• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #754650  autor: tyrytyt
 08 paź 2014, 12:44
Witam.
Obecnie jestem użytkownikiem oferty PNK, którą docelowo chcę przenieść do abonamentu dla firm, jednak chciałbym skorzystać z promocji dla osób przenoszących numer czyli 6 miesięcy gratis i niższe ceny abonamentu niż dla nowych numerów (co by mnie obowiązywało przy przerejestrowaniu PNK na firme i zmiany oferty na abonamentową). Żeby skorzytać z tej promocji, trzeba posiadać umowę abonamentową u innego operatora. I tutaj pojawia się problem i moje pytanie związane z nim, a mianowicie: czy jest możliwość przeniesienia numeru do innej sieci na abonament bez zobowiązania, zrobienie cesji na firmę i wtedy przeniesienie numeru do Plusa. Wiem, że są oferty typu NJU i RBM gdzie jest abonament bez zobowiązania (bo w Plusie, Orange, T-mobile, Play są chyba tylko umowy z cyrografem), tylko jest to oferta skierowana do użytkowników indywidualnych i wątpię żeby była możliwość dokonania cesji na firmę. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł lub rade to czekam na wszystkie sugestie:)

Pozdrawiam.

PS.
Mam w plusie na firmę numer z abonamentem, którego w zasadzie nikt nie używa i chcę z niego zrezygnować, ale wątpię żeby była możliwość "podmiany" numerów w ramach istniejącej umowy. Jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.

#755290  autor: Lightman
 11 paź 2014, 11:06
W regulaminie promocji nie ma zapisu dotyczącego wymogu przeniesienia numeru z postpaid, więc zarejestruj numer na firmę (czas rejestracji to 7 dni), przenieś go do Play na 2-3 dni i wróć.
Nie możesz dostać 6 m-cy gratis przy przedłużeniu umowy, ale sama oferta jest praktycznie identyczna.

Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile

#755453  autor: tyrytyt
 12 paź 2014, 10:04
Tak, wiem że w regulaminie nie ma nic na ten temat, ale dzwoniąc do Plusa kilku konsultantów twierdziło, że jest taki zapis w umowie. Jutro przejdę się do salonu żeby mi to pokazali. Jeśli faktycznie jest coś takiego to można się przenieść do RBM na firme z miesięcznym okresem wypowiedzenia i wtedy będzie się klientem przechodzącym z oferty abonamentowej;)

EDIT
Byłem w salonie. Pan konsultant długo przeglądał regulamin po czym zadzwonił do Plusa (tak podejrzewam) i otrzymał informacje, że rabat należy się tylko jeśli przechodzi się z abonamentu. Na pytanie o punkt regulaminu, odpowiedź padła, że nie ma. Więc ciekawa historia. Podpisze regulamin w którym jak byk stoi, że dostane rabat w wysokości 100% abonamentu przez 6 miesięcy, a Plus mi go nie przydzieli. Gdyby nie fakt, że nie chce mi się użerać później nie wiadomo ile z reklamacjami itd. to bym zaryzykował, a tak to chyba przeniosę numer do RBM z abonamentem i dopiero wtedy do Plusa.

#755886  autor: marvin
 14 paź 2014, 12:26
tyrytyt pisze:Tak, wiem że w regulaminie nie ma nic na ten temat, ale dzwoniąc do Plusa kilku konsultantów twierdziło, że jest taki zapis w umowie. Jutro przejdę się do salonu żeby mi to pokazali. Jeśli faktycznie jest coś takiego to można się przenieść do RBM na firme z miesięcznym okresem wypowiedzenia i wtedy będzie się klientem przechodzącym z oferty abonamentowej;)

EDIT
Byłem w salonie. Pan konsultant długo przeglądał regulamin po czym zadzwonił do Plusa (tak podejrzewam) i otrzymał informacje, że rabat należy się tylko jeśli przechodzi się z abonamentu. Na pytanie o punkt regulaminu, odpowiedź padła, że nie ma. Więc ciekawa historia. Podpisze regulamin w którym jak byk stoi, że dostane rabat w wysokości 100% abonamentu przez 6 miesięcy, a Plus mi go nie przydzieli. Gdyby nie fakt, że nie chce mi się użerać później nie wiadomo ile z reklamacjami itd. to bym zaryzykował, a tak to chyba przeniosę numer do RBM z abonamentem i dopiero wtedy do Plusa.
Bzdura ciężko z dobrą obsługą. Ja miałem kilka dni temu identyczną sytuację. Rozwiązałem umowę w play z przejściem na kartę. W dniu kiedy miałem już podpięty pod kartę prepaid swój nr podpisałem umowę na wskazaną przez ciebie promocję dla firm. Mi też powiedzieli w jednym z salonów, że nie będę mógł skorzystać z tej promocji jeśli przyjdę z numerem na kartę. Na szczęście w innym punkcie zadzwonili łaskawie na infolinie i potwierdzili, że mogę tak więc od piątku przeszedłem z nr na kartę do plusa korzystając z tej promocji. Podpowiem Tobie jeszcze że jeśli nie zależy tobie na telefonie to kup sobie w tej promocji za 69zł miesięcznie z3 compact. Zarobiłem na niej 1200zł i abonament mnie teraz kosztuje 13 zł miesięcznie brutto :) Jak coś to pisz na prv. Mam nadzieję, że się nic w tej kwestji nie zmieni.

[ Dodano: 2014-10-14, 12:26 ]
tyrytyt pisze:Tak, wiem że w regulaminie nie ma nic na ten temat, ale dzwoniąc do Plusa kilku konsultantów twierdziło, że jest taki zapis w umowie. Jutro przejdę się do salonu żeby mi to pokazali. Jeśli faktycznie jest coś takiego to można się przenieść do RBM na firme z miesięcznym okresem wypowiedzenia i wtedy będzie się klientem przechodzącym z oferty abonamentowej;)

EDIT
Bzdura ciężko z dobrą obsługą. Ja miałem kilka dni temu identyczną sytuację. Rozwiązałem umowę w play z przejściem na kartę. W dniu kiedy miałem już podpięty pod kartę prepaid swój nr podpisałem umowę na wskazaną przez ciebie promocję dla firm. Mi też powiedzieli w jednym z salonów, że nie będę mógł skorzystać z tej promocji jeśli przyjdę z numerem na kartę. Na szczęście w innym punkcie zadzwonili łaskawie na infolinie i potwierdzili, że mogę tak więc od piątku przeszedłem z nr na kartę do plusa korzystając z tej promocji. Podpowiem Tobie jeszcze że jeśli nie zależy tobie na telefonie to kup sobie w tej promocji za 69zł miesięcznie z3 compact. Zarobiłem na niej 1200zł i abonament mnie teraz kosztuje 13 zł miesięcznie brutto :) Jak coś to pisz na prv. Mam nadzieję, że się nic w tej kwestii nie zmieni.

#755898  autor: Lightman
 14 paź 2014, 13:59
Pracuję w Plusie i dla pewności zadzwoniłem do naszego wsparcia i otrzymałem informację, którą Ci przekazałem.
Z podpisaniem umowy i ewentualną walką na reklamacje też dobry pomysł, o ile chce Ci się w to bawić ;)

Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile

#755971  autor: tyrytyt
 14 paź 2014, 19:17
Lightman pisze:Pracuję w Plusie i dla pewności zadzwoniłem do naszego wsparcia i otrzymałem informację, którą Ci przekazałem.
Z podpisaniem umowy i ewentualną walką na reklamacje też dobry pomysł, o ile chce Ci się w to bawić ;)
ok, dzięki za info. Idę w takim razie przenieść się do Playa i wracam do Plusa. Dam znać w przyszłym tygodniu (a w zasadzie po pierwszej fakturze;) ).

#761150  autor: sebaa
 06 lis 2014, 21:57
I jak kolego, manewr się udał? Czeka mnie to samo, a niestety niekompetencja konsultantów poraża...

#761896  autor: tyrytyt
 10 lis 2014, 13:24
sebaa pisze:I jak kolego, manewr się udał? Czeka mnie to samo, a niestety niekompetencja konsultantów poraża...
Jeszcze nie wiem, czekałem aż Z3C pojawi się w sklepie internetowym, ale się nie doczekałem. Zamówiłem w zeszłym tygodniu przez telefon, przy czym w kanale sprzedaży telefonicznej rabat 100% jest udzielany na 3 miesiące, a nie na 6 miesięcy. Numer przeniosłem do Orange i przerejestrowałem na firmę. Zobaczymy co to będzie. Dam znać.

#762668  autor: sebaa
 13 lis 2014, 18:03
Na pewno rabat jest na 3 mies? Dziś byłem w salonie i dostałem regulamin dla przenoszących i jest identyczny (poza nazwą promocji) co w sklepie internetowym. W nim również jest zawarte, że rabat dla przenoszących jest na 6 miesięcy, nie można go wyłączyć i nigdzie nie jest zapisane, że numer przenoszony musi być z oferty abonamentowej. Na forum Plusa coś czytałem, że na tą chwilę wszystkie kanały sprzedaży mają jednakową ofertę, więc może załapiesz się na 6 mies gratis.

Dzięki za informacje! :)