• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #778635  autor: Kamil21061997
 17 sty 2015, 16:32
Witam wszystkich ?
Dziś, a dokładnie w poniedziałek kończy się saga i moje zawirowania- podpisuję umowę na abonament. Początkowo myślałem t-mobile, następnie orange. Byłem usatysfakcjonowany z początkowego wyboru, lecz czułem niedosyt. Play- od razu odpadł swoją ,,SUPER?? ofertą .Czekał mnie jeszcze jeden salon do odwiedzania, sądziłem że będzie miał najgorszą ofertę-Plus. Tutaj wielkie zaskoczenie- abonament -50% , gdyż dysponuję Cyfrowym . Z 100 zł na miesiąc będę płacił tylko 50 zł. Numer będzie przenoszony . Mam do Was pytanie , czy dostanę w prezencie jeszcze 6 miechów za free? :)

Ponadto zaproponowano mi smartfony :
*Samsung galaxy s4 mini
*Lumia 735
*Lumia 520
*Lg l fino
*Kazam Thunder 345 LTE
*Samsung galaxy ACE 4
*Huawei Ascend G620s LTE
*Nokia lumia 1320
*Lg g2 mini
*Lg l65
*Xperia m2
*Nokia lumia 530
*Samsung Galaxy Trend Plus

Zaskoczyło mnie, że dostałem taką dużą jak na salon ofertę z telefonami. Od urządzenia oczekuję :
4,3-6 cali
Średni aparat, który będzie robił minimalnie średnie zdjęcia , nieczęsto będę go używał
Telefon służyć będzie poza oczywistymi funkcjami jak dzwonienie i pisanie smsów do przeglądania internetu i sporadycznym oglądaniu jakiegoś filmiku oraz zagrania w grę.

Android , czy WP ? ? Na te pyanie nie porafię odpowiedzieć, gdyż zależy mi na stabilności sysemu i jednak bardziej składam się na WP ? wyrzymały i płynniejszy system, który mógłby posłużyć ,,wiele ?? lat : )
Jaki telefon z oferty jest najlepszy ?
Liczę na propozycję :)

:twisted:
 #778645  autor: andrzejgolota
 17 sty 2015, 17:09
Po pierwsze dla absolutnej pewności dowiedz się w BOK Plusa albo Cyfrowego Polsatu czy aby na pewno twoja umowa na tv sat jest umową uprawniającą do przystąpienia do oferty Smart Dom. Wierz mi jest masa płaczu na niektórych forach, że pracownik coś obiecał a później okazywało się, że ktoś tam został wprowadzony w błąd i trzeba płacić pełny rachunek.

Po drugie jeśli faktycznie masz umowę uprawniającą do przystąpienia do promocji dowiedz się na jakich warunkach będziesz musiał przedłużyć umowę na tv sat [o ile zajdzie taka potrzeba] aby nie stracić ulgi na SmartDom. Pamiętaj, że zniżka na abo będzie ci przysługiwać tylko w momencie gdy umowa uprawniająca będzie spełniać warunki SmartDom. Chodzi mi o sytuację, zebyś nie został postawiony przed ścianą przez Cyfrowy Polsat - albo przedłuża pan umowę na naszych niekorzystnych warunkach albo traci pan zniżkę na abo w Plusie.

Po trzecie nie działa mi teraz strona Plusa, ale w abo ok 100 zł można znaleźć chyba ciekawsze telefony niż ww.
 #778677  autor: KA
 17 sty 2015, 19:38
Jeśli WP to Lumia 1320 - mam od czerwca, bardzo polecam, tylko pamiętaj (i obejrzyj wcześniej) o wielkości. Dla mnie to ogromna zaleta, ale dla innych wada, więc...
Brak na tej liście naprawdę godnych polecenia androidowców, jedynie LG G2 mini można polecić bez odrazy.
Przede wszystkim jednak wybadaj sprawę, jak napisał kolega powyżej.

W końcu DZIAŁAJĄCY Android!!!
 #778679  autor: mikkel
 17 sty 2015, 20:00
Generalnie biega o to, że abonament w CP musi wynosić minimum 50zł czy ileś tam. Jeśli nie wynosi tyle to można podnieść aby spełnił wymóg. Kolejna kwestia to to że jak się umowa na TV skończy to musisz ją przedłużyć aby utrzymać rabat. Generalnie uważam że warto nawet jeśli dadzą takie warunki jak dla nowych.
Ja mam upust właśnie na CP ze względu na net w plusie i mam za 44,95zł pełny pakiet z HBO i HBOGO. Naprawdę warto.
Jeszcze napiszę żeby pamiętać że plus (CP pewnie też) nalicza 1 lub 2 pierwsze rachunki bez rabatu. Jest o tym w regulaminie. Ja zapłaciłem 1. Dotego jeszcze opłata aktywacyjna ewentualnie.
 #778690  autor: andrzejgolota
 17 sty 2015, 20:41
@mikkel

Abo w CP 49.9 jeśli umowa podpisana przed 30 września 2014 albo 59.9 jeśli podpisana po tej dacie. Generalnie znam przypadek ze pracownik wciskal abo w plus choć klient miał umowę w CP która się nie kwalifikowala do Smart Dom. Na forach tez tego typu historii nie brakuje. Sam regulamin tej promocji do najczytelniejszych nie należy więc zawsze warto dwa razy dopytac. Istotne kiedy kończy się koledze umowa w CP bo akurat stoję na stanowisku ze jeśli w polowie kontraktu z Plusem postawia go pod ścianą w CP to lepiej się dwa razy zastanowić. Zwłaszcza że CP stały klient może liczyć na dobre oferty nawet bez Smart Dom.

W moim odczuciu najsensowniej korzystać z tej promocji w momencie kiedy wszelkie umowy kończą się nam w podobnym czasie.
 #778753  autor: kokos-
 18 sty 2015, 01:32
podaj linka do pdfa z cennikami to telefonów.
 #778760  autor: KA
 18 sty 2015, 08:06
Oczywiście L735 tak, ale kolega chyba preferuje większe ekrany, jak ja.

W końcu DZIAŁAJĄCY Android!!!
 #778833  autor: andrzejgolota
 18 sty 2015, 14:25
Scorpion182 pisze:Najlepszym wyborem bylaby galaxy s4 jest teraz za 1zl.
No właśnie przy zaznaczaniu Smart Dom na stronie Plusa S4 nie ma. Nie wiem czy akurat chwilowo, czy po prostu dając zniżkę na abo zabezpieczają się żeby nie dać tego telefonu w dobrej cenie.

@Kamil21061997

Pytałeś o darmowe miesiące. Z tego co widzę to w przypadku SMartDom o ile przenosisz numer z innej sieci numer który jest na abonament bądź MIX przysługują ci 3 darmowe miesiące.

Jeżeli wystarczą Ci 2 GB internetu to swoją Lumię możesz wziąć w tej samej cenie w ABO 85 zł [czyli po zniżce SmartDom ok 42,5 zł].

Pamiętaj też, że te abonamenty w Plusie mają dodatkowo płatne połączenie na stacjonarne [29 gr min, albo pakiet nielimtowanych połączeń za ok 7 zł/msc]
 #778877  autor: Kamil21061997
 18 sty 2015, 16:10
A co sądzicie o mixie w Plusie ? Oczywiście wiem, że jest nieopłacalny , lecz całej rodzinie zebrało się na zmiany taryfowe :/ Około dwóch miesięcy temu skończył mu się mix w t-mobile, a nie przedłużał, bo zaproponowali hmmmm... bardzo nieciekawą ofertę. Przeglądałem mixa w plusie i wydaje mi się , ze ofertę mają dobrą.

http://www.plus.pl/mix/nowy-numer OFERTA STANDARDOWA , MINIMALNA KWOTA DOŁADOWANIA 30 ZŁ.
Przy tej odercie jest Za 19 zł. jest Zestaw Nokia Lumia 530 + słuchawki AKG

*** Czy na dwa lata doładowuję konto za 30 zł, czy np. przez rok za 30 zł, a drugi za 15 zł.?
*** 300 minut dostaje po każdym doładowaniu, a mi z konta pobiera 15 zł- to chyba się opłaca ?

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że telefony w najtańszym mixie to szmelc, ale nie potrzebny jest dobry telefon. Stabilność wystarczy