• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 93 z 624
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 624
 #766491  autor: st.konsultant
 30 lis 2014, 20:43
kowalp5 pisze:Cieszę się, że udało się wyjaśnić tę zawiłą kwestię. Dziękuję za pomoc, st.konsultant.

Dobrze rozumiem, że ten internet jest z lejkiem? LTE za free jest ograniczone czasowo czy jak?

Chciałem jeszcze zapytać o cenę telefonu. Czy info z pierwszej strony wątku jest wciąż aktualne? Tzn. w Jump S jest 150 zł zniżki na słuchawkę w SUK? Dobrze czytam, że czasem bardziej opłaca się (cenowo) kupić przez iBOA? Rozumiem, że obowiązuje ten cennik i od tych cen odejmuję 150zł?

I ostatnie pytanie - co to jest ta oferta limitowana?
Po przekroczeniu limitu, internet całkowicie zostaje wyłączony. Nie ma lejka.
Oferta limitowana to specjalne ceny wybranych telefonów.
 #766493  autor: st.konsultant
 30 lis 2014, 20:44
dawoo1 pisze:st.konsultant to dziwne o czym piszesz. Koło 2 mieś. temu przedłużałem szwagrowi 2 nr. oba z 49.90 w których jest po 250MB. Teraz patrząc na rachunki wykorzystuje po około 460MB na jednym numerze a na drugim nie korzysta z netu w ogóle, więc o co chodzi??
Jest tak jak pisałem. Nie wiem co się dzieje na koncie u Twojego szwagra. Może ma zwiększony limit do 1 GB.
 #766515  autor: ciekawy
 30 lis 2014, 21:32
shootem,

trochę mało atrakcyjne te warunki, na ile masz umowę przedłużoną 12 czy 24 miesiące ? bo bardzo średnio te warunki wypadają
 #766540  autor: shootem
 30 lis 2014, 23:21
ciekawy, 24 miesiące. Przy umowie 12-miesięcznej limit danych jest około dwukrotnie mniejszy. Umowa przedłużana chyba we wrześniu. Gdybym wiedział, że będzie tak słabo z przedłużeniem abo na telefon w T-Mobile, pewnie byśmy wrócili z internetem do Play. Co prawda dwa lata temu nie byliśmy zadowoleni z jakości ich sieci, ale przez ten czas mogła się ona poprawić. Teraz już za późno.

Przyroda postąpiła z nami jak łotr. Im kto bardziej w życiu zmądrzeje, tym bliżej do jamy.
Stanisław Lem
 #766612  autor: thonka
 01 gru 2014, 12:51
MatmaN pisze:. Warto już teraz przedłużyć umowę, czy czekać aż zaczną wciskać "słabe" S5? :D
S4 zaczęli tak promować po tym jak wyszły wszystkie S3 LTE w okolicach września-października, więc na szybkie wyprzedawanie S5 bym nie liczył ;)
MatmaN pisze:Swoją drogą zapytałem się szanownego pana ze sklepu stacjonarnego czy coś się dzieje z okazji świąt, nowy rok, styczeń, bo sobota? Ale nic na ten temat nie był w stanie powiedzieć.
od 2-3 lat oferta świąteczna to była po prostu ta sama oferta co przed świętami ubrana w świąteczne motywy, nic tu się nie zmieniło.
gomez.pl pisze:od kilku lat mix za 50zł regularnie doładowywany... także nie rozumiem w czym problem... może się obrazili że zabrałem drugi numer i nie chcą żebym wrócił ?:P
z punktu widzenia operatora brałeś nowy abonament czyli twój post nie ma żadnego związku z tym tematem, który jest o przedłużeniach. Odmowa mogła być dlatego, że chcieli dodatkowego zabezpieczenia (poświadczenie posiadania pracy, karta kredytowa, kaucja), którego nie da się zrealizować przy zamówieniu internetowym. Twój mix nie ma tu nic do rzeczy, bo nie jest on traktowany jako typowy abonament. Operator traktuje miksy jako oferty na kartę mimo tego, że masz zobowiązanie do regularnego doładowywania.

@Kokos
Promocja 2x więcej internetu jest tylko i wyłącznie dla nowych aktywacji w ofertach M, L i XL. Zauważ, że w sklepie internetowym nawet bez tego banneru wszystkie oferty nowych aktywacji z telefonem mają już domyślnie załączoną tą promocje. http://www.t-mobile.pl/oferta/abonament/cat10027.chtml

Co do samego Internet Connect to wszystko jest wyjaśnione na pierwszej stronie...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #766613  autor: Guciu
 01 gru 2014, 12:55
Witam,

dostałem propozycję przedłużenia z SUK na: Firma M za 49,99 zł netto w tym nielimitowane minuty/sms/mms + 200 minut i smsów w roamingu i 1 GB danych + 100 zł zniżki na aparat od cennika. To przy umowie na 24 mieś.
Czy można uzyskać więcej? "Tomit" na stronie 116 pisał o 1,5 Gb neta + 150 zł zniżki na aparat. Jest to możliwe ?

Dodatkowe pytanie, czy jest sens rozważania taryf prywatnych? Te firmowe chyba wyglądają lepiej po zniżkach SUK.
 #766617  autor: thonka
 01 gru 2014, 13:06
indywidualne się nie opłacają choćby z powodu ilości danych czy roamingu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #766620  autor: Guciu
 01 gru 2014, 13:11
No właśnie :)

A jak sprawa wygląda z wynegocjowaniem czegoś więcej ?
 #766694  autor: ijsbeeer
 01 gru 2014, 17:09
Witam, Panowie pojawiła mi się oferta w iboa, umowa kończy mi się w maju, pomóżcie mi obiektywnie ocenić, czy opłaca się na cos w tej chwili decydować. Dodam, że nie chcialbym wydawać na tel więcej niż 200zl.

Taryfa jump za 69,99
IPhone 4s 8gb za 9 zł, S4 za 149 zł, HTC desire 816 za 199 zł albo HTC 510 za 9zl

Te modele zwróciły moją uwagę, szczególnie iPhone w tej cenie, jednak czy jest sens kupować w obecnej chwili 3 letniego iPhone'a?
 #766712  autor: MatmaN
 01 gru 2014, 17:44
Czy mi się wydaje, czy oferty bez telefonu są już nieopłacalne? Liczyłem ostatnio opcję zakupu Jumpa z S4, potem to sprzedać i kupić ew. moto g. Za mała jest różnica w cenie pomiędzy taryfami z telefonem i bez, żeby silić się na telefon na raty... Chyba, że się mylę...
 #766757  autor: malin_f1
 01 gru 2014, 20:26
chora jest ta firma umowę mam do 20 kwietnia jakieś 2 tyg temu ofertę miałem na stronie przy abo za 49,90

Z3 1100
s4 549

teraz jest
z3 1559
s4 700

bez komentarza to się nazywa promocja na święta...
 #766789  autor: piotrzet
 01 gru 2014, 21:54
Szczerze to nie wiem czego oczekiwałeś jak te ceny były mocno zaniżone np w play w tej ofercie bez sms nielimitowanych masz s4 za 879zł, a Z3 1899zł więc jak widać oferta T jest dużo lepsza a te ceny które podałeś są to ceny z oferty limitowanej Z3 za 1099zł w niej a S4 549 ta oferta dla ciebie jest tylko pewno przez SUK

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #766845  autor: darco666
 02 gru 2014, 01:49
Jaki obecnie można dostać na przedłużenie najtańszy abonament tylko sim? Ja przedłużąjąc umowę w plusie ( mając wcześniej złożone wypowiedzenie umowy) na 12 miesięcy wziąłem abonament bez telefonu za 15 zł z 340 minutami wymiennymi na sms/mms oraz wynegocjowałem do tego pakiet 500 MB internetu co miesiąc. Teraz żona będzie przedłużać abonament bez telefonu w T-Mobile i czy wiecie czy tak tanio jak w plusie uda się tu coś takiego załatwić?
 #766868  autor: jowita
 02 gru 2014, 10:05
ijsbeeer pisze:Witam, Panowie pojawiła mi się oferta w iboa, umowa kończy mi się w maju, pomóżcie mi obiektywnie ocenić, czy opłaca się na cos w tej chwili decydować. Dodam, że nie chcialbym wydawać na tel więcej niż 200zl.

Taryfa jump za 69,99
IPhone 4s 8gb za 9 zł, S4 za 149 zł, HTC desire 816 za 199 zł albo HTC 510 za 9zl

Te modele zwróciły moją uwagę, szczególnie iPhone w tej cenie, jednak czy jest sens kupować w obecnej chwili 3 letniego iPhone'a?
Odpowiem, mimo że nie jestem panem;) poniewaz momentami sama sie nad czyms zastanawialam. Jeśli iPhone mnie momentami kusi, to dlatego, że mam bardzo małe dłonie i szukam czegoś sprytnego ale małego, z dobrym aparatem. Zanim go ktoś kupi, powinien poczytac sobie o nim dokładnie w internecie. Krótki czas działania na baterii, system który wymaga pewnej pracy aby go "zindywidualizować" ;) , no i ten brak wejscia na karty polączony z małą jak na nasze możliwości ilością pamięci wewnętrznej.

Nigdy nie używałam go, więc nie wiem innej istotnej rzeczy - na ile jego przeglądarka internetowa jest dostosowana do nowych stron internetowych i czy jest aktualizowana..

Czy "rozdawanie" drogiego do niedawna telefonu w tej cenie przez T-Mobile oznacza, ze niedlugo będzie to juz przezytek niezdolny do komunikacji internetowej, czy to tylko dlatego ze zapasy sie koncza?.. Chcialabym to wiedziec.
 #766871  autor: P1otr_PL
 02 gru 2014, 10:13
iPhone 4S 8GB ma na tyle mało pojemności, że nie można nawet przeprowadzić aktualizacji systemu OTA- tylko przez komputer/iTunes. Po prostu, mając parę programów i trochę muzyki- nie ma możliwości aktualizowania systemu przez wifi, bo potrzebuje parę giga na download, rozpakowanie etc. To niewygodne. 4S jest już przeżytkiem, ba nawet 5C już powoli przymierzany jest do ubicia przez firmę Apple. Nie opłaca się. Chyba że dla lansu i jedynie do dzwonienia/smsowania. Wtedy- tak. Jak ktoś chce korzystać z dobrodziejstw iOS- programów etc- 4S jest za wolny i ma za małą pojemność. W chcwili obecnej- kupując 4S można się tylko zrazić do Apple. Co najmniej 5S. Nic poniżej bym nie polecał.
 #766872  autor: thonka
 02 gru 2014, 10:14
Guciu pisze:A jak sprawa wygląda z wynegocjowaniem czegoś więcej ?
mało kto tu bierze oferty na firmę, więc ciężko będzie nam pomóc.
carecki pisze:Zniknęła oferta SGS4 z tabletem. Chyba rozeszły się jak ciepłe bułeczki.
szczerze powiedziawszy sam się zastanawiałem nad tą ofertą, bo bym usprawiedliwił przynajmniej 10zł podniesienie abonamentu w sensowny sposób ale jak poczytałem opinie o tym cudzie techniki, który dodawali jako gratis to przeczuwam, że całkiem niedługo pojawi się nowa partia tych tabletów na różnych portalach w cenie do 100zł... Na prezent wstyd dać, a samemu używać to ponoć udręka.
MatmaN pisze:Czy mi się wydaje, czy oferty bez telefonu są już nieopłacalne?
nieopłacalne choćby z tego względu, że w RBM/nju bez telefonu za 39zł masz też NL i dodatkowo 2GB danych zamiast 250MB bez większych zobowiązań...
malin_f1 pisze:chora jest ta firma umowę mam do 20 kwietnia jakieś 2 tyg temu ofertę miałem na stronie przy abo za 49,90
trzeba było brać... Nie od dzisiaj wiadomo, że cennik może się zmieniać i podejrzewam, że do tego 20 kwietnia zmieni się jeszcze z 20 razy, a już tym bardziej w iBOA. Jeżeli liczyłeś, że na święta specjalnie zejdą z cen to równie dobrze ja mogę mieć pretensje, że nie zrobili promocji na dzień niepodległości czy dzień nauczyciela. Od kilku lat firmy telekomunikacyjne nie robią jakichś super specjalnych promocji świątecznych. Już dawno skończyły się te czasy.
darco666 pisze:Jaki obecnie można dostać na przedłużenie najtańszy abonament tylko sim?
basic z 250 minutami bodaj tylko na komórki niewymienne na wiadomości, bez pakietu danych był za 30zł - pytanie czy go jeszcze oferują na przedłużenia. A za 40zł jest Jump S ale z długą umową. Tak czy inaczej obie oferty nieopłacalne na tle konkurencji.
jowita pisze:Czy "rozdawanie" drogiego do niedawna telefonu w tej cenie przez T-Mobile oznacza, ze niedlugo będzie to juz przezytek niezdolny do komunikacji internetowej, czy to tylko dlatego ze zapasy sie koncza?.. Chcialabym to wiedziec.
koło sierpnia iPhone 4S 8GB był przy Jump S w iBOA za 199zł więc cena była jeszcze ciekawsza. Moim zdaniem nie warto choćby dlatego, że telefon już nie będzie wspierany przez Apple po za krytycznymi aktualizacjami. Opłaca się jedynie jak zostało wyżej napisane - do smsów, dzwonienia itp., ewentualnie na sprzedaż, choć wtedy lepszym wyborem i tak wydaje się Galaxy S4.

#766875  autor: kosaczek
 02 gru 2014, 10:22
Wyprzedaż IP4S to napewno czyszczenie magazynów i przygrywka pod spadek cen IP5S, swoją drogą ciekawe czy zgodnie z tradycją Appla pojawi się IP5/IP5S 8Gb?
Czy warto kupować IP4S? To zależy co chcesz na nim robić jak używasz tylko telefonu plus czasem internet to tak jak chcesz szaleć z aplikacjami to za mało pamięci.
 #766909  autor: MatmaN
 02 gru 2014, 13:29
I znowu jest S4 za 149 w JUMP M. Chyba się skuszę :D
Dodali jeszcze LG G3s w zestawie z mikrowieża za 199. Nie jest źle :)
 #766926  autor: phonemaniac
 02 gru 2014, 14:52
basic z 250 minutami bodaj tylko na komórki niewymienne na wiadomości, bez pakietu danych był za 30zł - pytanie czy go jeszcze oferują na przedłużenia. A za 40zł jest Jump S ale z długą umową. Tak czy inaczej obie oferty nieopłacalne na tle konkurencji.
Ostatnio przedłużałem abo na osobę prywatną i dostałem następującą ofertę:
Abonament 39,99 zł brutto, a do wykorzystania nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych oraz nielimitowane SMS/MMS do wszystkich sieci krajowych oraz pakiet 250 MB. Do tego 30 minut do UE oraz 30 minut na połączenia roamingowe w UE. Umowa na jedyne 15 miesięcy.

A teraz mam pytanie z innej beczki.

Na numerze firmowym dostałem ofertę przedłużeniową z telefonem na następujących warunkach: Jump! proFirma XL w cenie 109,99 netto (w tym NL w Polsce i do UE, NL SMS w Polsce i do UE, NL Roaming (przychodzący i wychodzący), NET - 3 GB w Polsce + 3 GB w UE, umowa na 24 miesiące. Jedynie co, to mnie ceny słuchawek przerażają, bo SGS4 w cenie 499 brutto, LG G3 - 499, xperia Z3C - 499, SGS5 + Gear Fit w cenie 876.

Moje pytanie jest następujące: czy w tym Abo jest możliwość obniżenia cen słuchawek (czy SUK ma takie możliwości)?
  • Strona 93 z 624
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 624
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93