• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 94 z 624
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 624
 #766929  autor: jowita
 02 gru 2014, 15:07
P1otr_PL pisze: (..) Nie opłaca się. Chyba że dla lansu i jedynie do dzwonienia/smsowania. Wtedy- tak. Jak ktoś chce korzystać z dobrodziejstw iOS- programów etc- 4S jest za wolny i ma za małą pojemność. W chcwili obecnej- kupując 4S można się tylko zrazić do Apple. Co najmniej 5S. Nic poniżej bym nie polecał.
Tego się obawiałam. Zwłaszcza pojemność wydaje się problemem w praktyce...
thonka pisze: (..) koło sierpnia iPhone 4S 8GB był przy Jump S w iBOA za 199zł więc cena była jeszcze ciekawsza. Moim zdaniem nie warto choćby dlatego, że telefon już nie będzie wspierany przez Apple po za krytycznymi aktualizacjami. Opłaca się jedynie jak zostało wyżej napisane - do smsów, dzwonienia itp., ewentualnie na sprzedaż, choć wtedy lepszym wyborem i tak wydaje się Galaxy S4.
Dla jasności, zapytam jeszcze raz: brak aktualizacji, oprócz krytycznych, oznacza także brak aktualizacji dla przeglądarki? Moje pytanie wynika z użytkowania Nokii 603, gdzie Opera co jakiś czas wyświetla baner że jest nieaktualna, a pod nim link do strony z Operą na Androida i wszystko inne, prócz Symbiana..
kosaczek pisze:Wyprzedaż IP4S to napewno czyszczenie magazynów i przygrywka pod spadek cen IP5S, swoją drogą ciekawe czy zgodnie z tradycją Appla pojawi się IP5/IP5S 8Gb?
Czy warto kupować IP4S? To zależy co chcesz na nim robić jak używasz tylko telefonu plus czasem internet to tak jak chcesz szaleć z aplikacjami to za mało pamięci.
Człowiek nie zawsze źle wychodzi na takich akcjach, kiedyś tak złapałam Nokie 97 mini, którą do dziś mam w szufladzie;)

Mimo wszystko, najrozsądniejsze wydaje mi się aby jeszcze poczekać, chodzi o mnie, nie o osoby, dla których telefon 5-calowy jest 'mini' albo 's'. Był na przykład (przez kilka dni)w ofercie iboa Samsung S4 mini, a ja nie mogłam się zdecydować.. Mam jeszcze kilka miesięcy, kto wie, może pojawi się coś innego ciekawego a mniej kontrowersyjnego niż IP 4s - i wielkość pakietu internetowego sie zwiększy...
 #766938  autor: kosaczek
 02 gru 2014, 15:42
Na jakąś mega szałową ofertę bym nie liczył, jak znam T-M to do nowego roku będzie tylko to ewentualne dodatkowe promocje na pojedyńcze telefony ale to też raczej bez szału.
 #767077  autor: Anthrax
 02 gru 2014, 20:10
Zostało mi około 5 miesięcy do końca umowy, co nie przeszkadzało T-Mobile zalewać mnie nawet 5 telefonami dziennie. W końcu odebrałem i usłyszałem następującą propozycję:
- nielimitowane połączenia i sms-y do wszystkich sieci komórkowych
- 0,5 GB paczki danych
- minuty roamingowe do UE (30 jeśli dobrze zapamiętałem)
- czas trwania cyrografu: 24 miesiące
- cena miesięcznie... 69 zł (sic!)
To może dołóżmy moją obecną ofertę
- 500 minut do wszystkich
- paczka 1000 SMS
- 1 GB limit danych
- czas trwania cyrografu: 24 miesiące
- abo miesięcznie: 59 zł
Komentarz myślę zbędny. Konsultant oczywiście próbował mnie namówić, dopiero powtórzenie 5 raz, że mam nowy, dobry telefon i nowa słuchawka jest mi tak potrzebna jak lodówka eskimosowi. Oczywiście standardowe czytanie wręcz z kartki, czego to telefon nie ma (proponował Sony bodaj z serii M) za 9 zł, z czego 75% dotyczyło właściwości aparatu fotograficznego (przez chwile myślałem, że to telefon z centrum fotograficznego).
Kiedy w końcu udało mi się przerwać ten monolog i zapytać, czy jest oferta bez telefonu, konsultant stwierdził, że... jeszcze za dużo pozostało do końca, znów próbując mnie namawiać, że tym razem "rezerwowa słuchawka się przyda" (oczywiście, wezmę od razu iPhone'a i będzie leżeć jako rekwizyt, czy mebel, żeby znajomych gul cisnął z zawiści).
Trochę się rozpisałem, ale jeśli ktoś szuka oferty bez telefonu i ma 6 miesięcy do końca, czy nieco mniej, to szkoda tracić czasu, takich ofert po prostu nie mają, a nawet te z telefonem, są po prostu śmieszne.
Pozdrawiam
 #767079  autor: Wbl
 02 gru 2014, 20:11
Tak przeglądam cenniki telefonów w poszukiwaniu czegoś optymalnego (przedłużenie dwóch numerów), ale zaczynają pojawiać się banalne pytania bez odpowiedzi, więc gdyby ktoś mógł mi podpowiedzieć:

1) na czym polega przedłużenie przez "Mój T-Mobile" na przykładzie Galaxy Ace 4?
w normalnej cenie w Jump S jest za 299 zł (przez SUK może się uda ugrać tę zniżkę 100 zł, czyli 199 zł), w IBOA po zalogowaniu w "specjalnej ofercie dla mnie" za 250 zł, a przedłużając z "Mój T-Mobile" za 99 zł. W pierwszym przypadku kwestia dogadania się z SUKiem, w dwóch pozostałych robi to automat, więc dlaczego ta cena tak się różni? "Mój T-Mobile" to jakiś cyrograf?

2) Przez IBOA może i bym się skusił, bo wygodnie, ale u konsultanta chciałbym dokupić połączony internet 1GB w S na dwa numery - w panelu nie mam takiej opcji (jest np. bezpieczny telefon, ale nie to), tzn, że tylko u konsultanta?

3)I jeszcze kwestia telefonów z "Oferty limitowanej" - też tylko przez SUK lub u konsultanta, ale wystarczy grzecznie poprosić/wymusić/ czy to dobra wola konsultanta, na którego się trafi?

Podsumowując moje domysły - w SUKu dogadałbym sobie podział internetu i spróbował wyżebrać cenę z "Oferty limitowanej" na jeden telefon, ale na Ace 4 już bym nie dostał ceny z "Mój T-Mobile" (99 zł), ale co najwyżej tę opuszczoną o 100 zł (199 zł). Czyli jeden numer przedłużę sobie przez SUK (dogadam podział neta i "Ofertę limitowaną" na jeden telefon), drugi numer przez "Mój T-Mobile" z najniższą ceną dla Ace 4 - dobrze to wymyśliłem?
 #767084  autor: piotrzet
 02 gru 2014, 20:18
Znam odpowiedź na 3 pytanie tylko. Oferta limitowana nie jest tylko przez SUK u mnie pojawiła się w iBOA zamiast normalnej oferty więc przez konsultanta też pownna być jeżeli nie masz jej w iBOA to raczej dzwoń do SUK tak najprędzej ją dadzą ci

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #767089  autor: Anthrax
 02 gru 2014, 20:23
Wbl jak masz oferty przez iBOA to radzę Ci je zweryfikować, bo często są to ściemy wyssane z palca. Poprzednio przedłużając umowę miałem oferty, w których było więcej minut i danych w tej samej cenie co "normalnie" jednak po kontakcie tel. z T-Mobile przyznali, że to był... błąd systemu, a taka oferta nigdy nie istniała. Sprawdzaj wszystko, bo Cię wkopią, a potem oczywiście zwalą na Ciebie i umyją ręce. Śmieszna sieć w tej kwestii.
 #767104  autor: matteo
 02 gru 2014, 20:56
Firma XXL (net 1 gb na swiecie), do tego Note 4 lub iP 6 Plus (obojetnie jaki, wszystko na handel). Nowa aktywacja ale MNP - przejscie z P4.

Na co mozna liczyc? Jaki finalny abo?
 #767117  autor: Wbl
 02 gru 2014, 21:32
piotrzet pisze:Znam odpowiedź na 3 pytanie tylko. Oferta limitowana nie jest tylko przez SUK u mnie pojawiła się w iBOA zamiast normalnej oferty więc przez konsultanta też pownna być jeżeli nie masz jej w iBOA to raczej dzwoń do SUK tak najprędzej ją dadzą ci
Dzięki za rozjaśnienie, u mnie się nie pojawia (3 miesiące do końca umowy), więc póki co konsultant.

Anthrax pisze:Wbl jak masz oferty przez iBOA to radzę Ci je zweryfikować, bo często są to ściemy wyssane z palca. Poprzednio przedłużając umowę miałem oferty, w których było więcej minut i danych w tej samej cenie co "normalnie" jednak po kontakcie tel. z T-Mobile przyznali, że to był... błąd systemu, a taka oferta nigdy nie istniała. Sprawdzaj wszystko, bo Cię wkopią, a potem oczywiście zwalą na Ciebie i umyją ręce. Śmieszna sieć w tej kwestii.
Ok, IBOA odpada, bo nie ma co za bardzo na nich polegać. Ale ceny w cenniku podane są w ofercie "Mój T-Mobile" i tutaj już można podpierać się oficjalnym cennikiem. Jednak dlaczego ta cena jest niższa? U konsultanta też idzie wziąć telefon z tej oferty?

Ile pułapek czeka na ludzi w tej sieci, to ja Cię sorry. Ale trzeba być wytrwałym :)
 #767122  autor: piotrzet
 02 gru 2014, 21:47
@up
Nie tylko w tej sieci jak to się mówi najlepiej tam gdzie nas nie ma

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #767126  autor: Anthrax
 02 gru 2014, 21:48
Wbl pisze:Ile pułapek czeka na ludzi w tej sieci, to ja Cię sorry.
No niestety nic nie poradzisz, co nie zmienia faktu, że oferty t-mobile są na razie słabe. Muszę czekać, może coś po świętach się wyklaruje dla mnie. Jeśli nie, to podziękuję im za numer i przeniosę się do konkurencji. Orange i Plus mają bardzo konkurencyjne oferty i są opcje bez cyrografów.
 #767148  autor: kowalp5
 02 gru 2014, 22:38
Czy biorąc w SUK przedłużenie Jump S za 49,99 zł miesięcznie jest możliwość uzyskania zestawu:
Samsung Galaxy S4 + tablet Prestigio PMP 5670 gratis?
Ponieważ na iBOA ten sprzęt pokazuje mi się jedynie, gdy wybiorę co najmniej taryfę Jump za 69,99 zł...
 #767166  autor: thonka
 02 gru 2014, 23:26
nie liczyłbym na to.

@jowita
raczej nie powinno być takich przebojów jak z operą ;) Apple po prostu z aktualizacjami iOS lubi dodawać nowe funkcje do telefonów. W przypadku 4S aktualizacji iOS do nowszej (w domyśle przyszłorocznej) wersji nie będzie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #767183  autor: st.konsultant
 03 gru 2014, 00:59
phonemaniac pisze:
basic z 250 minutami bodaj tylko na komórki niewymienne na wiadomości, bez pakietu danych był za 30zł - pytanie czy go jeszcze oferują na przedłużenia. A za 40zł jest Jump S ale z długą umową. Tak czy inaczej obie oferty nieopłacalne na tle konkurencji.
Ostatnio przedłużałem abo na osobę prywatną i dostałem następującą ofertę:
Abonament 39,99 zł brutto, a do wykorzystania nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych oraz nielimitowane SMS/MMS do wszystkich sieci krajowych oraz pakiet 250 MB. Do tego 30 minut do UE oraz 30 minut na połączenia roamingowe w UE. Umowa na jedyne 15 miesięcy.

A teraz mam pytanie z innej beczki.

Na numerze firmowym dostałem ofertę przedłużeniową z telefonem na następujących warunkach: Jump! proFirma XL w cenie 109,99 netto (w tym NL w Polsce i do UE, NL SMS w Polsce i do UE, NL Roaming (przychodzący i wychodzący), NET - 3 GB w Polsce + 3 GB w UE, umowa na 24 miesiące. Jedynie co, to mnie ceny słuchawek przerażają, bo SGS4 w cenie 499 brutto, LG G3 - 499, xperia Z3C - 499, SGS5 + Gear Fit w cenie 876.

Moje pytanie jest następujące: czy w tym Abo jest możliwość obniżenia cen słuchawek (czy SUK ma takie możliwości)?

W tej opcji nie ma rabatów na telefon. A to dlatego, że normalnie Jump ProFirma XL kosztuje 149,99 zł netto. Przy takim upuście na abonament, ceny słuchawek nie do ruszenia.
 #767211  autor: P1otr_PL
 03 gru 2014, 09:42
thonka pisze:nie liczyłbym na to.

@jowita
Apple po prostu z aktualizacjami iOS lubi dodawać nowe funkcje do telefonów. W przypadku 4S aktualizacji iOS do nowszej (w domyśle przyszłorocznej) wersji nie będzie.
Nie do końca tak. 8.1.1 niewiele/nic nie wniósł w stosunku do 8 czy 8.1.
A czy będą aktualizacje dla 4S w przyszłym roku? Tego nie wie nikt, a tym bardziej Ty.
Mimo wszystko - każdemu gorąco odradzam 4S, bo jest już na liście do ubicia wraz z 5C.
 #767239  autor: jowita
 03 gru 2014, 11:45
P1otr_PL pisze:
thonka pisze:nie liczyłbym na to.

@jowita
Apple po prostu z aktualizacjami iOS lubi dodawać nowe funkcje do telefonów. W przypadku 4S aktualizacji iOS do nowszej (w domyśle przyszłorocznej) wersji nie będzie.
Nie do końca tak. 8.1.1 niewiele/nic nie wniósł w stosunku do 8 czy 8.1.
A czy będą aktualizacje dla 4S w przyszłym roku? Tego nie wie nikt, a tym bardziej Ty.
Mimo wszystko - każdemu gorąco odradzam 4S, bo jest już na liście do ubicia wraz z 5C.
Dzięki za wszystkie uwagi, chodziło mi głównie o to, czy w Waszym odczuciu w ciągu najbliższych dwóch lat brak możliwości aktualizacji systemu spowoduje problemy z użytkowaniem przeglądarki internetowej, naturalnie nikt z Was nie jest prorokiem;) Czy Safari otrzymuje aktualizacje osobno? Mogę sie obejść bez nowych możliwości i aplikacji, ale nie bez przeglądarki.
Zaczęłam z ciekawości czytać fora o Iphonach i odniosłam wrażenie, że i tak nie ma sensu aktualizować 4s do wersji 8, bo ma za słabe hardware i "ciężko" chodzi, przepraszam za off-top, choć jest to też jakiś temat, czy T-Mobile zachęca nas do kupna czegoś, co niedługo będzie nie do użytku..
 #767243  autor: Maly745
 03 gru 2014, 12:15
Profirma XL jump za 89,99zl jaka jest cena iphona 6 plus 64 GB proszę o cenę wiedzących, przy przedluzeniu
 #767250  autor: phonemaniac
 03 gru 2014, 13:16
Właśnie jestem po rozmowie z SUK i LG G3 bym dostał w cenie 1 PLN, przy abonamencie proFirma Jumo XL 119,99 netto (czyli 10 zl więcej niż przy poprzedniej propozycji). Licząc całą dlugość umowy - 24 miesiące - wychodzi ok 200 zl taniej niż przy abo na poziomie 109,99 netto. Dodatkowo dostałem upust na 2 miesiące abonamentu - 1 zł na miesiąc + rata sprzętowa.
 #767293  autor: shootem
 03 gru 2014, 16:39
Jest nowa oferta limitowana. Jak w przypadku każdej zmiany, warto zalogować się do T-Mobile i sprawdzić, czy coś się zmieniło (o ile ma się oczywiście uprawnienia do przedłużenia umowy).

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #767295  autor: phonemaniac
 03 gru 2014, 16:46
Negocjacje zakończone. Wziąłem proFirma Jump! XL w cenie 119,99 netto. Przez pierwsze 3 miesiące abonament będzie na poziomie 1 PLN + rata sprzętowa, zaś słuchawka LG G3 w cenie 4 gr. Życzę udanych negocjacji :D
  • Strona 94 z 624
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 624
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94