Witam.
Jeszcze parę pytań i wątpliwości związanych z OFnK...
Taryfa OFnK, włączone usługi m.in. "Masz za staż" oraz RWK. Pod koniec grudnia była wymieniana karta SIM na wersję mini w salonie Orange, gdzie kazano mi kupić doładowanie za 25zł, którym zapłaciłem za wymianę. Dziś przyszedł SMS, że gdy doładuje się konto za przynajmniej 25zł, to będzie na koncie promocyjnym extra 30% (rozmowy, SMS i MMS do Orange oraz internet) - prawdopodobnie system Orange uznał to za normalne doładowanie. Niejasny jest dla mnie punkt 17 Regulaminu "Masz za staż", mówiący o terminie ważności środków tych 30%.
Mam RWK (jeśli ma to jakieś znaczenie), doładowuję za 50zł, czyli na konto promocyjne dostanę 15zł, tak?
Skoro mam RWK, to 50zł będzie ważne nieskończenie długo (bo zawsze mogę przedłużyć ważność środków wychodzących?), to 15zł na koncie promocyjnym również są ważne bezterminowo?
W Regulaminu promocji "Konta promocyjnego" środki z konta promocyjnego schodzą przed środkami z konta głównego. Jako, że z tej karty SIM rzadko dzwoni się do Orange (SMS i MMS również), czy jet to równoznaczne z tym, że skorzystanie z internetu najpierw pochłonie środki z konta promocyjnego?
Kolejne pytanie. DO tej pory ww. karta SIM była karmiona co 3 miesiące za 50zł - wówczas najbardziej kalkulowało sie
dzwonienie z niej. Skoro jednak uruchomiłem RWK, to może warto kartę tę karmić inaczej: za 25zł, w ciągu 25 dni za kolejne 25zł, potem przerwa aż do zużycia prawie wszystkich środków z konta głównego i powtórka z rozrywki czy doładowanie za 25zł i przed upływem 25 dni znów doładowanie za 25zł???
Albo lepiej to samo z 50zł - będzie więcej internetu?
Ostatnie chyba.
Panie i Panowie, pomóżcie opanować Skarbonkę...
Zwykle jest tam kilka złotych... Czasem się zerują, potem znów coś się pojawia, rośnie, rośnie i znów zdycha do zera...
Co to jest i jak z tego korzystać... ?