• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #775908  autor: dikson
 06 sty 2015, 17:27
joł,
mam abonament w orange, za parę dni umowa się kończy. chcę nową umowę i nowego fona. i teraz kompletnie nie wiem co robić i jak najlepiej porównać te miliony opcji:
-umowa + tel w orange
-umowa + tel gdzieś indziej
-umowa w orange, telefon kupiony na wolnym rynku
-umowa gdzieś indziej, telefon kupiony na wolnym rynku

zależy mi na telefonie o dość mocnych parametrach w stylu s4, choć s4 ma moja żona, to ja nie mogę, bo muszę mieć lepszy hehe ;) chętnie samsunga bym wziął

czy macie jakieś porady jak mam ogarnąć to wszytsko, jak czytać te oferty, czy chodzić/czy dzwonić/czy tylko oferta online?

DIKSON

edit: nie wiem czy to ma znaczenie, ale dzwonię tak około 100minut/miesiać i potrzebuję dużego internetu minimum 2gb
 #775918  autor: data17
 06 sty 2015, 17:51
ale nowa umowa w sensie ze nowy numer bez przedluzania?
To najlepiej pojsc do innej sieci na 1 dzien wrocic i bedzie 6 miesiecy za 0zl
chyba najsensowniej by bylo przejsc do nju i czekac na kody znizkowe w orange na -30%abo i brac wtedy s5 za 1zł i abo 129zł po znizce 91.
ew sony z1 c, lumia 930 w abo 89.9 po znizce 62zl.
 #775924  autor: cyanoone
 06 sty 2015, 18:23
Widziałem ostatnio S4 za 1200 zł. Bazując na tej cenie: 1200/24=50 zł + 29 zł za usługi telekomunikacyjne w Virgin mobile. Wychodzi 79 zł i brak jakiejkolwiek umowy, można zapłacić z góry za pół roku i będzie to wygodniejsze niż Twoje obecne abo. W pakiecie: 300 minut + smsy bez limitu + 4 GB internetu.

W Virgin mobile jest też tańsza opcja za 19 zł, gdzie jest 2 GB internetu, 100 minut i smsowy no limit.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #775928  autor: data17
 06 sty 2015, 18:35
e to nie tak sie liczy raty nie sa 0% w sturnie jest za 1199zł raty w alior banku na 24msc wychodzi 58zł+30zł za no limit wychodzi 88zł
 #775935  autor: dikson
 06 sty 2015, 19:05
nowa umowa w orange w sensie przedłużenie
numer koniecznie chcę zachować

no właśnie widziałem, że jest za 1200 w saturnie, podobno jak się zagada ze sprzedawcą zawsze można dostać 0% ale chyba na 12m
 #775937  autor: data17
 06 sty 2015, 19:13
ale w sumie jak chcesz lepszy niz s4 to proponowalbym lg g2 bo jednak deklasuje wszystkich w swojej cenie za 1200zl minus to tylko brak slotu na karte.
 #776107  autor: dikson
 07 sty 2015, 14:52
g2 właśnie też rozważam lub coś z tej półki, nie wiem tylko od czego zacząć poszukiwania, czy chodzić czy dzwonić, kto ma dobrą ofertę abonamentową z 2gb internetu
 #776311  autor: dikson
 08 sty 2015, 12:39
No to chyba zrobię tak, że przenoszę się do virgin na pakiet za 19 lub 29, albo tam zostanę, albo wrócę do Orange na lepszych warunkach niż teraz. Wkurzyli mnie wczoraj w orange, bo musiałbym jeszcze zapłacić 100zl netto przy przedłużeniu, bo zwiesilem firmę i nowa umowę muszę podpisać razem z płatna cesja
 #778976  autor: dikson
 18 sty 2015, 22:22
nie, bo żeby je sprawdzić muszę przepisać na osobę prywatną i zapłacić za to 123zł i wtedy zdecydować czy zostaję czy odchodzę.... szkoda....
 #779846  autor: lukasz87
 22 sty 2015, 14:07
Witam ! Jestem tu nowym użytkownikiem z polecenia znajomego. Nie wiedziałem , że istnieją ludzie którzy tak się dzielą informacjami.

Nie wiem też czy to odpowiedni temat, w tym miejscu już go powtarzam za co przepraszam z góry.

O tuż :) Siedzę w orange z 10lat w lutym kończy mi się abonament. Za czołem hasać po innych firmach i zaciekawiła mnie oferta t-mobile 69zł + Nokia 735 za 9zł. Byłem już skłonny ponieważ orange w salonie po prostu rozbroiło mnie i parsknąłem śmiechem . Nie złożyłem jeszcze wymówienia ale, liczyłem się z tym. Aż tu nagle dzwoni Pani z orange i już zaczyna dobrze rozmawiać czyli 70zł plus nokia 735 czyli to samo a nawet więcej o 1 giga netu niż w T-mobile mowie w duchu spoko, ale zbywam babkę, że jesteście oszuści i tak odchodzę. Dosłownie za 15min dzwoni chyba ich najlepszy sprzedawca lodów i Panie Łukaszu specjalnie dla Pana oferta 89zł minus 30% = 61,5zł + nokia 735 za 1zł zaczynam kląskać i cmokać ( wiedząc, że to super oferta, chyba?) W tedy najlepszy sprzedawca lodów wyciąga asa i mówi nokia 930 z 200zł po maksymalnym rabacie 20zł mówię WOW ! Ale, nie tak kolorowo gość mówi, że tych telefonów jeszcze nie ma. Mówię do niego, ale będą ? Tak Panie Łukaszu dla Pana nawet żebro Adama. Mówię super, ale go nie ma tak ? a Kiedy będzie? Za tydzień. i ta oferta będzie cały czas aktywna dla mnie ? Oczywiście Panie Łukaszu specjalnie dla Pana przyszykowana oferta będzie czekała, aż telefon dojedzie do magazynu. Oferta zapisana jest w systemie ?! .

Tydzień czasu minął Pan nie dzwoni mam jego imię i nazwisko sam kazał zapisać takie zabezpieczenie, że specjalna oferta ma nie minąć. W między czasie dzwoni znowu babka z orange podaje jeszcze gorszą ofertę niż ta pierwsze czyli to co na necie.

Dzwonię dziś do orange czy są telefony nie nie ma, będą za tydzień . Jak za tydzień jak tydzień to już minął ? Niestety nie ma konkretnej daty dostarczenia tych telefonów do magazynów . Mówię ok przecież nie wyczarują.

Ale, bardzo się boję tego, że za tydzień nie będzie telefonu, ani tej oferty. A jak już będzie telefon to nie wieże, że aż tak tą nokie mi potanili nokia 930z 200zł na 20zł ? Czy to w ogóle jest możliwe, co gość proponował ? Przecież rozmowa się nagrywała ja mam jego dane i to co obiecał ? Co Wy specjaliści na to ? i Czy to w ogóle dobra oferta od oragne ? Czy można walczyć o więcej ?

Dziękuje bardzo każdej odpowiadającej pomagającej osobie z góry.

Pozdrawiam
Ł
 #779916  autor: Ryszard Lubicz
 22 sty 2015, 20:14
lukasz87 pisze:Czy to w ogóle jest możliwe, co gość proponował ?
Niemożliwe ! Temat do zamknięcia! :D :mrgreen:

Grażynko wybacz...
 #779929  autor: data17
 22 sty 2015, 20:51
w grudniu były lumie 930 bodajze za 1zł i abo -30 do 89,9 i 63zl wiec nic nadzwyczajnego nie zaproponowal a wlasciwie zaproponowal to czego juz nie ma bo widocznie wyprzedali te lumie ale chcial miec prowizje dla siebie i sie przeliczyl i siedzi teraz cicho i popłakuje w kącie.
 #779933  autor: verven
 22 sty 2015, 21:10
WItam

Czy aby skorzystac z mokazji trzeba spelnic jakies specjalne warunki w mbanku ? POniewaz nie mam nic takiego na stronie mbanku w mokazjach
 #779957  autor: YaPaE87
 22 sty 2015, 22:40
nie chyba nic, ja mam mbank tylko do konta maklerskiego z którego czasem coś kupuje sprzedaje, żadna nowa kwota nie wpływa na konto a w mokazjach orange mam od dawna:)