• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #800962  autor: Marcino1983
 09 maja 2015, 21:43
Czesc. Czy ktos z was przenosil nr do plusa i korzysta z zerowego abonamentu przez 6 miesiecy...?
Ciekawi mnie czy plus nie robi z tym problemu a mam drugi nr i zastanawiam sie nad przeniesieniem.
 #800968  autor: SACZI
 09 maja 2015, 22:57
Przenosił i korzysta.
A niby dlaczego mieliby problem z tym robić?
To jest zapisane w dokumentach umowy.
 #804573  autor: Marcino1983
 02 cze 2015, 21:24
No i jednak są problemy z tym przeniesieniem!
Plus twierdzi ze Orange nie zgodziło się na przeniesienie numeru. Dzwonie wiec do Orange i co słysze? Mówią ze nie wydali odmowy. Powtórnie dzwonie do Plusa-twierdzą że Orange nie zgodziło sie na przeniesienie numeru. I kto mnie robi w hu...?
Druga sprawa. Abonament mial byc w wysokosci 70zł a konsultant twierdzi ze na koncie widzi 80 zł !!!
Dobrze ze chociaz widzi ten upust na 6 miesiecy!
Kur... gdybym wiedzial ze beda takie problemy nie przenosiilbym do Plusa tego nr.
 #804586  autor: klimasz
 02 cze 2015, 22:14
Marcino1983 pisze:Druga sprawa. Abonament mial byc w wysokosci 70zł a konsultant twierdzi ze na koncie widzi 80 zł !!!
Sprawdzałem podsumowanie tej oferty na stronie Plusa, czy nie jest tak, że na pierwszy miesiąc bezpłatnie włączają jakieś dodatki, za które potem trzeba płacić? (oczywiście jeśli ich nie dezaktywujesz) i stąd opłata ponad 80 zł zamiast 69,99zł
 #804636  autor: horas
 03 cze 2015, 08:39
@up
dokładnie tak, przez pierwszy/drugi miesiąc dostajesz "gratis" dwie usługi:
- czasoumilacz - miesiąc gratis a później 2,02 PLN
- IPLA - dwa miesiące gratis a później 10,00 PLN
 #804712  autor: Lightman
 03 cze 2015, 14:49
@Marcino1983 zamiast się żalić na forum i tworzyć sztuczną narzekalnię ustal w Plusie jaki jest powód odrzucenia wniosku. Jeśli niepoprawne dane w Orange to je zmień i daj znać, żeby w Plusie ponowili wniosek. Takie to ciężkie?

Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile
 #804773  autor: Marcino1983
 03 cze 2015, 21:05
Tak, takie to cięzkie! Zadna idiotyczna siec nie bedzie ze mnie glupka robić. Plus twierdzi ze Orange odrzuciło wniosek a Orange twierdzi że nie odrzuciło wiec o co kur... chodzi??? Najlepsze jest to ze zadna z tych sieci nie wie o co własnie chodzi! Plus nie wie dlaczego jest odmowa a Orange twierdzi ze nie dalo odmowy hehe:) Monthy Python normalnie:)
Z tym przeniesieniem dalem sobie spokoj - zostanie nr tymczasowy. Mam co robic w zyciu i nie jest to uganianie sie po salonach. W tmobile jestem 15 lat i tam potrafia zalatwic wszystko tak jak nalezy, przez telefon wiec czemu ci mają problem?
Milego weekendu.
 #804776  autor: iPlus
 03 cze 2015, 21:19
sprawdź w Orange czy czasem nie masz podanego starego numeru dowodu, może w międzyczasie zmieniałeś dowod i zmienił się jego numer i tego nie zaktualizowałeś, może zmieniłeś adres i inny masz w Orange inny w Plusie, ogólnie żeby przenieść numer dane muszą się zgadzać, muszą być takie same w obu sieciach i wtedy możesz przenieść numer bez problemu
 #805382  autor: Marcino1983
 08 cze 2015, 20:12
Brawo Kochany PLUSIE !!! Kilku konsultantów mówiło mi że będe miał przyznany gratis 6 miesiecy free, również przy składaniu zamówienia telefonicznie jak i po podpisaniu juz umowy. Dziś dostalem fakture! Dzwonie do tego burdelu, dzis konsultant twierdzi ze nie moge dostac upustu na 6 miesiecy. Złozylem oczywiscie odrazu reklamacje.
I nich ktoś mi powie że to jest normalna sieć....
 #805445  autor: Marcino1983
 09 cze 2015, 08:39
Generalnie chodzi o to, że nr przenoszony musi być w ofercie abonamentowej lub mix, z umową w formie pisemnej. Ja ten numer mialem w Orange, w mixie, z umową na 24 miesiące. Kilku konsultantów przed podpisaniem umowy, w trakcie jej podpisywania jak i juz po podpisaniu potwierdziło mi, że ten upust zostanie mi przyznany.
Wystawili mi fakturę i twierdzą teraz że nie dostane upustu bo mix nie dostaje a wielu zrodlach jest napisane jak byk że mix z umową tez jest kwalifikowany do tego upustu!
Złożyłem reklamacje. Jako abonent TMobile od 15 lat mogę juz śmialo powiedziec że TMobile a Plus to niebo a ziemia, nie ma poprostu co porównywać!
 #805633  autor: Marcino1983
 10 cze 2015, 09:26
iPlus pisze:Plus jest dużo lepszy, powinni rozwiązać ten problem po zgłoszeniu
W bierkach to może i tak...:) Twój nick w sumie do tego Cie zobowiązuję abyś tak pisał:)
Od 15 lat jestem w T. Nigdy nie mialem wiekszych problemów. Jeśli był jakiś problem to zazwyczaj wystarczył jeden telefon i problem znikał. Zadnych problemow ze zrywaniem polaczen, internetu itp. Tu jeszcze porzadnie nie rozpocząłem wspolpracy a już takie kwiatki wychodzą. Nikt nic nie wie, jeden konsultant mowi jedno a drugi mówi już co innego, albo nic nie wiedzą albo celowo wprowadzają klienta w błąd.
Reklamacja złożona wiec czekam na odpowiedź.
 #805765  autor: pel1906
 10 cze 2015, 20:48
Przeczytaj co sam napisałeś ... upust dostajesz jeśli przenosisz numer na którym masz umowę pisemną(mix jak i abo) , numeru ostatecznie NIE przeniosłeś jak sam napisałeś , więc nie masz upustu 100% na 6 m-cy .

A co do przeniesienia numeru to w 99% procentach powodem jest niezgodnośc danych. Pracowałem w PLUSIE i wiem że nawet rózne adresy KORESPONDENCYJNE powodują brak możliwości przeniesienia numeru ( miałem taką sytuację)

Rozwiązanie jakie zostało Ci to po 1 odstąpienie od umowy jeśli zawierałeś ją na odległość.
I drugie rozsądniejsze to po prostu wizyta w salonie obecnego operatora i aktualizacja danych do identycznych które są na obecnej umowie.

Pytanie na koniec czy umowa skończyła się u obecnego operatora ? Jeśli nie to kiedy kończy się umowa ?