• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #793628  autor: jamamoto
 01 kwie 2015, 01:15
witam,
to juz bedzie ze dwa tygodnie jak korzystam z myphone infinity 3g, kupiony w przedsprzedazy, za 850zl z dodatkami,
i powiem ze jestem mega zadowolony

wydajnosc smartphona bardzo wysoka, co zreszta pokazuje antutu > 28 tys punktow, wiecej jak samsung s4 ! i to sie przeklada na rzeczywistosc, wszystkie topowie, gierki 3D, bez mrugniecia okiem, bez lagów, na full detalach, w zyciu tyle nie pogralem na smartphonie zeby to sprawdzic, jednoczenie urzadzenie sie nie grzeje wiele , owszem czuc zwiekszona temp, ale tylko na tylnym panelu mniej wiecej w 1/5 od gory , co dla mnie bylo dziwne to temp nie przeklada sie na przedni panel

system kitkat, w pelni spolszczony, golutki, jak w nexus7, wrecz mialem wrazenie ze korzystam ze swojego tabletu, kitkat dziala sprawnie i plynnie, widget pogodowy z owcą mega ! :)

jakosc wykonania pierwsza klasa, dwupanelowe goriila glass3, przedni panel wyniesiony 1-2 mm ponad ramke, boki aluminiowe, wyglad jak sony z, 4,7 cala - dobry rozmiar, kompaktowy, jeszcze sie w kieszoni miesci, IPS, 720p, ok 300 ppi, ogolnie dobry ekran

reszta to juz szczegoly, niezly aparat, tylni 8Mpx z ekstrapolacja do 13 mpx, na dworze ok, w pomieszczeniu ... coz to nie lustrzanka, do tego hdr, autofocus, lampa,
glosnik spoko, bateria niby 2000mAh, ale jak juz skonczylem sie bawic, to spokojnie 2-3 dni zyje

ogolnie jestem zadowolony, to byla dobra inwestycja, wolalem wersje 3G ze wzgledu na wydajnosc, jak takze ze nie potrzebuje LTE, i wybralby znow to sami,
polecam, w razie pytan, piszcie
 #793651  autor: Morvius
 01 kwie 2015, 09:23
na jakich grach 3d był testowany na najwyższych detalach?

Klasyczny obserwator wątku.
 #793785  autor: penguino
 01 kwie 2015, 21:05
Jakiej wersji Antutu użyto do testu S4? Bo nowsze pokazują dużo wyższe wyniki niż starsze (z których prawdopodobnie pochodzi wynik S4). Mediatek robi wynik wielordzeniowością, grafika i RAM ustępują S4.
 #794741  autor: jamamoto
 07 kwie 2015, 23:15
Morvius pisze:na jakich grach 3d był testowany na najwyższych detalach?
abo myslicie ze ja sie tak znam, moje czasy giercowania juz przeminely,
no ale
instalowalem wyscigowki Asphalt, Assasin Creed, world of tanks, i jakies statki warship czy jakos tak, i wszystko na full gdzie sie dalo
penguino pisze:Jakiej wersji Antutu użyto do testu S4? Bo nowsze pokazują dużo wyższe wyniki niż starsze (z których prawdopodobnie pochodzi wynik S4). Mediatek robi wynik wielordzeniowością, grafika i RAM ustępują S4.
sam nie testowalem S4, wiec nie wiem
po wykonaniu testu Infinity 3G pokazal wynik na tle innych, stad znam wynik samsunga,
co do samych testow antutu, to sa jakie sa, wynik nabija tez wiecej pamieci na dysku, lub zawalony dysk, ale zawsze mozna porownywac skladowe ogolnego wyniku, i jak mowisz, 8 rdzeni daje rade
 #794742  autor: jamamoto
 07 kwie 2015, 23:16
w infinity super jest kontrola gestów, odpowiednie znaki narysowane na ekranie blokady na wygaszonym ekranie moga uruchomic od razu rozne aplikacje, jak np "C" uruchamia kamere
 #794787  autor: Szpady
 08 kwie 2015, 11:17
Mnie się bardzo podoba design tych urządzeń, wyglądają o niebo lepiej niż poprzednie modele :)

Valhalla!
 #794793  autor: vankarol
 08 kwie 2015, 11:34
Również uważam, że to naprawdę solidny model. Na wypasioną kosę o myPhone'a pewnie jeszcze chwilkę poczekamy, ale za tę cenę to naprawdę rozsądny zakup. Świetnie wygląda i jak pokazują testy, wydajność też całkiem zacna :)