• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #783856  autor: Ryszard Lubicz
 10 lut 2015, 14:29
Jak w temacie :D
Wczoraj rozpocząłem ojcu przenoszenie numeru z Tmobile do Play.
Do Play przejdzie 9maja. Do tej pory chce korzystać z nowego telefonu od Play z kartą Tmobile. Problem w tym że telefon jest na Microsim a karta Tmobile na duży sim.
Pytanie - czy Tmobile da mu nową kartę - micro? Mogą robić problemy z tego powodu , że przenosi się do konkurencji? Czym uzasanić chęć posiadania nowej karty? I ile kosztuje wydanie jej w Tmobile?

Grażynko wybacz...
 #783864  autor: cyanoone
 10 lut 2015, 14:54
Nie wiem jak jest w T-mobile, ale w komisach czy w Plusie dotną kartę za ok 5zł :)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #783868  autor: st.konsultant
 10 lut 2015, 14:59
Ryszard Lubicz pisze:Jak w temacie :D
Wczoraj rozpocząłem ojcu przenoszenie numeru z Tmobile do Play.
Do Play przejdzie 9maja. Do tej pory chce korzystać z nowego telefonu od Play z kartą Tmobile. Problem w tym że telefon jest na Microsim a karta Tmobile na duży sim.
Pytanie - czy Tmobile da mu nową kartę - micro? Mogą robić problemy z tego powodu , że przenosi się do konkurencji? Czym uzasanić chęć posiadania nowej karty? I ile kosztuje wydanie jej w Tmobile?

Duplikat karty możesz otrzymać w każdej sytuacji. Nie musisz specjalnie uzasadniać. Koszt to 30,75 zł. Możesz nawet zamówić przez kuriera (dzwoniąc na BOA), ale wtedy dochodzi koszt przesyłki 19,99 zł.
 #783876  autor: Ryszard Lubicz
 10 lut 2015, 15:26
Co za pokręcona firma - w Tmobile odrzucono wniosek o przeniesienie numeru bo stwierdzili , że umowa się kończy 9 czerwca a nie 9 maja. Chociaż ojciec ma w papierach 9 maj.

Grażynko wybacz...
 #783883  autor: Horacy
 10 lut 2015, 15:48
Jeśli jest w abonamencie to z 20/30 zł trzeba by zapłacić. Ale w wszelakich skupach z telefonami docinają karty za 5/10 zł i po kłopocie.
 #784144  autor: Ryszard Lubicz
 11 lut 2015, 15:39
Pojechałem do punktu Tmobile , okazało się , że umowa jest tak jak ja mówiłem - do 9 maja. Zapytałem pana dla czego więc Tmobile w odpowiedzi na wniosek Play o przeniesienie numeru stwierdziło , że umowa jest do 9 czerwca?
Pan z punktu mi odpowiedział - jak to dla czego? Po pierwsze - chcą aby pan zostal w Tmobile , Po drugie - jeśli nie wyjdzie to pierwsze to chcą jak najbardziej panu uprzykrzyć życie...

Grażynko wybacz...
 #784388  autor: mrse
 12 lut 2015, 18:12
Jeżeli chodzi o kartę mikro sim, to ja już trzy karty "wymieniłem" sobie sam za pomocą nożyczek do paznokci (tylko muszą być ostre)...