• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 107 z 624
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 624
 #774540  autor: grek74
 01 sty 2015, 21:30
Chciałbym dowiedzieć się kiedy można przedłużyć umowę (telefon na firmę), bo wg niektórych źródeł można to zrobić na 4 miesiące, a wg innych na 3 miesiące przez zakończeniem aktualnie obowiązującej umowy.
Jest to o tyle dziwne, że ponoć numery na firmę można przenieść do innego operatora już na 6 miesięcy przed zakonczeniem umowy podpisanej z aktualnym jeszcze operatorem (oczywiście pamiętając o tym, że musimy dokończyć umowę ze starym).
Poluję na Z3C i póki co najlepszą ofertę na niego ma Plus, ale czekam wciąż na ofertę przedłużeniową TMobile i się jakoś doczekać na nią nie mogę (koniec umowy 20 maja).
 #774547  autor: P1otr_PL
 01 sty 2015, 21:46
Przejdz do O. Z3compact jest tani, a 6 m-cy dostaniesz za free za przeniesienie. Pół roku gwarantowanego spokoju i czas na rozwiazanie umowy z obecnym operatorem bez dublowania sie faktur. Wydaje mi się że na chwile obecną to dobra opcja. Jedyny minus- Orange ma simlocka i trzeba zapłacić za zdjęcie go jeśli będziesz sobie chciał poużywać z3c z obecnym opem.
 #774552  autor: grek74
 01 sty 2015, 22:06
P1otr_PL pisze:Przejdz do O. Z3compact jest tani, a 6 m-cy dostaniesz za free za przeniesienie. Pół roku gwarantowanego spokoju i czas na rozwiazanie umowy z obecnym operatorem bez dublowania sie faktur. Wydaje mi się że na chwile obecną to dobra opcja. Jedyny minus- Orange ma simlocka i trzeba zapłacić za zdjęcie go jeśli będziesz sobie chciał poużywać z3c z obecnym opem.
Z tego co widzę to Z3C w Orange jest tylko w ofercie ratalnej :-( znacznie podnoszącej kwotę miesięcznego zobowiązania. Wolalbym zaplacić kilka stówek (400 - 500 zł), tak aby abonament był nie większy niż 60 zł (netto).
 #774566  autor: danielkl
 01 sty 2015, 22:42
o ile cenniki sa z 17 grudnia to juz regulaminy poprzedluzali do konca marca i grudnia 2015w dniu 25 grudnia 2014r czyli chyba w ofertach przedluzeniowych do konca marca 2015 niema sie co spodziewac ciekawe jak dlugo pociagna oferte limitowana
 #774617  autor: 3echo
 02 sty 2015, 01:21
Za pół roku kończy mi się umowa,ale już za niecały miesiąc dostanę ofertę przedłużeniową.Czy warto negocjowac z BOA z od razu prosić konsultanta o połączenie z SUK?
 #774619  autor: ciekawy
 02 sty 2015, 01:27
udaj chociaż, że interesuje cię to co mówi na boa, potem odrzuć ofertę i jak nie przełączy na suk to sam powiedz że chcesz z nimi rozmawiać
 #774660  autor: arasel
 02 sty 2015, 12:05
P1otr_PL pisze: Jedyny minus- Orange ma simlocka i trzeba zapłacić za zdjęcie go jeśli będziesz sobie chciał poużywać z3c z obecnym opem.
Bzdura. Przy przeniesieniu numeru Orange zdejmie simlocka bez żadnych opłat. W moim przypadku od zgłoszenia potrzeby zdjęcia simlocka do przesłania przez Orange kodu odblokowującego minęło ok. 8h. Cała procedura miała miejsce ok. 2 tygodnie temu.
 #774668  autor: P1otr_PL
 02 sty 2015, 12:25
Skoro przy przeniesieniu numeru O zdejmuje locka- to jeszcze jeden kamyczek "na TAK". Nie wiedziałem o tym. Mam jeden tel z Orange (iP 5S) i ten niestety simlocka ma, ale brałem nową umowę, to fakt.
 #774732  autor: blady82
 02 sty 2015, 15:54
Panowie moze ktos podzieli sie ofertami na S5?
Dzwonilem przed chwila zaoferowali mi 99abo i cena 719zl .To jakis kosmos bo 6 miesiecy temu zonie przez SUk bralem i bylo taniej
 #774758  autor: thonka
 02 sty 2015, 17:10
Standardowy cennik przy abonamencie za 99zł ma cenę 1019zł więc masz i tak 300zł zniżki. Ewentualnie jest oferta limitowana (dla podnoszących abonament), gdzie telefon kosztuje 649zł przy abo za 89zł tylko w tej opcji jest 1GB danych zamiast 2GB (dodatkowy 1GB jest za 10zł).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #774775  autor: thonka
 02 sty 2015, 18:24
To przenoś. I nie piszę tego złośliwie. Po prostu jeżeli odpowiadają Tobie tamte warunki to nie ma sensu płacić gdzieś, gdzie jest drożej. Może z czasem widząc odpływ zmotywuje to TM do zaprezentowania ciekawszej oferty.

Za przeniesienie jeszcze dostaniesz 6 miesięcy darmowego abonamentu (kod do wygenerowania na stronie Orange), który obniży efektywnie opłatę abonamentową do średnio 67-68zł, a przy takiej opłacie oferta TM wysiada. S5 z tego co widzę w Orange przy SPM89 jest za 559zł przy zamówieniu online. Tak na oko, biorąc nawet opłatę aktywacyjną masz prawie 900zł oszczędności względem TM (patrząc na ofertę standardową JUMP L za 99,99zł) i jeszcze z punktu widzenia samego abonamentu w kraju lepsza oferta choćby ze względu na pakiet internetowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #774804  autor: blady82
 02 sty 2015, 19:52
thonka az tak kolorow nie jest bo z tego co probowalem sie dowiedziec to 6 miesiecy jest chyba teraz majac w Tmobile jeszcze 6 miechow umowe .Wydaje mi sie ze gdybym mial miesiac tylko do konca to daliby mi 1 miesiac free tak przynajmniej mi to tlumaczyla konsultantka z Tmobile kiedy jej przedstawialem oferte z orange.Jesli wprowadzila mnie w blad to po prostu poczekam jeszcze miesiac -trzy i wtedy podejme decyzje tak zeby te 6 free mialo jakis sens Jedno co jest pewne tak czy siak jest korzystniej bez zadnego zawracania glowy telefonami i widzi mi sie SUK.Jedyny minus od zawsze w Erze wiec troche mi tak jakos zal:)
 #774808  autor: malin_f1
 02 sty 2015, 20:09
A mi nie żal po 14 latach... sami sobie na to zasłużyli. zostały mi jeszcze 4 abo do opłacenia, a od sylwestra bawię się już S5. Mając jeszcze orange open abo to naprawdę grosze... mi wychodzi 41zł miesięcznie z ubezp wyświetlacza 2gb netu w podstawie a jak zabraknie to za dyszkę limit rośnie do 5gb... 400min roamingu w ogóle nie ma o czym dyskutować.
 #774811  autor: blady82
 02 sty 2015, 20:13
Tez mialem kliknac ale widze ze S5 wlasnie zniklo:)Na spokojnie poczekam i wezme raczej orange mam S3 tragedii nie ma .Jeszcze mysle czy nie poczekac na te kupony co sa gruopona orange bo widze ze do 31.XII byly i tam juz w oogle wychodzi to pieknie -30% abo na 24 miechy.
Troche offtop zrobilem ale niestety moze ktos z tm to czyta i sie wezma za utrzymanie kleinta bo takiej oferty beznadziejnej to dawno nie mieli
 #774813  autor: thonka
 02 sty 2015, 20:20
Konsultantka wie, że gdzieś dzwoni ale nie wie w którym kościele.
Operator biorca (Orange) czeka na zwolnienie twojego numeru do 3 miesięcy. Jeżeli operator dawca (TM) nie zwolni do tego czasu numeru (trwająca umowa) to Orange zostawia na twoim koncie numer tymczasowy na stałe, a twój numer z TM nie zostanie przeniesiony. Tak czy inaczej umowa w Orange biegnie.
Możesz poczekać np. do 2 miesięcy do końca umowy i przejść w tej promocji (o ile jeszcze będzie) i Orange da Ci te 6 miesięcy darmowego abonamentu. Co prawda 2 miesiące pokryją się z TM ale umowa w Orange będzie i tak na 24 miesiące, z tego płatnych będziesz mieć tylko 18.

Groupon dawał -30%, promocja z 6 miesiącami za darmo daje jakby nie patrzeć -25% ale dotyczy tylko SPM89. Opcja niższa ma chyba tylko 3 miesiące gratis.

#774815  autor: blady82
 02 sty 2015, 20:24
thonka popraw mnie jeśli źle to rozumie...
Czy jakbym przeniósl teraz 5 miesiecy z grosze do końca umowy w TM tzn ze za nawet jak skończy mi sie abo w TM to juz nr swojego nie dostane w orange ?
  • Strona 107 z 624
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 624
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107