• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #777871  autor: mzeromski
 14 sty 2015, 16:10
witam
posiadam od 6 lat telefony w plusie.. i w tym roku doszedlem do wniosku ze rezygnuje z nich w koncu
chciałem przedłuzyc umowe z telefonem na oko 90zł abonamentu zeby miec wszystko bez limitu i fajny telefon. zaproponowali mi abo za 85zł i sgs 4 ... sgs 5 u nich to kosmiczna cena 1000zł , xperii zetek nie mają wcale.. za mmsy trzeba płacic ( chyba ze do sieci sie wysyla to nie ) za polaczenia na stacjonarne placic.. chorzy jacys są.. 2 telefony u nich mam na abo po 100zł prawie + internet a oni na przedluzenie mi daja dokladnie to samo co zwyklemu czlowiekowi przychodzącemu jako nowy od tak..
popatrzylem sobie na orange. i widze ze tam chyba jest ok, za abo 90 zl wszystko no limit , mmsy do wszystkich sieci darmowe , internetu 2gb ( podobnie jak w plusie ) stacjonarne free. czyli pelne bez limitu . i o to mi chodzi.
umowa konczy mi sie w kwietniu wiec pani mi zaproponowała rabat na abonament na 3 miesiące za free. i sgs 5 za 529zł roszke jeszcze duzo ale z tym chyba nie da sie juz nic zrobic. dodatkowo twierdzi ze umowa leci mi juz od zaraz , czyli powiedzmy jak sie skonczy mi w kwietniu umowa plusowa to pozostaje mi tylko 21 miesiecy umowy z orange :) ostro fajnie

t-mobile w ogole jest do d@@y.. za 99zł abo i jedynie sgs4 do wziecia, zasady jak w plusie..
play -drogie telefony ma , i duzo ludzi narzeka na ta firme ogolnie, ze z zasiegiem problemy itd..

co uwazacie ? a moze macie swoje pomysly gdzie lepiej isc ?
 #777874  autor: Ruben
 14 sty 2015, 16:18
mzeromski, w Plusie jak i u każdego innego operatora żeby otrzymać dobre warunki przy przedłużeniu umowy, to należy wcześniej złożyć wypowiedzenie i pojawiają się zdecydowanie lepsze oferty. Od tego zacząłbym celem wysondowania co może Ci zaproponować Plus i wtedy porównać z ofertą Orange. Poczytaj ten temat:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=1740

W Orange co jakiś czas pojawiają się kody rabatowe (30% na cały okres umowy) i wtedy można taki abonament 90 pln zrabatować do 62 pln. Ostatnie były w grudniu, czasem ktoś sprzedaje na forum. Wtedy jednak nie ma chyba 6m-cy free.
 #777878  autor: mzeromski
 14 sty 2015, 16:23
gdzie takie wypowiedzenie trzeba złożyć ? i czy moge to zrobić teraz jak umowę mam do 14 kwietnia ? nie będe miał żadnej kary ?
 #777882  autor: Ruben
 14 sty 2015, 16:29
Wypowiedzenie możesz złożyć w każdym salonie Plusa bądź wysłać na ich adres. Żeby nie płacić kary należy zaznaczyć, że rozwiązujesz umowę z końcem okresu zastrzeżonego w umowie, czyli 14 kwietnia. Jednak i tak liczony jest pełny okres rozliczeniowy więc należałoby sprawdzić kiedy rozpoczyna się u Ciebie okres rozliczeniowy.
Podsumowując, wypowiedzenie składasz tylko po to żeby Plus zaproponował Ci lepsze warunki ale tak naprawdę nie rezygnujesz od razu z ich usług. Masz 3m-ce na negocjacje z nimi i jak nie zaproponują nic ciekawego, to wtedy skorzystasz z oferty konkurencji.
 #777885  autor: Ruben
 14 sty 2015, 16:41
Oferty bez telefonu są bardziej znane a z telefonami niestety słabo. Trzeba próbować samemu.
W temacie podlinkowanym w mojej pierwszej wiadomości jest więcej informacji o warunkach przedłużania umowy w Plusie. Dobrze byłoby zapoznać się z tym.
 #777889  autor: mzeromski
 14 sty 2015, 16:50
ale czy jest w ogole szansa na negocjacje cenowe o teelfony ? czy raczej odpada ? bez telefonu to kapota..
 #777924  autor: andrzejgolota
 14 sty 2015, 19:32
@mzeromski

Szansa jest, choć uczciwie mówiąc, przeglądając fora i wątki dotyczące Plusa, to raczej wiele osób skarży się, że oferty z telefonami słabiutkie.

W każdym bądź razie zrób tak jak radzi kolega Ruben. Do końca umowy jeszcze trochę masz, umowę w Plusie musisz dokończyć, a czasami miesiąc na tym rynku to dużo i może się okazać, że w lutym oferty u opów będą inne. Teraz jakiś super okazji na oferty z telefonem nie ma specjalnie nigdzie.
 #777946  autor: okti51
 14 sty 2015, 20:57
@mzeromski, jakbyś teraz podpisał umowę w Orange, to leciałby Ci normalnie od teraz, tylko pamiętaj, że musiałbyś płacić podwójny abonament. W Plusie i w Orange.
 #778015  autor: mzeromski
 15 sty 2015, 08:49
no właśnie chodzi o to że w orange jest 3 miesiące darmowego abonamentu. więc do maja nie płaciłbym w orange nic :) i to jest fajna opcja
 #778026  autor: Ruben
 15 sty 2015, 09:39
Do czasu przeniesienia numeru z Plusa miałbyś w Orange numer tymczasowy i nie płaciłbyś abonamentu ale w Plusie musisz do końca umowy płacić. Jeżeli przeniesiesz numer z Plusa od razu, to musisz zapłacić karę, która pewnie wyniesie tyle samo co zobowiązanie do końca umowy.

Teraz nie ma atrakcyjnych ofert z telefonami jak jeszcze w grudniu w Orange więc czas na przenoszenie numeru wcześniej nie jest najlepszy. Poczekaj na kody rabatowe w Orange i wtedy można naprawdę fajną ofertę dostać. Dzisiaj przenosząc numer nie zyskasz nic poza tym, że będziesz miał dwa telefony.
Podobno dzisiaj ma być nowa oferta Play, chodziły plotki, że Orange też coś szykuje niedługo dlatego w twoim przypadku wstrzymałbym się z przenoszeniem numeru, bo jak wniosek złożysz to później tego nie odkręcisz.
 #778038  autor: mzeromski
 15 sty 2015, 10:34
no że w plusie do konca musze wplacic to rozumiem, chodzi o to że place caly czas jeden abonament ( ten z plusa ) a w orange juz mi leci staz, czyli szybciej mija 24 miesiace :)
skoro mówisz żeby się wstrzymać bo krążą jakieś plotki to może rzeczywiście to zrobię.
zaraz tylko do plusa zadzwoeni zapytam przez info zo zrobić jak chcę zrezygnować z ich usług z koncem umowy, moze dzięki temu zadzwoni ktoś od nich z lepszą propozycją , już miałem tak dwa lata temu przy przedłużaniu, kolo zadzwonił jeden od drugiego dosłownie w ciągu godziny czasu , z o niebo lepszą propozycja , kasująca np mi miesiące do konca i lepszą ceną telefonu o 200zł
 #778080  autor: andrzejgolota
 15 sty 2015, 12:56
@mzeromski

W Orange w przypadku tego abo 89,98 zł przy przenoszeniu przez stronę internetową masz 6 miesięcy darmowego abonamentu, co jest spoko promocją. Natomiast poczekałbym po prostu jeszcze i na jakąś promocję z obniżką cen telefonów i na ruchy innych operatorów, może coś się zmieni.
 #778107  autor: mzeromski
 15 sty 2015, 14:24
no niby wszędzie piszą DO 6 mieśiecy. gdy wklepałem swój numer itd to wyskoczył m i rabat jedynie na 3 mieszki
 #778230  autor: mzeromski
 16 sty 2015, 07:47
a chciałem zapytać jeszcze , czy często bywają takie promocję w orange ? bo nie chciałbym stracić tych 3 miesięcy za darmo..
 #778276  autor: andrzejgolota
 16 sty 2015, 12:07
Dość często. Myślę, że do kwietnia do w ogóle nie ma się co martwić, choć wiadomo, że nikt Ci na 100 procent nic nie obieca. Pamiętaj, że zawsze coś, może się też ruszyć u twojego obecnego operatora bądź innych.

EDIT: Nie wiem czemu pokazuje Ci tylko 3 miesiące darmowego abo. Mógłbyś w sumie spróbować to wyjaśnić z Orange. Ta promocja z darmowymi miesiącami trwa do 31.03.2015, więc generalnie czasu trochę jest.

http://www.orange.pl/binaries/o/map/ak/ ... ulamin.pdf
 #778339  autor: mzeromski
 16 sty 2015, 15:33
Pani na czacie dzisiaj mi powiedziała że po prostu skończyły im się już kupony na rabat 6 miesięczny i dlatego
 #779052  autor: Orange Ekspert
 19 sty 2015, 10:38
Przenosząc numer możesz wygenerować kod i otrzymać rabat 100% na abonament przez 6 miesięcy. Wygenerowany kod należy wpisać na stronie http://www.orange.pl/kupon a następnie wybrać opcję ?prześlij? i przejść do wyboru telefonu i oferty. Jeśli zdecydujesz się na przeniesienie numeru to wszystkie formalności załatwiamy za Ciebie. Nie musisz nic składać osobiście u Twojego dotychczasowego operatora. W tym momencie mamy promocję m.in. na Samsuga S4 i S5.

Pozdrawiam
Tomek
 #779104  autor: mzeromski
 19 sty 2015, 12:55
rzeczywiscie juz działa na 6 miesięcy rabat :)
chciałbym bardzo tego s5 ale niestety nie mam aż tyle żeby za niego zapłacić.
a jest szansa że pojawią sie z1 lub z2 od sonego np w niedługim czasie ? czy nie ma szans odpowiedzieć na to pytanie