...i to by było rozwiązaniem problemu autora tematu

, ale...
Jeśli jednak
st.konsultant, ma rację i w umowie
Zielony1910, ma zapis o którym mowa...:
st.konsultant pisze:Usługa "Bezpieczny Internet" jest aktywna u wszystkich (chyba, że ktoś wybrał opcję z konkretnym pakietem internetowym). Jest to zapisana w umowie (w regulaminie promocji).
...znaczy to, że należałoby zerknąć do umowy.
Jednak autor tematu pisze:
Zielony1910 pisze:Dodam, że przez kilka pierwszych miesięcy płaciłem normalną cenę abonamentu, dopiero od jakiś 3-4 miesięcy doliczają mi 15 zł za internet. Co w takim przypadku mi radzicie?
...a więc nie może być tak, że
st.konsultant pisze:Usługi "Bezpieczny Internet" nie da się wyłączyć. Usługa jest darmowa, płaci się dopiero w momencie jak telefon połączy się z internetem. Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie dostępu do sieci w telefonie.
bo w takim razie ktoś tu kogoś robi w bambuko

Jeśli nawet sieć tj internet został wyłączony a opłata wciąż jest naliczona - należy napisać konkretną reklamację i cierpliwie domagać się swojego. Są bilingi tj historia połączeń, musisz to
Zielony1910, sprawdzić oraz jeszcze raz całą umowę - spójrz też czy jakimś trafem nie aktywowałeś tego u siebie:
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... y-internet
Czyli te 3-4 miesiące temu.
Jeśli faktycznie w historii nie ma połączeń internetowych, a są tylko MMS to kluczem musi być zapis w umowie (tylko dlaczego aktywowano to po roku

)
No i tu jest sprawa znowu zapisów w umowie, czy czasami nie masz, że bezpieczny internet o stawce 15zł nie był czasami bonusem, premią, darmową usługą na pierwszy rok umowy
Zaciekawił mnie temat, bo nie lubię jak op robi swojego klienta w balona. Niektóre sytuacje mogą dać prawo klientowi wypowiedzenie umowy zatem wszystko co reklamowane i odpowiadane przez operatora musi być na piśmie. Nie dzwoń do konsultantów, nie chodź po salonach, trzep reklamacje pisemne jedna po drugiej... choć jedna porządna powinna wystarczyć - musisz mieć jednak dowody, i być pewnym, że nigdzie się na to po drodze nie zgodziłeś.