• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #800090  autor: ortep
 05 maja 2015, 19:30
Witam,
proszę o pomoc w wyborze.
Kończy mi się abonament w Play i zastanawiam się jaka oferta jest obecnie najkorzystniejsza.
Moje wymagania:
- połączenia do wszystkich krajowych sieci komórkowych i stacjonarnych w cenie abonamentu
- sms-y w play za darmo
- minimum 1GB internetu
Obecnie wraz z wszystkimi pakietami za powyższą ofertę płącę ok 75zł. Chciałbym płacić mniej (jak wszyscy) - czy da się coś takiego uzyskać w abo za 60zł?

Oferta z telefonem czy bez telefonu? Obecnie posiadam iPhone 5s więc raczej nie szukam niczego innego. Z drugiej strony syn ma już telefon do wymiany i jakby była jakaś fajna oferta to mógłbym wybrać telefon dla niego (coś powyżej średniej z andro - minimum Galaxy S4 lub właśnie iPhone5s)

Liczę na Wasze sugestie
 #801754  autor: yacan
 15 maja 2015, 10:14
@mseifer

A mógłbyś zdradzić jak nazywa się ta twoja oferta (może być za te 49 zł)???

Szukam dla kogoś z rodziny właśnie czegoś takiego jak to opisałeś:
* No limit połączenia na komórki do wszystkich,
* No limit stacjonarne,
* No limit sms/mms,
* 2 GB neta.
Oczywiście szukam oferty w Play.

Problem w tym, ze ja jestem bardziej w temacie Prepaidów a szukam właśnie czegoś w abo.
Więc jak mógłbyś podać nazwę twojej oferty (promocji), byłbym wdzięczny.
 #801861  autor: piotrzet
 15 maja 2015, 22:29
T-Mobile oferta bez telefonu 29,99zł nolimits w PL pełny i 500mb neta 6 mies umowa lub 39,99zł 2GB neta i pełny nolimits w PL umowa 18 mies

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #801905  autor: yacan
 16 maja 2015, 12:51
@Aniaer
Niestety nie da się złożyć wypowiedzenia - ja dopiero szukam abo w Play.
Wiem, że temat dotyczy "przedłużenia" ale myślałem, że może znajdę jakieś ciekawe sugestie.
Chodzi o przeniesienie numeru z Orange do Play - najlepiej na warunkach jak napisałem wyżej.

@abaddon18
Ta starsza "FORMUŁA Unlimited 4.0" we wspomnianych przez ciebie cenach byłaby ok - niestety teraz są (przynajmniej oficjalnie) dostępne tylko "Formuły Smartfon".

A może ktoś wie czy da się jeszcze w Play'u podpisać umowy na jakieś "starsze" abonamenty? - niestety, im nowsze oferty tym ...... gorsze.
 #801907  autor: waspinator
 16 maja 2015, 13:24
Czy naprawdę potrzebny Ci abonament ?? Twoje oczekiwania spełnia choćby oferta prepaid Virgin mobile chce wszystko... Za 29zl masz no limit rozmowy (kom + stacjonarne) no limit sms +2gb neta... smartphone na raty 0%... Zyskujesz brak brandu operatora na słuchawce i możliwość zmiany operatora w dowolnym momencie...
 #801913  autor: yacan
 16 maja 2015, 14:07
Mi abonament nie jest potrzebny do niczego - mam MiniMax'a w Play'u i sobie to chwalę.

Tak jak napisałem - szukam abonamentu dla kogoś z rodziny - nie dla siebie.
Osoba ta chce abo, m.in. z tego powodu, że uruchamia stałe płatności i nie musi pamiętać o doładowaniach karty.
Zresztą, nie mi o tym dyskutować i ... i tyle - jest dorosły i wie czego i dlaczego chce a ja staram się mu w tym pomóc.