• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #777098  autor: inessa
 11 sty 2015, 14:54
Witam :) Mam takie pytanie. Czy ktoś z Was zamierza w najbliższym czasie, zmieniać oferte/przedłużać oferte lub przenosić numer w jakiejś sieci bez brania telefonu?
Bo wychodzę z mała propozycją. Jeśli ktoś jest chętny to moglibyśmy dobić targu na zasadzie ty przedłużasz/zmieniasz oferte, ja płace za telefon który w tej ofercie mógłby być przyznany (chodzi mi o HTC M8) i dodatkowo płace ci za to kilka stówek. Tylko na tym zyskujesz.
Po prostu ceny tego telefonu są jeszcze na bardzo wysokim poziomie, oszczędzam każdy grosz ale to jeszcze nie ta kwota, a ktoś kto po prostu nie potrzebuje telefonu bo ma, nie robi mu to żadnej różnicy a może zarobić na tym jeszcze ;)
Jeśli ktoś byłby chętny prosze dać znać ;)
 #777102  autor: user_delete27
 11 sty 2015, 15:02
Biznes życia dla takiej osoby. No limit plus 2gb neta można mieć za 40zł/miesiąc a ile kosztuje taki abonament z M8? Myślę że te "kilka stówek" nie pokryje tej różnicy w wysokości abonamentu - więc na oferty raczej nie licz.
inessa pisze: a może zarobić na tym jeszcze
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005
 #777103  autor: andrzejgolota
 11 sty 2015, 15:09
inessa pisze: a może zarobić na tym jeszcze ;)
Powiem Ci, że biznes plan śmiały w swoim założeniu :lol: Ma jednak dość kluczową wadę, jak się na tym głębiej zastanowisz, to może na nią wpadniesz ;)
 #777105  autor: inessa
 11 sty 2015, 15:15
jeżeli ktoś płaci cały czas powiedzmy 80 zł abonamentu to co mu zrobi różnica nie kupienia telefonu jeżeli go nie potrzebuje bo ma dla siebie odpowiedni. moja koleżanka przedłużyła umowe z T-Mobile bez telefonu i płaci 70 zł, gdzie ten telefon w takim abonamencie kosztowałby 400 zł, za co bym zapłaciła i jeszcze dała 700 zł czy więcej. także za późno się do niej zwróciłam a obie byśmy na tym skorzystały ;) czyż nie?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2015, 16:05 przez inessa, łącznie zmieniany 1 raz.
 #777112  autor: bora1410
 11 sty 2015, 15:21
inessa a ile stówek jesteś w stanie komuś odpalić? I potem sobie odpowiedz na pytanie jaki to interes za taką kwote Tobie, niż sprzedać go na allegro za 1500 zł.
 #777113  autor: bora1410
inessa a ile stówek jesteś w stanie komuś odpalić? I potem sobie odpowiedz na pytanie jaki to interes za taką kwote Tobie, niż sprzedać go na allegro za 1500 zł.
 #777114  autor: andrzejgolota
O ludzie, aż wstyd takie rzeczy tłumaczyć.

Jeżeli ktoś płaci abonament w kwocie x i dostaje telefon po niższej cenie rynkowej, to nie znaczy że operator robi mu prezent, tylko że resztę wartości telefonu spłaca w kwocie abonamentu.

Jeżeli więc przedłuża umowę z telefonem ale nowego telefonu nie potrzebuje, to go sprzedaje, np. na Allegro po cenie jego aktualnej wartości na danym serwisie aukcyjnym itp. Ciebie - co sama przyznajesz - na taką cenę nie stać, więc de facto prosisz kogoś żeby dołożył Ci się do telefonu.
 #777116  autor: user_delete27
 11 sty 2015, 15:23
Po pierwsze średnio wierzę w abo no limit za 7 dyszek i M8 za 400 zł.
Po drugie :
inessa pisze:kosztowałby 400 zł, za co bym zapłaciła i jeszcze dała 400 zł czy więcej. także za późno się do niej zwróciłam a obie byśmy na tym skorzystały czyż nie?
Nie, Ty może byś skorzystała ale ona na pewno nie. Na allegro spokojnie da się go sprzedać zyskując o wiele więcej niż 4 setki.
 #777117  autor: Sig
 11 sty 2015, 15:23
Złe forum na takie propozycje. Tu ludzie potrafią liczyć... Naprawdę mama nadzieję, że po prostu sobie robisz żarty, a nie wierzysz w to co piszesz :-). Niezwykle rzadko u operatorów są oferty (z reguły w Orange, z kuponem rabatowym, ale i z bagażem badziewia, które Orange do swoich telefonów dokłada), które po uwzględnieniu wszystkich zmiennych wychodzą lepiej niż kupno telefonu oddzielnie (w sklepie (szok, też są raty...) z czystym systemem, lub aukcje) i włożenie tam albo karty prepaid, albo abonamentu bez telefonu. Przecież teraz uługi telekomunikacyjne tak bardzo potaniały, że korzystanie z telefonu kosztuje tyle co nic i po co się wiązać umowami (chyba, że np, na czas nieokreślony jak w NJU).
A okazji szukaj na Allegro, tam lądują telefony od operatorów.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
 #777118  autor: inessa
 11 sty 2015, 15:24
kurde 700 miało być, także za telefon bym zapłaciła i dopłaciła jej po prostu 700 zł :) ja przynajmniej tak na to patrze że dla mnie jak i dla niej byłby to ineters, patrząc na to że i tak wzięła taki abonament bez telefonu.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2015, 15:25 przez inessa, łącznie zmieniany 1 raz.
 #777119  autor: jackq
 11 sty 2015, 15:25
Totalny idiota się na taka ofertę zgodzi, nikt inny. A ta koleżanka to płaci 70zł w ofercie bez tel... hmm pokaż mi taką. Oj coś bajki tu opowiadasz...
 #777122  autor: andrzejgolota
 11 sty 2015, 15:29
@inessa

Nie potrafisz zrozumieć prostej rzeczy. Jeśli dostajesz od operatora telefon wszystko jedno jaki, który możesz sprzedać np. za 1500 zł, operator daje Ci go powiedzmy za 700, ktoś dopłaca Ci 400 zł, to i tak jesteś w plecy, bo masz w kieszeni 1100 a sprzedając go samemu masz 1500.

PS.1 Mam nadzieję, że nie prowadzisz żadnej firmy
PS.2 Jakbyś mimo wszystko sama kiedyś przedłużała umowę na takiej zasadzie i chciała sprzedać telefon o parę stów niżej niż jego realna wartość to zgłoś się do mnie. Wchodzę w to od ręki
 #777124  autor: goral2099
 11 sty 2015, 15:31
Podpowiedź: Jak nie weźmie telefonu to będzie miał ze dwa - trzy razy taniej. Ale może znajdziesz jelenia... powodzenia. ;)
 #777125  autor: jackq
 11 sty 2015, 15:34
Ten cały watek to jakaś kpina, a Pani (o ile faktycznie to kobieta a nie nastoletnie dziecko) chyba sobie żarty robi. Wątek proponuję zamknąć bo widać, że kobieta prostej matematyki nie potrafi zrozumieć i być może liczy na to, że znajdzie drugą taką osobę. Śmiechu warte.