• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #774785  autor: batko
 02 sty 2015, 18:47
Poszukuję najtańszej opcji abonamentowej bez telefonu, dla osoby sporadycznie korzystającej z komórki, do samego dzwonienia. Obecnie mam numer na kartę w T-mobile i choć prawie nie dzwonię, dość często doładowywać, dlatego chcę przejść na abonament.

Z pierwszych lepszych ofert znalazłem:
- Tmobile 30zł, zero limitów, 6 miesięcy
- Play 16zł, za darmo do Play, 29gr inne, 15 miesięcy
- Orange 30zł, 80min do wszystkich, 24 miesiące

Zastanawiam się gdzie tu jest kruczek, czemu za tę samą kwotę w Tmobile nie mam żadnych limitów i półroczną umowę, a w Orange malutko minut i 2 lata?
A może polecacie jeszcze inne rozwiązania? Z góry dziękuję.
 #774794  autor: Ruben
 02 sty 2015, 19:13
Jeżeli to ma być dla osoby sporadycznie korzystającej z telefonu, to jednak odradzałbym abonament. Przecież są oferty na kartę z roczną ważnością konta a nawet "wieczną" jak to reklamuje nju mobile na kartę.
Jeżeli jednak koniecznie ma to być abonament, to proponuję nju z rachunkiem. Jest to elastyczna oferta tj. płacisz za tyle ile wydzwonisz i nie więcej niż 19pln (za nielimitowane połączenia na komórki) lub 29pln (nielimitowane połączenia na komórki i numery stacjonarne).
Jeżeli osoba w danym okresie rozliczeniowym nie będzie zupełnie dzwonić i pisać SMS, to i tak zapłaci 9pln - to jest tzw. dociążenie czyli minimalny rachunek. Ważne jest żeby wybrać e-fakturę ponieważ za opcję faktury papierowej trzeba zapłacić 200pln.

Mimo wszystko polecałbym jednak w tym przypadku ofertę na kartę np. też nju mobile, które w promocji "miesio 19" ma te same progi czyli 19 i 29pln za nielimitowane połączenia i konto ważne bezterminowo po każdym doładowaniu. Standardowe stawki to 0,19pln/min i 0,09pln/SMS. Jeżeli ta osoba dzwoni sporadycznie to pewnie nawet "nie dojdzie" do tych progów a stawka podstawowa za minutę połączenia jest niska.
Szczegóły: http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 19:33 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.
 #774796  autor: piotrzet
 02 sty 2015, 19:30
W T-Mobile jest za 19,99zł wszystko nolimits bez internetu. Weszła dzisiaj ta oferta

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #774798  autor: Ruben
 02 sty 2015, 19:39
piotrzet, mógłbyś podlinkować. Szukam na ich stronie ale nie widzę takiej oferty a na branżowych portalach też cisza na ten temat.
 #774806  autor: piotrzet
 02 sty 2015, 20:03
@up
Na strr głównej jest reklama więc jak pojawią się regulaminy wyślę link

#774848  autor: ciekawy
 02 sty 2015, 22:36
piotrzet pisze:W T-Mobile jest za 19,99zł wszystko nolimits bez internetu. Weszła dzisiaj ta oferta
gdzie haczyk ?

podwyższa się abonament po paru miesiącach ?

na ile miesięcy jest umowa ?
edit - 6 miesięcy,

rozmowy no limit są na komórki i na stacjonarne no limit też jest w tej cene abonamentu ?
edit - jedno i drugie jest + 500 mb netu,

oferta dostępna tylko przez net czy w salonach też ?
edit - tylko przez net,

w regulcu stoi tak,

promo abo przez 6 m-cy 19,99 zł, potem 29,99 zł,

wypowiedzdnie 30 dniowe,

maksynalna wysokość kary umownej 1000 zł, jakby było za co tyle liczyć,

średnio opłacala oferta skoro abonament podwyższa się o 10 zł po 6 miesiącach, niby nic takieg ale skoro ma być 19,99 zł to nie 29,99 zł,

czyli T pod względem pazerności się nie zmieniło
 #774912  autor: Mel
 03 sty 2015, 10:17
Ruben pisze:Jeżeli jednak koniecznie ma to być abonament, to proponuję nju z rachunkiem. Jest to elastyczna oferta tj. płacisz za tyle ile wydzwonisz i nie więcej niż 19pln (za nielimitowane połączenia na komórki) lub 29pln (nielimitowane połączenia na komórki i numery stacjonarne).
Jeżeli osoba w danym okresie rozliczeniowym nie będzie zupełnie dzwonić i pisać SMS, to i tak zapłaci 9pln - to jest tzw. dociążenie czyli minimalny rachunek. Ważne jest żeby wybrać e-fakturę ponieważ za opcję faktury papierowej trzeba zapłacić 200pln.
Dodam tylko, że minuta rozmowy to 19gr czyli około 47 min za 9 zł oraz obowiązuje miesięczne wypowiedzenie. Usługę o której wspomniał Ruben ?Do komórkowych za 19 zł? warto aktywować smsem na samym początku.
 #774942  autor: piotrzet
 03 sty 2015, 11:42
ciekawy pisze:
piotrzet pisze:W T-Mobile jest za 19,99zł wszystko nolimits bez internetu. Weszła dzisiaj ta oferta
gdzie haczyk ?

podwyższa się abonament po paru miesiącach ?

na ile miesięcy jest umowa ?
edit - 6 miesięcy,

rozmowy no limit są na komórki i na stacjonarne no limit też jest w tej cene abonamentu ?
edit - jedno i drugie jest + 500 mb netu,

oferta dostępna tylko przez net czy w salonach też ?
edit - tylko przez net,

w regulcu stoi tak,

promo abo przez 6 m-cy 19,99 zł, potem 29,99 zł,

wypowiedzdnie 30 dniowe,

maksynalna wysokość kary umownej 1000 zł, jakby było za co tyle liczyć,

średnio opłacala oferta skoro abonament podwyższa się o 10 zł po 6 miesiącach, niby nic takieg ale skoro ma być 19,99 zł to nie 29,99 zł,

czyli T pod względem pazerności się nie zmieniło
Po zakończeniu umowy zazwyczaj w każdej sieci zwiększa się koszt. Oferta na chwilę obecną wydaje się najlepsza i po 6 miesiącach zdecydujesz co dalej. Nie wiem w czym problem rozumiem jak by umowa była na rok a po 6 miesiącach cena wzrastała a tak można bez konsekwencji rozwiązać jak zakończy się okres promocyjny

#774953  autor: Ruben
 03 sty 2015, 12:17
piotrzet, oferta trzeba przyznać, że jest dobra, chyba nawet najlepsza.
Po przeczytaniu regulaminu, jedna rzecz jest dla mnie niejasna. Mianowicie pakiet internetowy 0,5GB Connect za 10 pln. jest włączany automatycznie i nie wiem czy można go wyłączyć.
piotrzet pisze:Nie wiem w czym problem rozumiem jak by umowa była na rok a po 6 miesiącach cena wzrastała a tak można bez konsekwencji rozwiązać jak zakończy się okres promocyjny
Mam ten komfort, że posty tego delikwenta, któremu odpowiadasz są dla mnie niewidoczne z racji dodania do listy ignorowanych. Z tego co wyczytałem to nie jestem odosobniony. Forum od razu lepiej się czyta.
 #775007  autor: adik
 03 sty 2015, 15:17
Czytałem regulamin tego jumpa i wynika z niego że abonament będzie dla większości osób 29,99 zł a nie 19,99 zł bo ta usługa internet connect włącza się automatycznie i nie można jej wyłączyć,chyba że jesteśmy w jakiejś grupie innego abonenta w tejże usłudze.
Ten regulamin jest tak zamotany że głowa mała,powinno odrazu pisać że 29,99 zł a nie 19,99 zł które de facto jest nierealne dla większości bo trzeba spełniać inny warunek.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #775014  autor: ciekawy
 03 sty 2015, 15:34
prawda, regeulamin nie jest jednoznaczny,

każdy kto zakłada, że będzie płacił 20 zł może się zawieść jak rachunki będą n 30 zł, a od 7 miesiąca na 40 zł,

ta promocja powinna się nazywać - podnosimy abonament kiedy chcemy
 #775165  autor: data17
 03 sty 2015, 21:37
nie zauwazyzliscie ze na tej grafice jest sporo gwiazdek ? :P
to odniesienie do tego ze oferta nie jest taka jednoznaczna :D
 #777504  autor: plustik
 13 sty 2015, 00:07
Również interesuje mnie abonament w T - bez telefonu.
Dużo gwiazdek właśnie tam jest i wydaje mi się że ten abonament może wynieś 39,99 z uslugą Connect.
Sam no limit rozmowy/stacj/sms/mms kosztuje 29,99 i dodatkowo 10zł za paczkę 500mb która jest liczona automatycznie.

Czy ktoś ma taką taryfę i może potwierdzić jak z tym jest w rzeczywistości :?:
 #777533  autor: Ruben
 13 sty 2015, 10:18
plustik, abonament na 6m-cy (nielimitowane poł. na nr komórkowe, stacjonarne, SMSy, MMSy) jest za 19,99 pln i do tego automatyczny pakiet Connect 500MB za 10 pln/m-c. Tak to zrozumiałem. Czyli sumarycznie do zapłaty 29,99 pln przez 6m-cy.
Póki co jest to najtańsza opcja no limitu z pakietem MB. Po 6m-cach koszt wzrasta na 39,99 pln. z tym, że za pół roku nie ma obowiązku przedłużać umowy.
Jeżeli na rynku będą bardziej atrakcyjne oferty a może w SUK można będzie wynegocjować to na czas nieokreślony?
Nie ma sensu gdybać co będzie za 6m-cy, jeżeli zależy Ci na najniższych opłatach teraz.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2015, 11:57 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.
 #777542  autor: macc
 13 sty 2015, 11:02
Dobrze, że przeczytałem opinie w tym poście bo sam przeglądałem stronę T- mobile i bym to łyknął. Dopiero przeczytałem telepolis i zgadzam się z opiniami kolegów, że za dużo w ofercie jest niewiadomych.
 #777545  autor: plustik
 13 sty 2015, 11:11
Ten regulamin w T bez telefonu woła o ...
Przeanalizowałem podobny regulamin w Nju i tam takich cudów nie ma. Jednak zależy mi na stacjonarnych punktach obsługi gdybym coś potrzebował.

A poza tym, nie jest to takie jednoznaczne ze z tym pakietem Connect abo bedzie przychodził po 29,99zl. Tak jak widac to w tym poście, kazdy regulamin oferty rozumie po swojemu :roll:
 #777547  autor: macc
 13 sty 2015, 11:19
Widzę, że nic nie zmieniło się w T-mobile. Dalej kruczki i gwiazdki.