tych problemów ma swoje rozwiązania - trzeba czytać forum Xiaomi, a następnie grzebać w systemie zgodnie z instrukcjami. Dlatego jeśli ktoś lubi się w to bawić, grzebać, modyfikować soft itp to będzie zadowolony. Ale jeśli ktoś szuka telefonu, który po prostu będzie działał i robił swoje od Xiaomi niech się trzyma z daleka.piotr5 pisze:Xiaomi Redmi2
Kupiłem całkiem niedawno w technos-online ten model, który jak się okazało bardzo zaskoczył swoimi parametrami i funkcjonalnością. Polecam ten model zwłaszcza, ze względu na korzystną cenę niezłą jakość.