• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 1 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
 #778361  autor: Maciej Loret
 16 sty 2015, 16:50
Witam,

może ktoś mi wyjaśni jedną rzecz.
Co 3 miesiące doładowuję numer w OFnK za 50zł, co daje około 60min miesięcznie na rozmowy do wszystkich oraz około 750MB internetu. Od 8.01.2015 jest promocja związana z ekstra pakietami danych i po doładowaniu za 50zł powinno być blisko 14GB.

1. Czy te blisko 14GB będą ważne 3 miesiące? Jeśli nie, to uprzednio robiąc RWK (na razie nie mam), 14GB będzie ważne przez rok?
2. Czy RWK coś daje w tej taryfie przy regularnym doładowywaniu co 3 miesiące za 50zł? Na przykład wydłużenie ważności 2,27GB (ewentualnie prawie 14GB) do roku? Albo nieprzepadaniu niewykorzystanej ilości z 2,27GB po 3 miesiącach?

Inaczej mówiąc, zwykle spora część internetu przepada po 3 miesiącach, czy da się wydłużyć ważność tego internetu?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #778372  autor: 111
 16 sty 2015, 17:20
Maciej Loret pisze:Witam,

może ktoś mi wyjaśni jedną rzecz.
Co 3 miesiące doładowuję numer w OFnK za 50zł, co daje około 60min miesięcznie na rozmowy do wszystkich oraz około 750MB internetu. Od 8.01.2015 jest promocja związana z ekstra pakietami danych i po doładowaniu za 50zł powinno być blisko 14GB.

1. Czy te blisko 14GB będą ważne 3 miesiące? Jeśli nie, to uprzednio robiąc RWK (na razie nie mam), 14GB będzie ważne przez rok?
2. Czy RWK coś daje w tej taryfie przy regularnym doładowywaniu co 3 miesiące za 50zł? Na przykład wydłużenie ważności 2,27GB (ewentualnie prawie 14GB) do roku? Albo nieprzepadaniu niewykorzystanej ilości z 2,27GB po 3 miesiącach?

Inaczej mówiąc, zwykle spora część internetu przepada po 3 miesiącach, czy da się wydłużyć ważność tego internetu?
RWK wydłuży ważność standardowego bonusu za doładowanie na rok,co do tego zwielokrotnionego bonusu pewności nie ma ale z racji tego,że na koncie ląduje on na tej samej pozycji co bonus standardowy to prawdopodobnie też będzie na rok wydłużony.
 #778377  autor: krzysztof.ka
 16 sty 2015, 17:28
Przy rocznej ważności konta, termin ważności środków ze zwiększonego bonusa jest taka sama jak środków przyznawanych standardowo.
Sprawdzone na własnym numerze.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.
 #778434  autor: Maciej Loret
 16 sty 2015, 20:33
krzysztof.ka pisze:Przy rocznej ważności konta, termin ważności środków ze zwiększonego bonusa jest taka sama jak środków przyznawanych standardowo.
Sprawdzone na własnym numerze.
Czyli po ludzku mówiąc...
Robię RWK (wystarczy SMS o treści START pod numer 8002 ?), następnie doładowuję standardowo kartę i jest przynajmniej 2,27GB, a może i prawie 14GB na rok?
Idźmy dalej. Co 3 miesiące doładowuję kartę (aby było za co dzwonić), więc powinno dojść kolejne prawie 14GB i zsumować się z tymi, które nie zostały jeszcze wykorzystane??

Dzień X - robię RWK
Dzień X+1 - doładowuję za 50zł punktami PAYBACK -> jest 50zł i prawie 14GB
Dzień X+90 - zostało nie zużyte np. 14zł oraz 1GB
Dzień X+91 - doładowuję za 50zł punktami PAYBACK -> jest 64zł i prawie 14GB czy prawie 15GB?

Przy OFnK jest chyba 93 dni, ale to najmniej ważne, chodzi mi o ideę...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2015, 20:46 przez Maciej Loret, łącznie zmieniany 1 raz.

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #778445  autor: Maciej Loret
 16 sty 2015, 20:58
111 pisze:@Maciej Loret tak, bonusy się zsumują a przy każdym wydłużaniu o rok SMSem konta,też będą o rok wydłużone.
Dziękuję. Mógłbyś jeszcze raz rzucić okiem na mój poprzedni post, gdyż edytowałem go a w międzyczasie Ty mi odpowiedziałeś.
Rozumiem, że RWK robię co roku, a nie po każdym doładowaniu?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #778451  autor: 111
 16 sty 2015, 21:07
Jak chcesz możesz RWK robić nawet codziennie, to jest darmowe a częstotliwość nie ma znaczenia.
Przy każdym przedłużeniu ważności konta o rok, o tyle samo bonus się wydłuży.
 #778459  autor: 111
 16 sty 2015, 21:21
W ogóle jak masz RWK to nie musisz zasilać co 90 dni ,tylko wtedy, kiedy kasa i transfer Ci się kończy.Jeśli jednak doładujesz ,mając jeszcze pieniądze na koncie i bonusowy transfer to i pieniądze i nowy transfer Ci się zsumują ze starym.
I znowu wysyłasz SMS na RWK i wszystko masz na rok wydłużone.
 #778489  autor: martin76
 16 sty 2015, 23:01
Maciej Loret pisze: Dzień X - robię RWK
Dzień X+1 - doładowuję za 50zł punktami PAYBACK -> jest 50zł i prawie 14GB
Dzień X+90 - zostało nie zużyte np. 14zł oraz 1GB
Dzień X+91 - doładowuję za 50zł punktami PAYBACK -> jest 64zł i prawie 14GB czy prawie 15GB?
za rwk kasuje Ciebie 3zl jesli nr krocej niz 3 miesiace, do tego mozna je wlaczac chwile przed doladowaniem albo i po, bo to nie ma znaczenia na przedluzenie bonusow

z doladowania za 50zl masz nie prawie 14gb a 14,27gb z bonusu (2,27gb+12gb)i do tego 500mb jesli wykorzystac zl z doladowania na net
 #778558  autor: Niezgodna7
 17 sty 2015, 10:28
Pamiętaj, że tylko doładowanie internetowe pomnaża bonus.
*
Aby mieć pewność - doładuj też konto za 5zł, ale zwyczajną zdrapką.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #778639  autor: Maciej Loret
 17 sty 2015, 16:56
111 pisze:W ogóle jak masz RWK to nie musisz zasilać co 90 dni ,tylko wtedy, kiedy kasa i transfer Ci się kończy.Jeśli jednak doładujesz ,mając jeszcze pieniądze na koncie i bonusowy transfer to i pieniądze i nowy transfer Ci się zsumują ze starym.
Dziękuję, o to mi chodziło.
111 pisze: I znowu wysyłasz SMS na RWK i wszystko masz na rok wydłużone.
Tzn. wysyłam raz do roku, przed końcem jego upływu?
martin76 pisze: z doladowania za 50zl masz nie prawie 14gb a 14,27gb z bonusu (2,27gb+12gb)i do tego 500mb jesli wykorzystac zl z doladowania na net
Fucktycznie... Mój błąd...

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #778640  autor: Maciej Loret
 17 sty 2015, 16:59
Witam.

Jeszcze parę pytań i wątpliwości związanych z OFnK... ;)

Taryfa OFnK, włączone usługi m.in. "Masz za staż" oraz RWK. Pod koniec grudnia była wymieniana karta SIM na wersję mini w salonie Orange, gdzie kazano mi kupić doładowanie za 25zł, którym zapłaciłem za wymianę. Dziś przyszedł SMS, że gdy doładuje się konto za przynajmniej 25zł, to będzie na koncie promocyjnym extra 30% (rozmowy, SMS i MMS do Orange oraz internet) - prawdopodobnie system Orange uznał to za normalne doładowanie. Niejasny jest dla mnie punkt 17 Regulaminu "Masz za staż", mówiący o terminie ważności środków tych 30%.
Mam RWK (jeśli ma to jakieś znaczenie), doładowuję za 50zł, czyli na konto promocyjne dostanę 15zł, tak?
Skoro mam RWK, to 50zł będzie ważne nieskończenie długo (bo zawsze mogę przedłużyć ważność środków wychodzących?), to 15zł na koncie promocyjnym również są ważne bezterminowo?
W Regulaminu promocji "Konta promocyjnego" środki z konta promocyjnego schodzą przed środkami z konta głównego. Jako, że z tej karty SIM rzadko dzwoni się do Orange (SMS i MMS również), czy jet to równoznaczne z tym, że skorzystanie z internetu najpierw pochłonie środki z konta promocyjnego?

Kolejne pytanie. DO tej pory ww. karta SIM była karmiona co 3 miesiące za 50zł - wówczas najbardziej kalkulowało sie

dzwonienie z niej. Skoro jednak uruchomiłem RWK, to może warto kartę tę karmić inaczej: za 25zł, w ciągu 25 dni za kolejne 25zł, potem przerwa aż do zużycia prawie wszystkich środków z konta głównego i powtórka z rozrywki czy doładowanie za 25zł i przed upływem 25 dni znów doładowanie za 25zł???
Albo lepiej to samo z 50zł - będzie więcej internetu?

Ostatnie chyba.
Panie i Panowie, pomóżcie opanować Skarbonkę...
Zwykle jest tam kilka złotych... Czasem się zerują, potem znów coś się pojawia, rośnie, rośnie i znów zdycha do zera...
Co to jest i jak z tego korzystać... ?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret

Ś

#778643  autor: Niezgodna7
 17 sty 2015, 17:07
Środki promocyjne ważne tyle ile doładowanie np.25zł=30d, 50=90d.
*
Net zejdzie, promo zostaje.
*
Masz jeszcze 4 dni aby otrzymać 30% i przedł.ważność promocyjnego.
*
Skarbonka - samo nie ginie, tylko dodaje zł po każdym doładowaniu
Masz kotka:
*110*06#

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #778647  autor: bazooka
 17 sty 2015, 17:26
A ja tylko dodam, że w OFnK nie ma raczej mowy o "opłacalności dzwonienia" i już sam sobie odpowiedziałeś Macieju jak najkorzystniej ładować, tą odpowiedzią jest RWK + fakt wartości GB dodawanych promocyjnie:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
Dzwonienie z tej karty to raczej tylko na Orange przy załączeniu usługi Gotowy na Rozmowy lub ewentualnie korzystanie ze środków promocyjnych (wtedy doładowanie 50zł najlepsze), ale podkreślmy to, środki te są na dzwonienie po sieci a stawka 29gr/min nie powala.
Osobiście decyduje się na tę pierwszą opcję, czyli GnR na rok + doładowanie za 50zł (14GB na rok powinno mi starczyć w telefonie) oraz 300minut po Orange/m-c + 3zł poza Orange, co daje niecałe 11min: http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html#
Uruchamiam sprawę ok 6 lutego, kiedy skończy mi się internet z "prezentów" :)
  • Strona 1 z 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5