• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #763034  autor: rafmik
 14 lis 2014, 23:52
Czy może ktoś się orientuje:
W ofercie "T-Mobile Jump bez telefonu tyko w internecie" (6 mies umowy, 29,99 zł za nolimit+500MB netu) nie działa usługa "Zawieszenie opłaty abonamentowej dla klientów przenoszących numer".

O co tutaj chodzi?
Bo domyślam się, że TM zacznie mi naliczać opłatę abo od momentu podpisania z nimi umowy, a nie przeniesienia numeru?

Na moim przykładzie - umowa w RBM wypowiedziana, ze skutkiem na koniec czasu określonego (16 styczeń 2015), chciałbym podpisać umowę z TM na początku grudnia - czy wtedy abo płacę od razu od początku grudnia, czy od 16 stycznia, kiedy przeniesiony zostanie numer?

Przy okazji zapytam - jeśli w RBM mam złożone wypowiedzenie, to czy przed podpisaniem umowy w innej sieci (z przeniesieniem numeru) muszę najpierw to wypowiedzenie odwołać, czy sieci same dogadają się miedzy sobą? W sensie w nowej sieci wskażę jako datę przeniesienia numeru 16 stycznia?

#763058  autor: emka88
 15 lis 2014, 08:02
Też jestem ciekawa ponieważ bardzo interesuje mnie ta oferta...

#763192  autor: rafmik
 15 lis 2014, 17:12
Ok zadzwoniłem dzisiaj do TM i niestety jest tak jak myślałem :(
Płaci się abonament od momentu podpisania umowy, a nie przeniesienia numeru :(

#763198  autor: emka88
 15 lis 2014, 17:37
A ile trwa procedura przeniesienia numeru?

Też dzwoniłam na infolinię... No i gościu poradził mi taką opcję:
Biorę abonament na 24m-ce za 39.99zł, dostaje 500zł na zakupy (50zł /1mc ) tzn ze przez 12 mcy abonament mogę opłacać z tych 500zł. Czyli zostaje mi 12 miesięcy do płacenia abo.

Do tego wzięłabym drugi nr za 49.99zł z telefonem. Na 24m-ce.
I w celu zwiększenia limitu internetu do 1 gb na dwa numery.. jeden rachunek płatny bedzie 59.99 zł. Drugi 29.99zł. Wychodzi na to samo a mamy 500MB internetu na numer.
Do tego abonament płacimy od momentu kiedy nr jest w sieci.

Chyba dobra opcja ?? Co o tym myślicie? Znajdę gdzieś lepszą?