Mam ten telefon od kilku dni, i w sumie nie mogę uwierzyć, że za 280 zł dostałem taki sprzęt. Fakt taktem, moja opinia może być "kaleczna" bo to mój pierwszy smartfon, więc jestem całkiem zatłoczony w tych ilościach funkcji i opcji które daje ten telefon, ale pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to ekran który bardzo mi się spodobał, lepszy niż w moim laptopie <śmiech>, przykre ale prawdziwe. Żadnych pikseli nie widać, a tak się bałem że ekran HD minimum

Co ciekawe, telefon rzeczywiście zasuwa jak szalony, żadnych przycięć, nieporozumień z użytkownikiem, działa tak jak iPhone co jest dla mnie szokiem totalnym. Niby fakt faktem, przed zakupem dużo czytałem o tej całej firmie telefunken, że niemiecka precyzja, niemiecka maszyna to działa, ale jakoś myślałem że to "jaja" bo przecież każdy prawie pisze że 512 MB ram to za mało dla androida - niespodzianka, bo jednak telefunken bardzo poważnie podchodzi do sprawy i komentarze były prawdziwe, potwierdzam szybkość, zasięg wifi. Dopiero testuje. Na pewno fani fotografii nie będą zadowoleni z aparatu, ten jest słaby ale ujdzie. Za to mamy przednią kamerkę i dualsim, jadę na aero2 i jest epicko

Do tego 4 cale ekranu (większego telefonu raczej bym nie chciał bo już teraz boje się go obsługiwać jedną dłonią że wypadnie), nie wiem, może cała moja wypowiedź jest taka wesoła bo to mój pierwszy smartfon w życiu, w dodatku za 280 zł

Ale naprawdę jestem pod bardzo wielkim wrażeniem, cholernie się bałem że będzie się zacinał i te sprawy, ale jest inaczej i jakoś tak uwierzyłem w te wszystkie opinie o tym modelu że np po 3 miesiącach ani razu się nie zaciął itp, niemieckie to jednak niemieckie. Tylko wstyd trochę pokazać komuś ten telefon, tzn podać markę bo śmeisznie brzmi, w dodatku od razu zajeżdża niemcami których nasz naród niezbyt toleruje

Ale telefon wygląda i działa zacnie. Przysięgam że słynna książka telefoniczna otwiera się w niecałe pół sekundy od naciśnięcia. Dobra, koniec wychwalania hehe. Ale naprawdę, polecam telefunken

Bardzo tanio, i ogromne możliwości. W dodatku internet za darmo bo aero2 można wpakować (dualsim) i dwa lata za friko net

No i według opinii i komentarzy sporo jest "autorskich" funkcji typu że budzik dzwoni nawet gdy telefon jest wyłączony. Tego nie sprawdzałem, potestuje