• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #764045  autor: paku2005
 18 lis 2014, 23:52
Witam

Umowa na jeden numer zakonczyła się w wrześniu, i planuję przenieść numer do Klucz Mobile na kartę z powodu wysokiego abonamentu w stosunku do ilosci przyslugiwanych minut, i wykorzystanie w miesiącu tylko połowy z nich (obecnie jest 120 minut, 500mb internetu za 29zł z fakturą papierową). Wszystko byloby w porzadku z przeniesieniem, gdyby nie to, ze mam watpliwosci co do okresu wypowiedzenia (W formularzu w Klucz Mobile mam dwie opcje). Jak to jest w przypadku zakonczonej okresowo umowy, i przejsciem na czas nieokreslony? Nadal muszę zachowywać okres wypowiedzenia, czy nie trzeba? Czy jak złożę wniosek o przeniesienie numeru, to w takim przypadku odrazu przeniesie numer, czy muszę czekać do końca okresu? I jak to jest wkoncu z płatnościami abo u dotychczasowego operatora (TM?) Okres rozliczeniowy mialem do 12tego listopada, i nie wiem czy będe musiał jeszcze abonament płacić za grudzień?

Dziękuje za wyjaśnienie, pozdrawiam.

#764071  autor: kokos-
 19 lis 2014, 02:34
Z tego co mi wiadomo to u każdego operatora (jeśli miałeś umowe na abo) jeśli Ci sie umowa kończy lub skończyła to jest 30 dniowy okres wypowiedzenia umowy.

#764195  autor: Blank
 19 lis 2014, 23:28
paku2005,

1. Wypowiedzenie polega na zakończeniu umowy z końcem następnego okresu rozliczeniowego. Czyli w tym wypadku z dniem 12 Stycznia. Będziesz musiał zapłacić zatem i za grudzień i za część stycznia.

2. Możesz przenieść numer bez zachowania okresu wypowiedzenia, ale abonament i wszystkie opłaty za usługi dodatkowe, których nie wypowiesz i tak będziesz musiał zaplacić, tak jakbyś do tego czasu korzystał (czyli zapłacisz abonament za listopad, grudzień i styczeń).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #765377  autor: paku2005
 26 lis 2014, 11:12
Okej, ale rozumiem ze wniosek o przeniesienie mogę teraz złozyć, a proces rozpocznie się 30 dni przed okresem rozliczeniowym?