• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 90 z 187
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 187
 #789728  autor: rafmik
 09 mar 2015, 20:33
Dzisiaj właśnie dzwoniłem, rozmawiałem z DUK i proponowano mi w ofercie bez telefonu z abo ok 30 zł:

- bez limitu komórki, SMS/MMS i internet chyba 1GB - 29,99. Stacjonarne 3 miesiące gratis póżniej 7 zł
- 1000 minut do wszystkich wymienne na SMS/MMS - 29 zł miesięcznie.

Czyli oferty mocno przeciętne patrząc na konkurencje :(
 #789735  autor: cyanoone
 09 mar 2015, 21:03
@rafmik
Czy mógłbyś się zorientować czy jest jeszcze pakiet za niecałe 20 zł?
W pakiecie było 550 minut/sms/mms + jakiś tam internet.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #789828  autor: muchakk
 10 mar 2015, 13:18
Dostałem beznadziejną ofertę z DUK (taką jak na stronie PLUS'a). Wczoraj złożyłem wypowiedzenie (do końca umowy 7 miesięcy) zobaczymy czy to w jakiś sposób wpłynie na ofertę przedłużeniową.

Uprzedzając pytania, tak to dziwne, ale mam możliwość przedłużenia umowy 7 miesięcy przed jej końcem :P. Jak macie podobny okres do końca to sami to sprawdzcie (na stronie plus'a wyświetla się, że oferta nie jest dostępna, ale u konsultantów jest już inaczej a i sama infolinia 2699 jest dla mnie aktywna).

EDIT:

Po wypowiedzeniu umowy udało mi się wynegocjować fajne warunki :D. Propozycje jakie dostałem z 3 telefonami które mnie interesują :P

69zł netto miesięcznie (przez pierwsze 12 miesiecy rabat 50%), 2.6GB netu, coś 150minut na poalczenia miedzynarodowe, reszta jak w standardzie.

Ceny telefonów
g3 392zl brutto
ascend mate 7 613zł brutto
htc one m8 lte 564zł brutto

79zł netto miesięcznie (przez pierwsze 12 miesiecy rabat 50%), 3.5GB netu, 210 minut na połączenia miedzynarodowe, 210 minut w roamingu w UE, reszta jak w standardzie.

Ceny telefonów
g3 207zl brutto
ascend mate 7 429zł brutto
htc one m8 lte 380zł brutto

89zł netto miesięcznie (przez pierwsze 12 miesiecy rabat 50%), 4.5GB netu, 300 minut na połączenia miedzynarodowe, 300 minut w roamingu w UE, reszta jak w standardzie.

Ceny telefonów
g3 3zl brutto
ascend mate 7 244zł brutto
htc one m8 lte 121zł brutto
sony z3 500zl brutto

Może komuś się przyda ;). Oczywiście jest to oferta dla firm. Bez telefonu oferta wygląda podobnie jak było to już podawane tutaj.
 #790067  autor: kostykiewicz
 12 mar 2015, 07:25
Witam, mialem zlozyc wypwoiedzenie ale jeszcze tego nie zrobilem, postaram się złożyć w tym tyg i skontaktować się z DUK

Proszę mi tylko powiedzieć jedną rzecz jaki jest numer do DUK bo nie zawsze zapewne będą chcieli mnie przełączyć.
A już dawno to robiłem i nie pamietam.

Tylko pamiętam to że przyszedł sms i zadzwoniłem na numer który miałem w sms-sie.

Już tu kiedyś podawałem kopie dokumentów jakie przyszły mi z OMG 29
 #790100  autor: muchakk
 12 mar 2015, 10:54
DUK jest dostepny pod numerem 2699
 #790133  autor: adam1977
 12 mar 2015, 12:38
Ja właśnie dzwoniłem w sprawie oferty na firmę
ceny telefonów tak jak kolega pisał wyżej przy 89 netto
htc one m8 lte 121zł brutto
g3 3zl brutto
s5 232zł brutto
Bez zlożenia wypowiedzenia
O rabacie -50% nawet nie wspomniał tylko zaproponował obniżenie abonamentu o 10zł netto
W sobotę składam wypowiedzenie jak nie dadzą rabatu to przenoszę numer do Playa
Dam znać czy coś wyszło w tym temacie
Pozdrawiam
 #790623  autor: adam1977
 14 mar 2015, 20:49
Jednak pomogło wypowiedzenie oferta którą wybrałem to 89 netto w tym 4.2GB , 300 minut na połączenia miedzynarodowe, 300 minut w roamingu w UE i odbieranie połączeń w UE bez limitu
i telefon Samsung S5 za 232 brutto i oczywiście rabat -50% na abonament przez 12 miesięcy.
W sumie abonament razem z telefonem średnio wyniesie 92 zł brutto miesięcznie .
Podziękowania dla muchakk za podanie oferty bo już jedną nogą byłem w Play.
Pozdrawiam
 #790713  autor: muchakk
 15 mar 2015, 13:38
adam1977,

ja wziąłem taryfę za 79zł netto (50% taniej przez rok), 3.5GB internetu, 210 minut na połączenia międzynarodowe, 210 minut w roamingu, odbieranie w UE za free b/o i do tego huaweii ascend mate 7 za 429zł brutto :). Kurier ma być u mnie w wtorek... Miałe brać ofertę bez telefonu za 29zł netto, ale przekonali mnie tą ofertą to zmiany aparatu :)

Edit:
Oczywiście poprosiłem też o jakieś gadżety firmowe np. kubeczek czy coś. Gościu co prawda powiedział, że się im chyba skonczyły, ale postara się coś zorganizować :D
 #790715  autor: Ruben
 15 mar 2015, 13:47
muchakk, mógłbyś podać parametry oferty only SIM za 29 pln netto?
Oferty przedłużeniowe w Plusie są mało znane więc dobrze byłoby gdybyśmy pisali o każdej, o której uda się nam uzyskać sprawdzone informacje.
 #790718  autor: muchakk
 15 mar 2015, 13:58
http://www.plus.pl/dla-firm/abonament/przedluz-umowe

To standardowa oferta bez telefonu z dodatkowym rabatem 10pln netto miesiecznie i dodatkowym internetem i minutami do wykorzystania w roamingu i na połączenia międzynarodowe.

Podaje przykład

za 29zł netto dostajemy to co normalnie za 39zł netto z internetem 2.1GB (standardowo 1.5GB). Czym większy abo tym więcej dodatkowego internetu dostajemy.

Przy abo za 39zł netto po rabacie internetu bedzie juz 2.8GB dodatkowo z tego co pamiętam zamiast 100minut na połączenia międzynarodowe dostajemy 150 albo 160, odbieranie w UE bez limiut.

Abo 49zł netto po rabacie, internet 3.5GB, 210 minut na połączenia miedzynarodowe, 210 minut w roamingu UE, odbieranie w UE za free bez limitu

itd itd

Oczywiście oferta z telefonem (z rabatem 50% przez rok) jak i ta oferta bez telefonu z rabatem 10pln netto miesięcznie dostępna jest po złożeniu wypowiedzenia. Wypowiedzenie można składać w każdej chwili (oczywiscie skutkujące na koniec umowy). Umowe w DUK można przedłużać już 7 miesięcy przed końcem umowy. Nowe warunki wchodzą z nowym cyklem rozliczeniowym.
 #790810  autor: kostykiewicz
 15 mar 2015, 21:17
Ok jako że wy nie raz mi pomagaliście i trochę się dowiedziałem (kiedyś też i wam opisałem sytuację co i jak)
Dziś opiszę wam ponownie.

W zeszłym tygodniu złożyłem wypowiedzenie (migracja z abo na kartę)
- abo kończy mi się dopiero za ok 3-4 mc, ale chciałem już mieć ofertę z DUK na normalnych warunkach.

Teraz bez zbędnego gadania (chociaż ciężko tak ze mną)

1.Wizyta w salonie migracja z abo na kartę ( aby za ok 2 mc przeszło na kartę ) Pani jak to zwykle bywa niezadowolona strasząca mnie tym że otrzymam karę, ale
- karę otrzymam jeśli nie wycofam wypowiedzenia albo z oferty z DUK albo tak sam pojawiając się ponownie w plusie, niech wam kitów innych nie wciskają tak to jest, każdy ma prawo cofnąć wypowiedzenie pozostając na tych samych warunkach, co miał.

2.Pani jak to zwyklę bywa musi zadzwonić do DUK z jej numeru mówiąc że klient chce odejść, po przeprowadzonej rozmowie z DUK nie chciał mi dać tego co chciałem jak to zwykle bywa, albo mówiąc że oferta jest tylko dla firm co jest nieprawdą.

3.Pani przymuje wypowiedzenie otrzymuej druk i dzwonie do DUK już ze swojego numeru (po wypowiedzeniu powinniscie otrzymać smsa aby skontaktować się pod konkretny nr)

4.Kontaktujecie się tego samego dnia (nie ma znaczenia przynajmniej dla mnie) czy 2 dni pozniej sie skontaktujecie czy 3.

5.Mówicie co chcecie stanowczo konkretnie jesli nie da rady to dzwonicie kolejny raz ale pamietajcie oni zapisuja przy kazdym numerze jaka kiedykolwiek oferte wam proponowali zawsze wiec tutaj nie kitować tylko mowic co chcecie i powolywac sie na virgin mobile bo oni maja najkorzystniej teraz.

6.jesli jednak wam sie uda to otrzymacie

- NO LIMIT KOMORKI
- NO LIMIT SMS I MMS
- PRZEZ 1 MC STACJONARNE (pozniej 7 zł) dopowiem tutaj że niektórzy oferują 3 mc za free potem 7 zł (ale może w moim przypadku inaczej było dlaczego napiszę poniżej
- 1 mc 1G internetu for free badz za grosz nie pamietam potem 10 zł
((jeśli chodzi o ten 1 mc stacjonarne za free a potem 7 zł to tutaj dlatego może tak mam, *ale musze spr umowe jak przyjdzie ponieważ TE 2-3 MIESIACE KTORE ZOSTAŁY MI DO KOŃCA UMOWY ZOSTAŁY SKASOWANE BO NORMALNIE TO POWINNO BYC 2-3 MIESIACE + 18 MIESIECY BO NA TYLE JEST UMOWA Z DUK TUTAJ NIBY ZOSTAŁO TO SKASOWANE, dla mnie jest to bez roznicy bo i tak oferta jest dla mnie bdb :)

Po zaakceptowaniu umowy przez telefon umowa przyjdzie do domu papierowa.

To w sumie wszystko jeśli macie pytania to piszcie :) jak przyjdzie umowa mogę zrobić skan jeśli kogos to bedzie interesować.

Pozdro
 #790819  autor: motov3
 15 mar 2015, 22:29
No super. A moglbys napisac konkretnie CO dostales i najwazniejsze ZA ILE ? Bo opisales przygode, ale bez konkretow tak naprawde. :mrgreen:

Obrazek
 #790933  autor: Noorma
 16 mar 2015, 18:16
Po zaakceptowaniu umowy przez telefon umowa przyjdzie do domu papierowa.

To w sumie wszystko jeśli macie pytania to piszcie :) jak przyjdzie umowa mogę zrobić skan jeśli kogos to bedzie interesować.

Pozdro[/quote]

Na tych samych warunkach podpisałam aneks w połowie grudnia.Jeszcze pare miesięcy wcześniej dawali tą ofertę na tej zasadzie że po 18 m-cach przechodziło się na bezterminową umowę bez jakich kolwiek zmian w wysokości abonamentu.Ja już tak nie mam po upływie promocji mam w umowie zapisany "skok" abonamentu na 299 zł.Radzę dokładnie przeczytać umowę i w razie czego nie zaspać z terminem wypowiedzenia :)
 #790981  autor: kostykiewicz
 16 mar 2015, 21:41
Ze tako hmmmm no to ładnie..... wałek jak ch....uj

29 zł no limit komorki + mms i sms po 1 bądź 3 mc stacjonarne 7 zł razem 36 zł

Weź zrob skan tej umowy ale usun wszelkie numery ktore znajduja sie po bokach :)
albo zdjęcie zrob z dokładnym tym zapisem chce poczytać przed przyjściem.

Jeśli faktycznie tak jest to niezle sobie plus wykombinował... żal
Działają w ten sposób zorientuje się ktoś po pierwszym abo i tak naprawdę jednym takim dużym rachunkiem im to się zwróci za zeszłe 15 mc :) cwaniaki je...bane.

No cuż jak i oni tak i my
 #791061  autor: muza_tv
 17 mar 2015, 09:52
Noorma nie siej zamętu.

U mnie w umowie napisano tak:

"Po czasie oznaczonym umowy opłaty za usługi telekomunikacyjne naliczane będą zgodnie z regulaminem (promocji - przyp.), przy czy w kwestiach nieobjętych regulaminem opłaty będą naliczane zgodnie z cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci Plus właściwym dla taryfy OMG 299,90 zł"

Czyli, ogólnie mówiąc, po 18 miesiącach nic się nie zmienia.
 #791113  autor: Pijo
 17 mar 2015, 13:26
muza_tv pisze:U mnie w umowie napisano tak:

"Po czasie oznaczonym umowy opłaty za usługi telekomunikacyjne naliczane będą zgodnie z regulaminem (promocji - przyp.), przy czy w kwestiach nieobjętych regulaminem opłaty będą naliczane zgodnie z cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci Plus właściwym dla taryfy OMG 299,90 zł"

Czyli, ogólnie mówiąc, po 18 miesiącach nic się nie zmienia.
To tylko jeden punkt z regulaminu. Pewnie jest też punkt, że okres promocyjny to 18msc. Jeszcze inny punkt zapewne mówi, ze opłaty po okresie promocyjnym bedą naliczane zgodnie z cennikiem dla Taryf XXXXXXXX.

Jak możesz to wlej cały regulamin promocji, wtedy bedziemy mogli zobaczyc jak to wyglada.

Ja nie spotkałem się zeby w Plusie, T-mobile opłaty po okresie promocji były takie same jak w okresie ppromocji. Jedyne odstępstwo w Plusie, to umowa z DUK na czas nieoznaczony.
 #791128  autor: muza_tv
 17 mar 2015, 14:13
Pijo, pamiętaj, że oferta o której piszemy to osobna taryfa - OMG Bez Limitu 29. Która zakłada 0 zł za połączenia krajowe do sieci komórkowych oraz 0 zł za wiadomości SMS i MMS. Nie jest oparta na żadnych rabatach.

W regulaminie samej promocji/taryfy nie ma żadnej informacji o okresie promocyjnym 18 miesięcy. Taka informacja jest dopiero w aneksie ANZ. Ale tutaj jest mowa o tym, że umowa zostaje przekształcona "na czas oznaczony 18 miesięcy". I jest mowa, że klient korzysta z taryfy "OMG Bez Limitu 29", nie ma żadnych informacji, że po tym okresie oznaczonym umowa sama zmienia się na inną taryfę.

W regulaminie promocji wyraźnie napisano, że "po czasie oznaczonym umowy opłaty za usługi telekomunikacyjne naliczane będą zgodnie z regulaminem". Pytałem także w Plusie i twierdzą, że po 18 miesiącach, jeśli nie będę nic zmieniał taryfa pozostaje bez zmian, tylko na okres nieoznaczony.

Nie mogą Ci sami zmienić taryfy. Co innego, jeśli masz rabat. Ale ta promocja oparta jest na osobnej, taryfie "OMG Bez Limitu 29", a nie na rabatach, Faktycznie, w przypadku rabatów w Plusie, one znikają po okresie promocyjnym i wówczas jest to WYRAŹNIE zaznaczone w regulaminie promocji. Ale ta oferta nie zawiera żadnych rabatów, ma jasno określoną taryfę (OMG BEZ Limitu 29) oraz usługi dodatkowe: Pakiet internetowy non-stop, Nielimitowane połączenia do krajowych sieci stacjonarnych. Dodatkowo w przypadku usług dodatkowych określona: "będzie dostępna do momentu jej dezaktywacji", a nie do końca okresu promocyjnego.
 #791131  autor: Pijo
 17 mar 2015, 14:26
muza_TV, jeśli zamieścisz regulamin promocji to będę mógł się wypowiedzieć w tym temacie. Inaczej nie ma to sensu.

Za dużo jest zalezności, powiazań, przeskoków w regulaminie promocyjnym do innych regulaminów/cenników, zeby na podstawie jednego punktu się ustosunkować.
 #791133  autor: muza_tv
 17 mar 2015, 14:33
Nie zamieszczę, bo nie mam jak.
Ale już był tu wrzucany ten regulamin wcześniej. Bo ta promocja jest już od baaaaaaaaaaaaaaardzo dawna, jako odpowiedź na Nju Mobile.

W tym regulaminie nie ma żadnych zalezności, oprócz tego, że "w kwestiach nieobjętych regulaminem opłaty będą naliczane zgodnie z cennikiem świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci Plus właściwym dla taryfy OMG 299,90 zł". Ale wszystkie informacje dotyczące usług podstawowych (rozmowy, SMS, MMS, internet) są zawarte w samym regulaminie promocji.
 #791168  autor: Akindusx
 17 mar 2015, 17:51
Witam, za 7 doładowań kończy mi się umowa w plusie. Już pani dzwoniła, proponowała mi aktualnie: 18 lub 24 miesiące dalej w mixie, za doładowanie 40,50zł przez pierwsze 3 miesiące bonus bodajże 20zł, w tym koszt 35zł - nielimitowane rozmowy do wszystkich, i do tego za 3zł bodajże telefon xperia e4. Na telefonie tak bardzo mi nie zależy, ale jak już przedłużam to chciałem coś wziąć żeby nawet sprzedać go sobie. Nie muszę zostać w plusie, czy np. w t-mobile jakbym przeniósł numer dostałbym lepszą ofertę ? Albo jakbym przeszedł na abonament ? Chciałbym wybrać najbardziej korzystną ofertę, a nie jestem w tym na bieżąco :) pozdrawiam
  • Strona 90 z 187
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 187
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90