• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #768857  autor: jamamoto
 08 gru 2014, 23:12
Maniiiek pisze:Niestety, ale nie ma szans. Nawet sprawdzenie rozkładu MPK oraz kasowanie biletów idzie u mnie przez smartfon. Może w święta się uda.
ok,
na swieta tez moze byc
jeszcze czekam gdzies na opinie jak h-smart znosi bardzo ujemne temperatury, ale najpierw to musi zima przyjsc
 #774700  autor: wook
 02 sty 2015, 13:44
chyba znalazłem H-Smarta w wersji chińskiej:
http://uphone.manufacturer.globalsource ... phones.htm

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"
 #780671  autor: Szpady
 27 sty 2015, 13:33
Kumpel mówił ze nawet 5 dni mu trzyma bateria, on głównie na snowboard bierze ten telefon, żeby iPhone'a nie zniszczyć :P

Valhalla!
 #781089  autor: Szpady
 29 sty 2015, 12:24
No to mnie zaskoczyłeś :D pozytywnie rzecz jasna... myślałem że od czasów starej nokii żadna bateria nie wytrzyma dłużej niż tydzień :P
Kolejny powód "za zakupem" tego modelu :)

Valhalla!
 #781093  autor: piechucki
 29 sty 2015, 12:30
ALE ... telefon jest zrootowany i wywaliłem apkę, która CAŁY CZAS sprawdzała czy (przypadkiem ;) ) nie ma aktualizacji systemu. Wcześniej i tak zżerał ok. 10 % na dobę w czuwaniu, więc całkiem nieźle. Zgłosiłem tego babola do "producenta", ale czy coś z tym zrobią? Wątpię. Tak samo, jak wątpię w te aktualizacje.
 #782037  autor: ChuckyCiechanow
 03 lut 2015, 00:40
Szpady pisze:No to mnie zaskoczyłeś :D pozytywnie rzecz jasna... myślałem że od czasów starej nokii żadna bateria nie wytrzyma dłużej niż tydzień :P
Na czuwaniu Lg L3 E400 trzyma mi 11 dni :-)
Szpady pisze: Kolejny powód "za zakupem" tego modelu :-)
Pewnie, że warto go kupić , chociaż jako otwieracza do piwa go nie polecam :-P

Licze w tym roku na nowszy model H-Smarta :-)
 #782040  autor: jamamoto
 03 lut 2015, 00:59
piechucki pisze:Na samym czuwaniu (prawie nie używany) wytrzymał mi 17 (siedemnaście) dni.
dzieki wielkie,
o to mi chodzilo,
teraz wiem ze jak pojde w gory na kilka dni to moge o ladowarce zapomniec
 #782123  autor: piechucki
 03 lut 2015, 14:34
Obawiam się, że w góry niekoniecznie, dlatego że jeśli nie będzie zasięgu (co w górach rzadkością nie jest), to będzie jednak ta bateria znikała dużo szybciej. Sprawdzone empirycznie :)
 #783763  autor: jamamoto
 10 lut 2015, 00:22
jak w przypadku kazdego teelfonu/smartphona,
slaby zasieg sieci komorkowej to nie jest wada urzadzenia konkretnego, ale cecha kazdego, wiec to nie moze byc kryterium
 #783797  autor: Xy
 10 lut 2015, 08:49
slaby zasieg sieci komorkowej to nie jest wada urzadzenia konkretnego, ale cecha kazdego, wiec to nie moze byc kryterium
To wytłumacz mi dlaczego w mieszkaniu moja Lumia ma zasięg na jedną, może dwie kreski, a Xperia Neo ma zasięg pełny? Przy czym rozmowa Lumią to trzaski i rwanie połączenia, a w Sony słychać tak, jakby ktoś stał obok. Samsung S4 także bardzo mocno trzyma zasięg (wszystkie telefony są w T-Mobile).

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #783800  autor: bazooka
 10 lut 2015, 09:09
piechucki pisze:Obawiam się, że w góry niekoniecznie, dlatego że jeśli nie będzie zasięgu (co w górach rzadkością nie jest), to będzie jednak ta bateria znikała dużo szybciej. Sprawdzone empirycznie
W polskie góry - w plecaku: koniecznie naładowany na full jakiś stary działający telefon, może nawet lepiej domyślnie wyłączony, ale z zasięgiem sieci Plus (umowa z TOPR) :)

Aha i chyba lepiej mieć ręcznie ustawiony wybór sieci, by zasięg nie skakał po słowackich, czeskich czy ukraińskich sieciach, i jadł baterię.
 #785232  autor: jamamoto
 17 lut 2015, 01:38
sebusy pisze:Plus (umowa z TOPR)
powiem Ci ze to jedna z wiekszych zagadek dla mnie
chodze po tych gorach juz troche, z roznymi telefonami i operatorami, i roznych gorach
plus ma umowy z topr i gopr, a raczej oni z plusem
i wg mnie plus ma najslabszy zasieg w gorach, no moze nie najslabszy, ale ponizej krytyki, orange wg mnie ma lespzy, t-mobile najgorszy, play sie wybija, ale na roamingu 4sieci
To wytłumacz mi dlaczego w mieszkaniu moja Lumia ma zasięg na jedną, może dwie kreski, a Xperia Neo ma zasięg pełny?
moze kwestia lokalizacji wewn anteny, albo zakresu pracy urzadzen
 #785346  autor: bazooka
 17 lut 2015, 19:10
jamamoto pisze:wg mnie plus ma najslabszy zasieg w gorach, no moze nie najslabszy, ale ponizej krytyki, orange wg mnie ma lespzy, t-mobile najgorszy, play sie wybija, ale na roamingu 4sieci
Nie jestem w tym temacie znawcą, ale jestem pewny, że nie jest tak w Bieszczadach :)