• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #774515  autor: wanek
 01 sty 2015, 20:32
Witam!

Za trochę ponad miesiąc kończy mi się umowa w T-Mobile. Rozglądam się za nowymi ofertami, ale w sumie liczę, że T-Mobile coś mi zaproponuje, żeby mnie zatrzymać (zwłaszcza, jak im podeślę wypowiedzenie umowy z końcem okresu 24 miesięcy).

Chciałem zapytać bardziej doświadczonych osób co może mi zaproponować i co ew. ja mogę próbować wydobyć od "biura utrzymania klienta".

Na dziś mój abonament wygląda tak.

Koszt: 30zł
Minuty/SMS: 150 [wystarcza mi, ani razu nie przekroczyłem]
Internet: 250MB [też wystarcza]
Telefon: LG L3 za 1zł

Za telefon na dzisiaj jestem skłonny dać do 100zł - nie jestem maniakiem, który musi mieć najlepszy i najnowszy model. Chyba, że trafiłaby się jakaś mega okazja, to mogę dołożyć, ale generalnie nie widzę potrzeby.

Proszę o porady.
Każda mile widziana i z góry dzięki.
 #774590  autor: wanek
 01 sty 2015, 23:30
Temat widziałem, ale przyznam, że przewertowanie 142 stron wątku nie jest proste :)

Liczyłem po cichu, że doświadczeni gracze podpowiedzą na podstawie obecnej oferty czego mogę się teraz spodziewać w zakresie ceny abonamentu i oferowanego w jego ramach pakietu minut/sms/net.

No nic, w wolnej chwili przewertuję, ale podpowiedzi nadal mile widziane.
 #774593  autor: mateuszkowalski
 01 sty 2015, 23:32
Jakiś miesiąc temu przerabiałem prawie identyczny temat. Też miałem abonament za 30 zł w T-Mobile. SUK nie oferował kompletnie nic ciekawego. Przeniosłem się do Orange z kodem -30% za 19 zł. Teraz płacę 33,5 (3,5 zł więcej niż w T-Mobile) i w tym mam 240 minut/sms/mms (zamiast 120 w T-Mobile), 0,5 GB Internetu (zamiast 0 w T-Mobile), darmowe rozmowy na komórki w Orange, do tego parę głupot w stylu przestrzeń 30 GB Orange Cloud, nawigacja Orange i telefon za nieduże pieniądze. Np. kilka dni temu Alcatel Idol 2S był za 1 zł, a Samsung Galaxy Ace 4 za 29 zł. Do tego dostałem bon 200 zł do empiku. W cenie około 30 zł w T-Mobile nie dostaniesz nic nawet zbliżonego do tego.
 #774706  autor: ciekawy
 02 sty 2015, 14:08
pracownicy mają po 5 kodów na rok,

mogą odstąpić komuś kod, w praktyce sprzedać za kasę i na ten kod są korzystniejsze oferty niż normalnie, ale te oferty z GU też są korzyste, dla przenoszących numer też mogą być lepsze, zależy co chcesz
 #774782  autor: kokos-
 02 sty 2015, 18:40
ciekawy pisze:wanek,

tam to byle badziew nazywają okazją
W temacie wpisujemy o zmianach i co można dostać ale od ostatniego czasu T niema ciekawych promocji. Wieje żenadą :roll:
 #774855  autor: wanek
 02 sty 2015, 22:49
ciekawy pisze:pracownicy mają po 5 kodów na rok,

mogą odstąpić komuś kod, w praktyce sprzedać za kasę i na ten kod są korzystniejsze oferty niż normalnie, ale te oferty z GU też są korzyste, dla przenoszących numer też mogą być lepsze, zależy co chcesz
Dzięki kolego.

To pewnie te oferty, co gdzieś na screenach na forum wpadły mi w oko.

No nic, zobaczę czy się odezwą i co rzucą, a jak nie to się wyniosę. Chyba z 12 (6 umowa się kończy) lat mam już u nich abonament, ale wcale nie czuję więzi emocjonalnej nie do zerwania ;)