• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #784100  autor: spythere
 11 lut 2015, 12:26
Dzisiaj zauważyłem że pojawiła się nowa, droższa opcja ubezpieczenia wyświetlacza. Zmiana dotyczy ceny oraz ogólnych warunków zawartych w regulaminie. Cena z 2.99 na 4.99. Co do regulaminu to jest co czytać! Na przykład: wkład własny 59 zł do każdej likwidacji szkody. Wykluczenie z ubezpieczenia na skutek wybuchu nuklearnego lub strajku :D Uwaga dzisiaj na rolników :D Jednym słowem ubezpieczenie mało atrakcyjne. Zaczęło się zdzieranie kasy z ludzi bo się przyzwyczaili i na pewno nie przeczytają regulaminu.

Nowa Ochrona Wyświetlacza
Regulamin

Stara Ochrona Wyświetlacza
 #785446  autor: spythere
 18 lut 2015, 10:03
Orange poszło dalej w tej sprawie. Zmieniają starą ochronę na nową wszystkim. Wczoraj otrzymałem papierowy regulamin nowej ochrony która ma wejść 01.03.2015 Radzę wszystkim wyłączyć to ubezpieczenie bo się zwyczajnie nie opłaca.
 #785512  autor: seba65310
 18 lut 2015, 15:12
Dlaczego się nie opłaca ?

4,99zł *24= 119,76zł --> to nie jest dużo zakładając, że koszt naprawy wyświetlacza z pewnością przekroczy tą kwotę.

HTC DESIRE => HTC DESIRE HD => HTC EVO 3D => HTC ONE V => Samsung Note II => Samsung Galaxy S4 => Apple iPhone 5s
 #785524  autor: spythere
 18 lut 2015, 16:05
seba65310 pisze:Dlaczego się nie opłaca ?

4,99zł *24= 119,76zł --> to nie jest dużo zakładając, że koszt naprawy wyświetlacza z pewnością przekroczy tą kwotę.
Kolego, czytałeś regulamin/zapisy nowej umowy?
Szkodę możesz zgłosić raz w roku. Do tego musisz ponieść koszty tzw. udział własny 59 złotych. Do tego ubezpieczyciel pokrywa szkody do 600 złotych, a w tym koszt kuriera (pewnie ubezpieczony to już 100), koszty ekspertyzy (pewnie 100-200), koszty wyświetlacza (powiedzmy 300), roboczogodziny serwisanta (100 za godzinę pewnie). Nie dajcie się nabić w butelkę bo nad tym ubezpieczeniem prawnicy się ładnie napocili. Może i się to komuś opłaci jeśli w ogóle uznają szkodę!
 #786251  autor: borowiki
 21 lut 2015, 20:02
przepraszam że ponawiam pytanie, ale czy może ktoś dysponuje starymi OWU ochrony wyświetlacza? Na stronie wrzucili już nową wersję. W tej którą mnie przedstawiano przy podpisywaniu umowy była mowa o m.in o telefonie zastępczym

P.S sorki za zaśmiecanie - chwilę temu dostałem odpowiedź od Orange a w niej stary regulamin. Jakby ktoś potrzebował to mogę udostępnić :)