• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#760402  autor: malsssh
 04 lis 2014, 09:08
Witam,

A ja mam odwrotne pytanie. Kończy mi się umowa w Orange i chcę zostawić sobie ten numer i przejść na prepaid. Mogę jakoś to listownie zrobić, ewentualnie przez telefon? Odpada wizyta w salonie. Jest inny sposób?

#760555  autor: BUCKS
 04 lis 2014, 18:53
wypowiedzenie jest w formie pisemnej, nie wiem, aby była inna opcja. Jeśli wizyta w salonie odpada to polecony i Poczta Polska.
W wypowiedzeniu dopisujesz prośbę o przeniesienie numeru do oferty Pre-Paid i wskazujesz konkretną ofertę, która Ciebie interesuje.

[ Dodano: 2014-11-04, 19:02 ]
Faltharis pisze: W punkcie 1, podpunkt b. jest tam napisane, że usługi telekomunikacyjne musza byc swiadczone na podstawie umowy zawartej w formie pisemnej.. telefon na karte niestety nie spelnia tego wymagania. Takze przy przechodzeniu z karty (jakiejkolwiek) na bonament w Plusie nie ma zadnego m-c gratis.
Migracja do Nju z rachunkiem i potem przejście do docelowej taryfy w Plusie, wówczas warunek umowy na piśmie masz spełniony, więc dla chcącego nic trudnego ;)