• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #770016  autor: Kamil21061997
 13 gru 2014, 19:32
Witam wszystkich.
Od pewnego czasu zastanawiam się nad zmianą prepaid na Abonament.Nie wiem, która oferta byłaby najlepsza dla mnie.

Moje wymagania:
nielimitowane rozmowy :mrgreen: lub jak najwięcej ilości minut do wszystkich sieci. ;-)
 #770019  autor: ciekawy
 13 gru 2014, 19:39
Red Bull Mobile, abonament za 39 zł, dokładnie 9 zł + pakiet za 30 zł,
umowa na 1 miesiąc, przedłużana co miesiąc póki nie złożysz wypowiedzenia, w ofercie tylko sim,

no limit stacjonarne,
no limit komórkowe wszystkie sieci,
no limit sms,
2GB,

i karta Red Bull Mobile, bardzo korzystna oferta moim zdaniem, dlatego ją wrzucam,

pakiet 7 dniowy, można przedłużać co 7 dni aktywując kolejny pakiet w ostatnim dniu ważności poprzedniego pakietu, koszt 7 zł za 7 dni, miesięcznie 28 zł, a w tym,

no limit stacjonarne,
no limit komórkowe wszystkie sieci,
2,8 GB składające się z 700 mb x 4 tygodnie,

jest też pakiet za 20 zł za rozmowy
no limit stacjonarne,
no limit komórkowe,

zastanów się czy opłaca się przechodzić na abonament jeśli jest taka oferta,

nju,
karta i abonament prawie to samo,
do 19-20 zł
no limit komórkowe,
no limit stacjonarne płatne dodatkowo 9-10 zł, czyli do 29 zł za rozmowy,
net płatny dodatkowo,

Virgin 50 zł dla przeniesionych numerów, normalnie 60 zł,
no limit komórki,
no limit stacjonarne,
no limit sms,
10 GB,

albo pakiet za 19 zł,
no limit sms,
100 minut,
2GB,

wiem, czytałem, że chcesz płacić do 30 zł ale wrzuciłem najlepsze moim zdaniem oferty z lekkimi wahaniami wokół kwoty 30 zł, czasem mniej, czasem więcej, co zrobić, takie są oferty
 #770096  autor: Kamil21061997
 14 gru 2014, 01:46
O..... Nju mobile podoba mi się najbardziej . Tylko 19 zl za polaczenia komórkowe ,stacjonarnych nie wykupywałbym. I teraz pytanie moje jak zamówić ? Czy to się opłaca,nie ma zadnych haczyków? Jak płacić abo ? Jeszcze nigdy nie mialem :oops:
 #770099  autor: ciekawy
 14 gru 2014, 02:03
nie wiem czy nju jest najlepszym wyborem skoro za 29 zł masz no limit na stacjonarne i komórkowe kiedy to samo możesz mieć w Red Bull Mobile za 20 zł, no ale jak będziesz dzwonił tylko na komórki to zapłacisz w nju 19 zł,

abonament płacisz, masz do wyboru,

zakładam, że faktura jest elektronicza,

na fakturze masz wszystkie dane jak twój numer konta w nju do wpłat, dane firmy, kwota do zapłaty, termin płatności co znaczy, że do tego dnia terminu płatności kasa ma być na ich koncie,

przelewem co miesiąc sprawdzając kwotę faktury, co miesiąc musisz sprawdzić kwotę faktury i zrobić przelew,

zlecenie stałe z konta automat zrobi co miesiąc przelew, kwota jest stała w zleceniu stałym, więc jeśli kwota na fakturze będzie inna to będziesz musiał ręcznie wyrównać robiąc przelew,

polecenie zapłaty, wysyłasz zgodę na pobieranie kasy z twojego konta i co miesiąc sieć pobierze sobie tyle ile wykorzystasz, nie musisz robić przelewu ręcznego bo taką kwotę pobiorą jak będzie na fakturze, to najwygodniejsze rozwiązanie,

w wielu bankach jest to bezpłatne, konta też są bezpłatne, to tak gdybyś nie miał konta, zawsze można założyć bezpłatne,

zamawiasz przez stronę netową nju,
zastanów się tylko czy chcesz nowy numer czy masz jakiś i chcesz przenieść, jak masz i chcesz przenieść to numer musi być zarejestrowany, umowę w nju podpisujesz przez kuriera,

haczyk jest w nju, musisz zaznaczyć w zamowieniu elektroniczną fakturę, jak zamówisz a raczej jak ci się aktywuje papierowa faktura bo nie zaznaczysz elektronicznej to płacisz aktywację 200 zł
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, 02:14 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.
 #770100  autor: Kamil21061997
 14 gru 2014, 02:12
W miare mi wytłumaczyłeś robi jak . Zostala tylko sprawa zamówienia starteru z red bull mobile . W jakimś salonie można dokonać tego ? Czy od razu zostaną włączona usluga no-limits ?
 #770101  autor: ciekawy
 14 gru 2014, 02:17
starter Red Bull Mobile możesz kupić w salonie Play albo kiosku który ma startery albo sklep spożywczy, wszędzie tam możesz kupić gdzie mają startery,

ofertę no limit aktywujesz kodem,jakim kodem to zależy czy wybierzesz pakiet 7 dni za 7 zł no limit + net czy np za 20 zł same rozmowy na 30 dni bez netu,

a zanim aktywujesz pakiet musisz ustawić odpowiednią taryfę i doładować kiedy taryfa będzie na numerze, czyli zmiana trwa do 24 godzin, z reguły szybciej, chyba, że od razu będziesz miał starter z tą taryfą, to zaczynasz od doładowania, potem aktywacja pakietu,

szczegóły na stronie
redbullmobile.pl
 #770102  autor: Kamil21061997
 14 gru 2014, 02:28
Dziękuję za wytłumaczenie. Juz prawie wszystko wiem co i jak Gdzies czytałem ze oplata za samo sim wynosi 9 zl. Czy jak aktywuje no-limits to wtedy bede placil 29 zl.
 #770104  autor: ciekawy
 14 gru 2014, 02:40
cofnij się do mojej pierwszej odpowiedzi w tym temacie i tam są szczegóły,

tak w skrócie bo zanim się to załapie to trzeba się przyzwyczaić,

20 zł na 30 dni pakietu same rozmowy bez limitu na komórki + stacjonarne w cenie tego pakietu przez miesiąc, pakiet ten jest bez netu,

pakiet na 7 dni za 7 zł x 4 tygodnie czyli 7 zł x 4 daje 28 zł miesięcznie, a w cenie tego pakietu masz rozmowy bez limitu na komórki + stacjonarne + 700 mb pakietu netowego, jak przedłuzasz pakiet w ostatnim dniu jego ważności tym samym pakietem i nie wykorzystasz netu to mb się sumują i tak z dwóch pakietów masz 1400 mb czyli 1GB i 400 Mb,a za miesiąc 2GB i 800 Mb, czyli 2,8 GB, jedyną niedogodnoscią pakietu jest to, że co 7 dni trzeba go aktywować ale jeśli wpiszesz sobie do kalendarza w komórce przypomnienie odnawiane co 7 dni, żeby aktywować pakiet to nawet nie będzie musiał myśleć kiedy kończy się pakiet bo telefon przypomni, a ty tylko wcześniej wpisanym kodem zapisanym w ks telefonicznej w telefonie jako numer wybierzesz nazwę przypuśćmy pakiet7, zatwierdzisz tak jakbyś dzwonił i już, czekasz chwilę i pakiet przedłużony, mb dodane, kolejna taka aktywacja za 7 dni
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, 02:42 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.
 #770106  autor: ciekawy
 14 gru 2014, 02:43
spoko, jak coś to pytaj,

a, ważne,

jak kupusz starter to wykonaj połączenie na dowolny numer choćby na sekunde, żeby uruchomić funkcje,starter,

potem zmiana taryfy jeśli trzeba, numerem możesz zarządzać przez Play24 i tam możesz zmieniać taryfę, aktywować i deaktywować usługi, ale i tak wpisz sobie do telefonu kod na przedłużenie pakietu 7 dni,żebyś mógł go przedłużyć niezależnie od tego czy będziesz miał dostęp do kompa czy nie,

a potem doładowanie, w takiej kolejności jak napisałem
 #770162  autor: Kamil21061997
 14 gru 2014, 12:42
A moze jeszcze wypowiesz się o abonamencie 29 zl z telefonem . Warty jest jakis telefon -oczywiście jak na budżetowy?
 #770201  autor: okti51
 14 gru 2014, 15:55
Posiadasz jakąś usługę w Orange? (neostrada, telefon stacjonarny, telewizję, komórkę itp.)
 #770243  autor: okti51
 14 gru 2014, 18:57
W takim razie do 30 zł z telefonem nic nie będzie.
Jedynie co to Smart Plan Multi 49,90 zł do tego 30% rabatu co daje 35 zł, ale do tego musisz doliczyć 10 zł za nielimitowane rozmowy co daje 45 zł miesięcznie. Jakbyś miał jakąś usługę w Orange, mógłbyś skorzystać z Orange Open i obniżyć abo o 10 zł do 35 zł.
W abonamencie masz oczywiście telefon.
 #770272  autor: ciekawy
 14 gru 2014, 20:39
okti51 pisze:W takim razie do 30 zł z telefonem nic nie będzie.
Jedynie co to Smart Plan Multi 49,90 zł do tego 30% rabatu co daje 35 zł, ale do tego musisz doliczyć 10 zł za nielimitowane rozmowy co daje 45 zł miesięcznie. Jakbyś miał jakąś usługę w Orange, mógłbyś skorzystać z Orange Open i obniżyć abo o 10 zł do 35 zł.
W abonamencie masz oczywiście telefon.
tylko żeby obniżyć cenę w Orange trzeba najpierw dopłacić, więc jaki to ma sens, to zwyczajne uzależnienie jednej oferty od drugiej, ludzie, którzy z tego korzystają nie umieją podjąć decyzji o zmianie bo tak ich Orange ualezniło tymi zniżkami, że są w pułapce która polega na tym, że jak zrezygnują z jednego to wzrośnie abonament drugiego, dziwne, że proponujesz komuś pułapkę,
a -30% obowiązuje przez całą umowę, po umowie abonament wzrasta o te 30% jeśli sobie nie przypilnujesz końca umowy, jeśli jej nie wypowiesz i nie przedłużysz to jest abonament +30%,

Kamil21061997 pisze:A moze jeszcze wypowiesz się o abonamencie 29 zl z telefonem . Warty jest jakis telefon -oczywiście jak na budżetowy?
a nie korzystniej jest kupić starter Red Bull Mobile, odpalić pakiet o którym pisałem + zakup telefonu na wolnym rynku ? teraz już za 300 zł znajdziesz przyzwoity smartfon z dobrymi parametrami, a jak zwykły telefon to nawet tańsze znajdziesz i nowe, nie używane przez nikogo,

abonament za 29 zł z telefonem jak pytasz o Red Bull Mobile to tak dokładnie nie wiem ale w tej cenie nie będziesz miał no limitu do wszystkich tylko najwyżej do sieci,a połączenia poza sieć płatne dodatkowo, więc nie wiem czy to korzystna opcja,

teraz najlepiej wychodzi oferta na kartę w Red Bull Mobile o której wcześniej pisałem,
Kamil21061997 pisze:Niestety raczej nie. Cyfrowy Polsat raczej nie jest w ,,pomarańczy,, :-)
jak masz Cyfrowy Polsat abonament minimum 50 czy 60 zł to ta osoba na którą jest CP może skorzystać ze zniżki w SmartDom na abonament w sieci Plus, do tej pory były to zniżki 50%, taka zniżka przysługuje jeśli nie ma abonamentu w Plusie i tylko na jeden abonament jednego rodzaju np tylko jeden abonament telefoniczny, a jak ma i korzysta ze zniżki to drugiej zniżki nie dostanie, w Plusie chyba od 70-80 zł zaczyna się abonament no limit z telefonem, po obniżce może mogłoby to być 35-40 zł, więc nawet korzysta oferta ale najlepiej dopytaj o szczegóły programu SmartDom w salonie Plusa albo na infolini Plusa bo czasem się zmieniają zasady tej promocji
 #770297  autor: Kamil21061997
 14 gru 2014, 21:53
Dziękuję za super wytłumaczenie. A czy w salonie Play (rozumiem ze tam znajduje się RBM) jakbym chcial zatrzymać numer to oni mogą mi jakos zrobić kartę ich z moim starym numerem? Na dzień dzisiejszy mam na kartę z T- mobile.
 #770304  autor: ciekawy
 14 gru 2014, 22:07
że gdyby się zniszczyła karta albo zgubiła i gdybyś chciał zablokować starą i dostać nową to jest taka opcja,

ale jak chodzi o przeniesienie numeru to dostaniesz nowy sim od Red Bull Mobile, ten sim z T będzie deaktywowany w ostatnim dniu umowy w T,

tylko zanim przez salon przeniesiesz numer dowiedz się na infolini Red Bull Mobile czy oferta na którą chcesz przenieść numer jest dostępna przez salon czy np tylko przez net