• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #789130  autor: dlaas
 06 mar 2015, 10:24
pawlikd pisze:A co to znaczy "najlepsza oferta"???
Dla mnie, tak jak napisałem w czwartym poście w tym temacie, ważniejszy jest net niż minuty i smsy, nie zależy mi na no limit bo i tak tego nie wykorzystuję.
Plus oferuje przy przeniesieniu z abonamentu 600minut / 600SMS / 3GB za cenę 59,99zł, ale... jeśli uwzględnimy 6 miesięcy gratis, to wychodzi średnio 45zł! Do tego nie ma żadnej opłaty aktywacyjnej.
Tylko trafił mi się jeden problem, konsultant Plusa powiedział, że umowę na przeniesienie numeru mogę podpisać max. 120 dni przed końcem umowy z Play (ponoć przepisy się zmieniły), tylko czemu T-mobile bez problemu może podpisać ze mną umowę nawet 6 miesięcy przed końcem umowy?
Mam pytanie obecnie mam umowę w Play która niedługo się kończy, poprzednio byłem w Plus.
Czy coś się pozmieniało w kwestii internetu tzn. mimo posiadania pakietu danych naliczane są dodatkowe opłaty za streaming danych youtube itp?
Był to główny powód z jakiego przeszedłem do obecnej sieci, mógłby ktoś jednoznacznie to potwierdzić lub zdementować, bo wydaje mi się że w umowach dalej jest ten zapis.
 #789426  autor: SACZI
 07 mar 2015, 17:27
PitsDLB pisze:... jak się na co dzień korzysta z sieci Plusa? ...
Co za pytanie !!??
Po prostu się korzysta!
Plus ma chyba najlepszy zasięg w PL.
Mam służbowy w Plusie i jak on traci zasięg, to najprawdopodobniej jesteś w jakieś "dolinie w tatrach" (chociaż w Dolinie Kościeliskiej, Plus ma zasięg ... :) ).
W ubiegłym tygodniu robiłem speedtesta na plusie i TMobile (telefon prywatny).
Wynik Plusa na 3G był 2x lepszy od TM, a to o czymś świadczy.
PitsDLB pisze:... Czy operator nie ma jakiejś dziwnej polityki? Jedyny kontakt z operatorem na jakim mi zależy to co miesięczna opłata za faktury. Nie chce chodzić po salonach czy dzwonić do obsługi bo mi jakiś pakiet włączyli/wyłączyli/zamienili/ dorzucili opłaty do faktury... - po prostu tak jak miałem dotychczas w Playu....
Każdy operator włącza pełno dodatkowych, nikomu niepotrzebnych usług.
To od Ciebie zależy, czy sobie przypilnujesz, żeby Ci w momencie podpisywania umowy je wyłączyli/ nie włączali.
W Plusie jest to podobno dość mocno zakręcone, więc uważaj co podpisujesz.
Ja w TM też mam święty spokój od wszelkiego spamu operatora, ale trzymam rękę na pulsie, żeby przypadkiem gdzieś się nie przemyciła zgoda na kontakt marketingowy.

wielkijonny pisze:
pawlikd pisze:Glownie zalezy mi na necie, minut 300 max i max 100 sms. W Play nie zostane bo z siecia są problemy, co mi po zasiegu 4 sieci skoro trzyma sie ciagle kiepskiego zasiegu z play. Dodatkowo play zjada mi internet w nocy, kiedy jestem w domu na Wi-Fi, myslalem ze to problem z moim routerem, ale znajomy ma dokladnie to samo.
Ja tam jeżdząc nardzo dużo po kraju nie mam problemu z zasięgiem i płynnym przełączaniem w Play, a jak nie chcesz żeby zjadał Ci pakiet to wyłącz transmisje danych i tyle ;) Jeżeli chodzi o to propo plusa to nic Ciekawego minuty masz wymienne na sms i na internet w stosunku 1min= 1 sms = 5 mb
wydzwonisz 300 minut napiszesz 100 sms i zostaje Ci 1 gb internetu...
Jak to wreszcie jest z tym Playem?
Jednym internet w Playu jest zjadany, mimo zasięgu WIFi, maja problemy z rozmingiem krajowym, a inni zupełnie tych problemów nie mają ...
Osobiście jestem pewny, że Plus kombinował coś z abonentami Playa, bo seed test na zasięgu Plusa pokazywał mi transfer rzędu 500KB/s na 3G. Karta Plusa daje transfer rzędu 7MB/s z tej samej lokalizacji.
Osobiście, jak dzwonię do kumpla, który ma telefon w Playu, od razu słyszę różnice w jakości połączenia.
No i w Playu "marketing szeptany" wznosi się na wyżyny ... :)
 #789695  autor: wielkijonny
 09 mar 2015, 16:42
Jeżeli chodzi o zjadanie internetu to jak wyłączysz przesył danych i będziesz na wi-fi to nie ma opcji żeby internet był zabierany z pakietu :) A z roamingiem ja osobiście tylko raz miałem problem, a mianowicie na chwilę urwało mi połączenie ale po 5 sekundach powtarzania "halo" w słuchawkę znowu wszystko było ok, ale to może nie do końca była moja wina bo akurat osoba z którą rozmawiałem przebywała w Kolumbii

TYLKO UNIA !
 #789964  autor: dlaas
 11 mar 2015, 12:34
Ktokolwiek z obecnych użytkowników Plus'a mógłby się odnieść do następujacego pytania. Czy mimo posiadania miesięcznego pakietu danych np. 2GB, strumieniowanie danych jest naliczane poza pakietem?
 #797258  autor: Nadure
 20 kwie 2015, 03:04
Może być o ile posiadasz telefon który poza APN internet i MMS ma tęż APN VIDEO. Wtedy oglądanie video jest rozliczane jako usługa mulimedialna.

Pozrawiam
 #797263  autor: cyanoone
 20 kwie 2015, 06:57
Ani w Plusie, ani w Kluczu nie płaciłem za możliwość korzystania z multimediów.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)