• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #776066  autor: tadeusz@bigos
 07 sty 2015, 11:55
Witam . 9 maja kończy mi się po kilku latach umowa abonamentowa w Tmobile. Wychodzi na to , że procedurę przeniesienia numeru mogę rozpocząć 9 lutego. Numer chcę przenieść do Play również na abonament. Interesuje mnie jakiś tradycyjny telefon (np.Nokia 515), abonament NO LIMIT na krajowe komórki, bez stacjonarnych, bez internetu, bez darmowych smsów. Na co mogę liczyć w Play po przeniesieniu numeru? Ile taki abonament wynosi, ile zapłacę za taki telefon, ile kosztuje aktywacja, lepiej iść do saloonu czy przenosić przez internet?
 #776069  autor: mikkel
 07 sty 2015, 12:39
Przejdź do nju. Zapłacisz 19zł miesięcznie a telefon kup sobie w sklepie albo na allegro. To jest najlepsze co możesz zrobić.
 #776071  autor: Ruben
 07 sty 2015, 12:56
tadeusz@bigos, do maja jest jeszcze trochę czasu i oferty mogą ulec zmianie. Play podobno od 15 stycznia wprowadza nowe oferty, czy będą lepsze, to zobaczymy. Pewnie dla niektórych lepsze a dla innych gorsze. Mimo wszystko wstrzymałbym się z podpisywanie dzisiaj nowej umowy.
Gdyby były obecnie jakieś super okazje, to można podpisywać umowę ale nie ma takich.

Jeżeli jednak chcesz teraz coś zmieniać, to tak jak napisał kolega mikkel, przy twoich potrzebach nju będzie chyba najlepszym wyborem (19pln/m-c) i umowa na czas nieokreślony, czyli zawsze możesz zrezygnować. Jeżeli jednak koniecznie musi być Play, to warto poczekać.
 #776102  autor: tadeusz@bigos
 07 sty 2015, 14:34
Nie chcę żadnego NJU. Jestem osobą starszą , nie mam ochoty na kombinowanie. Chcę no limit na komórki, bez smsów, bez stacjonarnego, bez internetu z przeniesieniem numeru z Tmobile do Play, telefon Nokia 515.
Ruben ja nie mogę dzisiaj podpisać umowy - jak już wspominałem obecna mi się kończy 9 maja więc numer mogę najwcześniej przenieść 9 lutego. Chciałem się skontaktować przez livechat z Play ale ciągle wyskakuje , że wszyscy konsultanci są zajęci. Więc w jakiej cenie dostanę to co chcę w Play?
 #776104  autor: mikkel
 07 sty 2015, 14:44
Nju to by było najprostsze rozwiązanie.
Co do pleya, to jeśli 15.1 ma wejść nowa oferta to do tego czasu nie ma o czym dyskutować. Najlepiej poczekać na wiosnę, wysypią się nowe oferty i promocje.
Ceny telefonów zmienią się w tym czasie kilka razy.
 #776106  autor: Ruben
 07 sty 2015, 14:51
tadeusz@bigos pisze:Nie chcę żadnego NJU. Jestem osobą starszą , nie mam ochoty na kombinowanie. Chcę no limit na komórki, bez smsów, bez stacjonarnego, bez internetu z przeniesieniem numeru z Tmobile do Play, telefon Nokia 515.
Nju nie jest bardziej skomplikowane niż inne oferty ale skoro wyboru dokonałeś, to ze strony Play wynika, że Nokia 515 w abonamencie z nielimitowanymi połączeniami na numery komórkowe 49,99 pln., koszt telefonu 1 pln.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2015, 14:56 przez Ruben, łącznie zmieniany 2 razy.
 #776114  autor: Ruben
 07 sty 2015, 15:01
Ważne żeby Tobie pasował jednak daleko mu do atrakcyjnej oferty.
Wynika, że za ten telefon zapłacisz w ciągu 2 lat około 720 pln. Jego wartość rynkowa jest o połowę niższa.
Tak, 15 stycznia maja być nowe oferty w Play.