• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #790577  autor: seba47
 14 mar 2015, 16:24
Witam.

Na moich rodziców jest zarejestrowany Funpack. Ja w tej chwili mam abonament w Play do 30 czerwca.
Chciałbym przenieść swój numer do Orange i wziąć sobie Sony Z3.
Czy mogę zrobić cesję Funpacka na siebie po wzięciu umowy na telefon i wtedy będę mógł skorzystać z Orange Open?
W salonie mówią że tak, na infolinii że nie.

Dziękuję za pomoc
Sebastian
 #790821  autor: kamil1221
 15 mar 2015, 22:39
Cesje możesz zrobić, ale faktycznie rabat nie zostanie aktywowany. Najpierw dokonaj cesji. Kiedy on się zrealizuje, podpisz umowę o usługę mobilną. Wtedy rabat zostanie aktywowany.
Nie łatwiej będzie zrobić cesje w Play na rodzica i następnie przenieść numer?
 #790930  autor: seba47
 16 mar 2015, 17:45
Teraz jest fajna promocja w Orange, że dają opaskę za 700 zł to Xperia Z3 i do końca marca jest 6 miesięcy za darmo. A nie wyrobię się zrobić cesję jeszcze w marcu, bo cesja zazwyczaj wchodzi od kolejnego okresu rozliczeniowego.
Telefon zamówiłem, znalazłem sposób na Orange Open - otóż znalazłem żeby zrobić cesję funpacka i wziąć aneks do umowy podwyższając prędkość internetu lub przedłużając umowę na Funpacka.
Jest jeszcze jakiś inny sposób? Może wziąć aneks do 20 Mb/s i skorzystać z prawa 14 dni zwrotu bez podania przyczyny? Wtedy byłby przyznany rabat?
 #790942  autor: kamil1221
 16 mar 2015, 19:03
Próbuj... w regulaminie masz mowę o tym, że aby aktywować Orange Open trzeba podpisać umowę o świadczenie usług lub aneks do umowy.
 #791009  autor: perdos1
 17 mar 2015, 00:18
seba47 pisze:Teraz jest fajna promocja w Orange, że dają opaskę za 700 zł to Xperia Z3 i do końca marca jest 6 miesięcy za darmo.
1. Dla kogo?
Dla tych, którzy mają smartfon Sony
Xperia™ od co najmniej 2 lat
Nie wiem czy to znowu taka super promocja.
 #791060  autor: seba47
 17 mar 2015, 09:52
Dla mnie niezła promocja, bo opaskę można zawsze sprzedać i 600-700 zł wpadnie do kieszeni :)
A 6 miesięcy gratis liczy się od jakiego momentu? Od momentu przeniesienia numeru z Play w lipcu?
 #791063  autor: kamil1221
 17 mar 2015, 10:02
Od momentu aktywacji numeru tymczasowego.
 #791107  autor: covallus
 17 mar 2015, 13:02
perdos1 pisze:
seba47 pisze:Teraz jest fajna promocja w Orange, że dają opaskę za 700 zł to Xperia Z3 i do końca marca jest 6 miesięcy za darmo.
1. Dla kogo?
Dla tych, którzy mają smartfon Sony
Xperia™ od co najmniej 2 lat
Nie wiem czy to znowu taka super promocja.
To jest promocja Sony, a nie Orange - można kupić telefon z wolnej ręki, bez umowy na 24 miesiące...

http://blogs.sonymobile.com/pl/2015/02/ ... -z-xperia/
 #791142  autor: Arturos
 17 mar 2015, 15:00
Wyciąg z regulaminu Orange Open:
Jeżeli w dniu wejścia w życie niniejszych Zasad, Abonenci nie korzystają z żadnej z Promocji Orange Open, zasady te mają zastosowanie po:
1. dokonaniu zmiany jakiejkolwiek posiadanej umowy polegającej na przedłużeniu czasu trwania umowy, zmiany opcji usługi na wyższą, zmiany wysokości abonamentu na wyższy i rozpoczęciu świadczenia usług na nowych warunkach,
2. zawarciu kolejnej umowy (w tym w wyniku cesji) o świadczenie usług w mobilnej lub stacjonarnej sieci telekomunikacyjnej Orange i rozpoczęciu świadczenia usług na nowych warunkach oraz pod warunkiem spełnienia pozostałych wymogów wynikających z niniejszych zasad.
Czyli cesja też uprawnia do włączenia rabatu

Pozdrawiam Arturos
 #791508  autor: Orange Ekspert
 19 mar 2015, 15:55
seba47 pisze:Witam.

Na moich rodziców jest zarejestrowany Funpack. Ja w tej chwili mam abonament w Play do 30 czerwca.
Chciałbym przenieść swój numer do Orange i wziąć sobie Sony Z3.
Czy mogę zrobić cesję Funpacka na siebie po wzięciu umowy na telefon i wtedy będę mógł skorzystać z Orange Open?
W salonie mówią że tak, na infolinii że nie.

Dziękuję za pomoc
Sebastian
Dokonanie cesji uprawnia do otrzymania rabatu Orange Open. Tutaj http://oran.ge/1vGDJrk odnajdziesz wszystkie informacje na ten temat.

Pozdrawiam,
Orange Ekspert
 #796298  autor: pocket
 14 kwie 2015, 22:02
To normalne, ilu pracowników Orange, tyle opinii.. Nie polecam tej sieci.