• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #786028  autor: user_delete27
 20 lut 2015, 22:22
piotrzet pisze:@up
Podaj lepszą ofertę od tej to z chęcią ją polecę
Dobrze, policzmy. Nie jestem centusiem ale rzuciłeś mi wyzwanie.
T-mobile
69.99*24=1679,76 zł w tym "... nolimits połączenia w PL, mms, i sms 1GB internetu 30 min do UE i 30 min w UE" ( nie wiem, nie sprawdzałem - wierzę ci na słowo )
Orange - bez kodu rabatowego.
89,98*18 ( 6 miesięcy gratis za przeniesienie numeru ) = 1619,64 zł w tym no limit voice, sms oraz 2GB internetu - z możliwością powiększenia do 5GB za 10 zł. A na dodatek 400 min w roamingu UE ( napis na stronie orange "tylko w orange" oznacza że tylko oni mają taką ofertę, a dzwonić możesz do każdej polskiej sieci ).
Ceny telefonów.
Tmobile - Orange.
T3 99zł - 1zł
G3s 19zł - 1zł
D620 50 zł - xxxx ( nie mają na stronie )
Więc jak widzisz Twój Tmobile szału nie robi i spokojnie można znaleźć lepsze oferty. A przy przejściu z innej sieci simlocka zdejmują za darmo.
Orange nawet bez kodu wypada korzystniej, a z kodem -30% to już jest oferta bajka.
 #786046  autor: piotrzet
 20 lut 2015, 23:19
@up
Kolego lepiej zapytaj o te 400 min ostatnio pytałem konstltanta na czacie orange i dostałem info że te minuty są tylko i wyłącznie do orange pl. Zapomniałeś również dodać że nie ma możliwości zmiany softu na inny bo jest zablokowany bootloader. I jeżeli mówimy o ofercie bez kodu czyli cena 89zł wtedy w T-Mobile jest 3GB internetu i do tego min do UE któych nie ma w orange. Do tego w T-Mobile z G3s jest powerbank a z T3 płyta jakaś.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #786049  autor: piotrzet
 20 lut 2015, 23:29
Jak nie masz czegoś mądrzejszego do napisania to lepiej nie pisz nic.

#786088  autor: piotrzet
 21 lut 2015, 09:42
W takim razie konsultantka na czacie wprowadziła mnie w błąd

#786105  autor: wielkijonny
 21 lut 2015, 10:48
Wgl. nie rozumiem kłótni na linii Orange - T-mobile. Orange to aktualnie najgorszy operator i z T-mobile nie ma co się równać :) wystarczy spojrzeć czysto statystycznie na to ile ludzi od nich odchodzi, a to musi coś znaczyć :)

TYLKO UNIA !
 #786122  autor: mi80
 21 lut 2015, 11:24
wielkijonny pisze:Orange to aktualnie najgorszy operator (...) wystarczy spojrzeć czysto statystycznie na to ile ludzi od nich odchodzi, a to musi coś znaczyć :)
A Play w związku z tym najlepszy, liczby nie kłamią tylu przychodzących musi mieć rację. Litości... To tylko twoja subiektywna ocena, że Orange najgorsze, każdy ma inne kryteria oceny.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2015, 11:29 przez mi80, łącznie zmieniany 1 raz.
 #786145  autor: wielkijonny
 21 lut 2015, 12:59
Kończysz offtop bo statystyka miażdży zgniłą pomarańcze :) Wystarczy nawet wejść na strony i porównać co daje orange za jaką cenę i co daje Play :) Ceną do Play im daleko :) ale ok nie to ma być tematem wątku :)

TYLKO UNIA !
 #786165  autor: piotrzet
 21 lut 2015, 14:58
@up
W takim razie T-Mobile ma najlepszą ofertę i ceny telefonów bo wystarczy porównać z play i widać jak T-Mobile miażdży play. Jeżeli chodzi o ofertę z telefonem to najlepszą na chwilę obecną są w T-Mobile i Orange później długo nic i w końcu play i plus

#786487  autor: Scorpion182
 22 lut 2015, 21:48
Przytocze swojego wczesniejszego posta Orange 61,5zł z kodem, no limit rozmowy smsy, mmsy, stacjonarne, 2 GB neta (ew za 10zł dodatkowo 3GB) 400 min w unii. Telefony w dobrych cenach. Prosze o lepsza oferte.
 #786512  autor: pawlikd
 22 lut 2015, 23:37
A co to znaczy "najlepsza oferta"???
Dla mnie, tak jak napisałem w czwartym poście w tym temacie, ważniejszy jest net niż minuty i smsy, nie zależy mi na no limit bo i tak tego nie wykorzystuję.
Plus oferuje przy przeniesieniu z abonamentu 600minut / 600SMS / 3GB za cenę 59,99zł, ale... jeśli uwzględnimy 6 miesięcy gratis, to wychodzi średnio 45zł! Do tego nie ma żadnej opłaty aktywacyjnej.
Tylko trafił mi się jeden problem, konsultant Plusa powiedział, że umowę na przeniesienie numeru mogę podpisać max. 120 dni przed końcem umowy z Play (ponoć przepisy się zmieniły), tylko czemu T-mobile bez problemu może podpisać ze mną umowę nawet 6 miesięcy przed końcem umowy?
 #786547  autor: pawlikd
 23 lut 2015, 08:58
Zerwać umowę i zapłacić karę można zawsze, mi chodzi o podpisanie umowy o przeniesienie numeru po zakończeniu okresu kontraktowego u obecnego operatora bez płacenia kar. Dwa lata temu przenosiłem tak numer z T-mobile do Play i teraz też tak chcę! Pytanie czemu operatorzy mają różne terminy od kiedy można taką umowę podpisać. Nie jest to jakoś uregulowane prawnie?
 #786932  autor: wielkijonny
 24 lut 2015, 11:50
Jest uregulowane, klient biznesowy może 4 miesiące przed zakończeniem umowy ( przed 25 grudnia było to 6 miesięcy), a klient indywidualny 3 miesiące :)

TYLKO UNIA !
 #788354  autor: PitsDLB
 03 mar 2015, 10:05
Witajcie!

Pozwoliłem się podpiąć pod istniejący temat.
W tym miesiącu kończy mi się umowa z Play - jestem w tej sieci już do bardzo dawna (6 lat) i właściwie nie mogę narzekać na współpracę. Problemy z zasięgiem nawet jeśli jakieś są to telefon sam mi się przełącza, sama sieć nigdy w balona mnie nie zrobiła. Nie ma problemu z fakturami itp. Ostatnio jednak chyba trochę się rozleniwili i ten dobry wynik abonentów uderzył im do głowy, bo obecnie nie oferują nic interesującego (subiektywnie). Dlatego podobnie jak założyciel tematu postanowiłem przenieść się do Plusa. abo za 49,99 to tyle co płacę obecnie w Play, a wymienne 400 min/400 sms/2 GB jest skrojone na moją miarę. Nie potrzebuje ofert nolimit, a dzięki temu mogę mieć sporo internetu. Choć i tak do tej oferty przekonuje mnie najbardziej brak opłaty abonamentowej przez pół roku.
Po przy długim wstępie przechodzę do moich pytań: jak się na co dzień korzysta z sieci Plusa? Czy operator nie ma jakiejś dziwnej polityki? Jedyny kontakt z operatorem na jakim mi zależy to co miesięczna opłata za faktury. Nie chce chodzić po salonach czy dzwonić do obsługi bo mi jakiś pakiet włączyli/wyłączyli/zamienili/ dorzucili opłaty do faktury... - po prostu tak jak miałem dotychczas w Playu.
Czy salony posiadają inne telefony niż te ze sklepu internetowego, a raczej czy posiadają większą dostępność tych telefonów?

Z góry dziękuje za odpowiedzi!