• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #792565  autor: JestemLukasz
 25 mar 2015, 21:21
Witam,

Telefon już kupiony pora na kartę każda sieć ma swoje wady i zalety a ceny są bardzo podobne za wszystko bez limitu + internet minimum 2 GB.

Chodzi mi o profity, jakaś umowa na pół roku - może być przeniesienie numeru, albo nowa aktywacja bez różnicy.

Planuje pod koniec umowy wypowiedzieć umowę, może wtedy zaproponują mi jakieś ciekawe warunki, może telefon z abonamentem.

Coś polecicie ?

Zasięg jest ważny by był dobry i wiadomo LTE :)
 #792569  autor: motov3
 25 mar 2015, 21:33
No OK. Ale nie podales najwazniejszego - Ceny. :)

Obrazek
 #792591  autor: motov3
 25 mar 2015, 23:25
Virgin Mobile za 29.99
- no limit rozmowy komorki i stacjonarne
- no limit sms
- internet lte 2gb

:-)

Obrazek
 #792632  autor: JestemLukasz
 26 mar 2015, 09:58
motov3 pisze:Virgin Mobile za 29.99
- no limit rozmowy komorki i stacjonarne
- no limit sms
- internet lte 2gb

:-)
Tylko tam gdy umowa się będzie kończyć nie zadzwonią do mnie z ciekawą ofertą z telefonem; )
 #792647  autor: motov3
 26 mar 2015, 10:47
No to chyba sensowne bedzie

Play Formula 4.0 Unlimited umowa na 15mcy.
- rozmowy no limit na komorkowe
- no limit sms/mms
- internet 1GB (+500mb jesli przez net czyli 1.5GB)
- internet LTE na 6mcy nielimitowany

39.99 / mc sam SIM.

Obrazek
 #792684  autor: motov3
 26 mar 2015, 13:09
erierinne pisze:Virgin mobile nie ma lte
Obrazek

Dziecko koncz, wstydzu oszczedz :mrgreen:

Obrazek
 #792690  autor: erierinne
 26 mar 2015, 13:35
motov3 pisze:
erierinne pisze:Virgin mobile nie ma lte
Obrazek

Dziecko koncz, wstydzu oszczedz :mrgreen:

to proszę Cię wyszukaj mi pasm transmisyjnych w virgin mobile ktore obsługuja pasma LTE, jeśli jstes taki obeznany, bo kultury to raczej juz nie masz :)
 #792695  autor: wielkijonny
 26 mar 2015, 13:45
Tak samo jak orange od pół roku pisze na swojej stronie że mają LTE a to są po prostu zmodyfikowane nadajniki HSPA+, Gościu poczytaj o tym czym sięróżni 3,5G od 4GLTE to się będziesz mógł wypowiadać

TYLKO UNIA !
 #792703  autor: motov3
 26 mar 2015, 14:16
erierinne pisze:to proszę Cię wyszukaj mi pasm transmisyjnych w virgin mobile ktore obsługuja pasma LTE, jeśli jstes taki obeznany, bo kultury to raczej juz nie masz :)
Virgin obsluguje LTE na pasmie 1800. Co do kultury - to nie osmieszaj sie. To ty dalas sie poznac, jako osoba ublizajaca innym. Probujesz nadrabiac glupota, ale srednio ci to wychodzi. :? Ani wiedzy, ani kultury.
wielkijonny pisze:Tak samo jak orange od pół roku pisze na swojej stronie że mają LTE a to są po prostu zmodyfikowane nadajniki HSPA+, Gościu poczytaj o tym czym sięróżni 3,5G od 4GLTE to się będziesz mógł wypowiadać
Czlowieku, wez sie nie osmieszaj, podobnie jak twoja kolezanka. 3.5G w Orange to jest juz od dobrego 2010 czy 2011r jak nie lepiej (w swoim czasie nazywane 3G+ zreszta). Orange rowniez leci na pasmie 1800. Kolejny ynteligent. Dla twojej informacji korzystam rowniez z LTE w Orange, i czesto porownuje jak sobie pasma przelacza z LTE do 3G+, na downloadzie/uploadzie.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2015, 14:42 przez motov3, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
 #792713  autor: erierinne
 26 mar 2015, 14:31
ahahahaahahahahahaahh

VM korzysta z nadajników Play i TM, więc moze skłoni Cie to do poczytania o tym, Play nie daje Pasm transmisyjnych do LTE, tylko do 3G i 3G+, więc w takim razie musi pobierac je od TM, a TM nie ma LTE.

więc ? kto tu jest głupi ?
 #792714  autor: motov3
 26 mar 2015, 14:39
erierinne pisze:więc ? kto tu jest głupi ?
To chyba jasne, po wyjatkowo niskim poziomie twoich wypowiedzi.

Po pierwsze VM korzysta nie tylko z nadajnikow Play i TM, ale rowniez z nadajnikow Plus-a, ale tylko w przypadku, numerow przeniesionych od innego operatora.
Po drugie TMobile rowniez oferuje uslugi LTE na pasmie 1800.
A po trzecie - obecnie idzie aukcja na pasma 800 i 2600, do ktorej wystartowali wszyscy operatorzy, wiec ilosc pasm sie im powiekszy.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2015, 14:50 przez motov3, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
 #792718  autor: erierinne
 26 mar 2015, 14:53
motov3 pisze:
erierinne pisze:więc ? kto tu jest głupi ?
To chyba jasne, po wyjatkowo niskim poziomie twoich wypowiedzi.

Po pierwsze VM korzysta nie tylko z nadajnikow Play i TM, ale rowniez z nadajnikow Plus-a, ale tylko w przypadku, numerow przeniesionych od innego operatora.
Po drugie TMobile rowniez oferuje uslugi LTE na pasmie 1800.
A po trzecie - obecnie idzie aukcja na pasma 800 i 2600, do ktorej wystartowali wszyscy operatorzy, wiec ilosc pasm sie im powiekszy.

skad masz takie informacje, ze TM korzysta równiez z Plusa? sami na swojej stronie mama tylko i wyłacznie info o Play i TM, więc chyba sobie to wyczarowałes.

To rposze Cie, jesli uwazasz ze TM na LTE, to wejdz na mapę nadajników i sprawdź nadajniki TM , które działaja na częstotliwości LTE. wielkie zero, to pokazuje mapa, moje wypowiedzi są poparte faktami i można wszedzie to sprawdzic, co pisze, wiec trochę nie rozumiem, jak Ty piszesz informacje w oparciu chyba o wyobraźnie.

i własnie dopiero TRWA aukcja.
 #792719  autor: motov3
 26 mar 2015, 15:00
erierinne pisze:skad masz takie informacje, ze TM korzysta równiez z Plusa? sami na swojej stronie mama tylko i wyłacznie info o Play i TM, więc chyba sobie to wyczarowałes.
Nawet nie umiesz czytac. :? Nie TM a Virgin Mobile - owszem w przypadku przeniesienia numeru od innego operatora, mial mozliwosc korzystania z nadajnikow Plus-a. Ci z nowymi starterami - mieli mozliwosc tylko Play i TM. A to ze ty tego nie wiesz...co ja poradze. Poczytaj glebiej Telepolis, i informacje od ludzi z branzy to zrozumiesz, o ile znajdziesz przy twoim talencie.
erierinne pisze:To rposze Cie, jesli uwazasz ze TM na LTE, to wejdz na mapę nadajników i sprawdź nadajniki TM , które działaja na częstotliwości LTE
Prosze bardzo. Odznacz sobie LTE nam mapie zasiegu.
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... moc/zasieg
erierinne pisze:moje wypowiedzi są poparte faktami i można wszedzie to sprawdzic, co pisze,
Sprawdzalem dla pewnosci i glupoty wypisujesz.
erierinne pisze:i własnie dopiero TRWA aukcja.
A co ja niby napisalem ? Umiesz czytac ? Ehh, nie umiesz. Zapomnialem. :?

Obrazek
 #792729  autor: adik
 26 mar 2015, 15:49
A jeszcze niedawno autor tego posta myślał o abo do 120 zł z telefonem,potem pomyślał o sony Z3(nowy temat) a teraz telefon już niepotrzebny :lol:
Tematów o najlepszą ofertę bez telefonu było już wiele, szkoda że nikt nie chce czytać tego,tylko odrazu zakłada nowy temat,autor już trzeci temat otworzył bo ciągle nie może się zdecydować czego chce naprawde :lol:

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #792736  autor: JestemLukasz
 26 mar 2015, 16:37
adik pisze:A jeszcze niedawno autor tego posta myślał o abo do 120 zł z telefonem,potem pomyślał o sony Z3(nowy temat) a teraz telefon już niepotrzebny :lol:
Tematów o najlepszą ofertę bez telefonu było już wiele, szkoda że nikt nie chce czytać tego,tylko odrazu zakłada nowy temat,autor już trzeci temat otworzył bo ciągle nie może się zdecydować czego chce naprawde :lol:
Jesteś w błędzie.

Dla jasności nie znasz mnie więc nie jesteś w stanie stwierdzić czemu parę tematów lecz oświece Cię, trzy tematy, trzy różne sprawy.

Każdy mój temat jest aktualny do momentu gdy napisze " Dziękuję za pomoc udało mi się wybrać "

Co do operatora to bez różnicy mieszkam w dużym mieście i z zasięgiem jest git, chciałem upewnić się jak to wygląda, póki co o Plusie nie myślę, z nju mobile coś zasięg czasami szwankuje i rozważam T Mobile i Play.

Jeżeli chodzi o Orange to pracują na tych samych satelitach co Nju ?

Słyszałem właśnie, że T Mobile jest dobrze, dbają o klienta.