Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Pytanie o metodologię testów, tzn. abonament czy prepaid? Przy prepaidzie sporo zależy od platformy. Także bardziej miarodajne są abonamenty.Spacedust pisze:W T-Mobile działa za to znakomicie niezależnie od pory dnia.
Pasma to akurat mają tyle samo tylko, że Play ma je tylko dla własnych klientów, a Orange ma je wspólne z T-mobile. Chyba, że myślisz również o paśmie LTE2100, które póki co nie jest zbyt mocno wykorzystywane to wtedy owszem, mają więcej pasma na LTE.Mixiorek pisze: Play będzie miał póki co lepsze wyniki. Mają więcej pasma pod LTE i mniej klientów.
Akurat Orange to pasma do LTE 1800MHz nie ma w ogólepawelec2225 pisze: Pasma to akurat mają tyle samo tylko, że Play ma je tylko dla własnych klientów, a Orange ma je wspólne z T-mobile. Chyba, że myślisz również o paśmie LTE2100, które póki co nie jest zbyt mocno wykorzystywane to wtedy owszem, mają więcej pasma na LTE.
Tu nie chodzi fizycznie o jakieś dodatkowe "klocki" bo takie się nie pojawią. Teraz wszystko konfiguruje się zdalnie i uruchomienie komórek TMobile może nastąpić w każdej chwili. Ale skoro rzecznik Orange pisze, że TMobile nie będzie nadawał z tego masztu to ja zakładam, że mówi prawdę. Przecież nie każda stacja z której nadaje Orange ma również komórki TMobile. Może w tym miejscu TMobile ma mniej klientów, ich komórki nie są zapchanie więc nie potrzebują nowej stacji do obsłużenia ruchu?pawelec2225 pisze:nie zawisną na nim nadajniki T-mobile, bo wszystko idzie z z tych samych anten. Sprytne zagranie Orange
no w tych godzinach to nic dziwnego, że takie wyniki. Ja o 8:15 uzyskałem tyle w U900 na karcie abo:Mixiorek pisze:
Natomiast same parametry w testach powiedziałbym, że rewelacyjne jak na UMTS900. Ping zupełnie z kosmosu
Czyżby początek wiosennej fali nowych uruchomień LTE w Networks? Jaka to miejscowość?krzys pisze:Dzisiaj natrafiłem na moment odpalania LTE w mojej miejscowości. Po południu było ciutkę gożej niż wieczorem (optymalizacja?
Pewnie tak, ale myślę że jutro nie nastąpi wysyp pozwoleń, bo w wielu miejscach gdzie Orange/T-Mobile chcą mieć LTE to pozwolenia mają jeszcze z zeszłego rokuMixiorek pisze:Czyżby początek wiosennej fali nowych uruchomień LTE w Networks?
Jutro w końcu nowe pozwolenia UKE, zobaczymy jak to wyglada.