• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #756303  autor: amichalowicz
 16 paź 2014, 15:05
Witam,
Za miesiąc kończy mi się umowa z Mixem w Plusie i powoli zaczynam rozglądać się za nową ofertą.
Do nowej sieci chcę przejść wraz ze swoją narzeczoną + ew. jeszcze jedna osoba.
Czy im więcej osób przejdzie w danej chwili do sieci, to mam z tego powodu jakieś profity?

Byłem w Play i dostałem ofertę, że przy przejściu 3 osób przez pierwsze 6 miesięcy każdy płaci po 20 zł, następnie przez 18 miesięcy płacę 58 zł. Po dodaniu i podzieleniu, wychodzi jakieś 49 zł na miesiąc przez 24 miesięcy. Przy przejściu dwóch osób, będę płacił 59zł abonamentu od początku przez 24 miesiące. W ramach tego mam nielimitowane rozmowy, sms do wszystkich sieci + 1gb internetu + telefon. Czy w jakiejś innej sieci dostanę lepszą ofertę? Ponieważ z tego co przeglądam to ciężko.

Telefon również mnie interesuje, ponieważ mam HTC One V, więc chciałbym coś lepszego i nowszego, lecz w Play proponują telefony za 259-299 zł, których cena rynkowa wynosi 700 zł, więc bez szału.

Co mnie interesuje:
- darmowe minuty i sms do narzeczonej(przechodzimy razem do tej samej sieci)
- minimum 500mb internetu
- Jakieś pakiety darmowych minut i sms'ów do wszystkich sieci.
Osobiście moje rozmowy do wszystkich sieci nie przekroczą 100 minut.

Przeszedłem rozmowy w różnych salonach i wszędzie mówią, że odchodzą od mixa i wszędzie proponują abonament. Jeżeli różnica miałaby wynosić 10 zł, to bardziej opłaca się dołożyć by mieć nielimitowane, natomiast 59zł za abonament, to już trochę pieniędzy jak dla mnie jest, by wydawać na miesiąc.

Również z telefonami. Biorąc telefon w Play, zbytnio na nim nie zarabiam, jedyna różnica jest taka, że spłacam go w ratach, gdyby ta różnica wyglądało inaczej, to nie zastanawiałbym się.

Czy jestem w stanie złapać np. te minimum które mnie satysfakcjonuje bez telefonu do np. 29zł?

Pozdrawiam i czekam na odp.

#756310  autor: Scorpion182
 16 paź 2014, 15:26
Sam zrezygnowałem z mixa, nic ciekawego nie mają.
Już wcześniej proponowałem innej osobie ofertę z orange.
Jeśli przejdziesz dostaniesz 6 miesięcy za darmo, kolejne 18msc po 49,9zł średnio wychodzi ok 37zł miesięcznie (200min/sms, do orange free i 0,5GB)+ telefon wartości rynkowej ok 500-550zł.
Wydaje mi się, że ten abonament spełnia wszystkie twoje oczekiwania.

#756315  autor: amichalowicz
 16 paź 2014, 15:46
Te 200min/sms jak są zamienne? jeżeli do innych sieci wykonam połączenia za ok. 50 min to ile z tego będę miał sms do wykorzystania?
SMS i rozmowy do Orange za darmo ?

#756316  autor: Scorpion182
 16 paź 2014, 15:50
200 wymienne w stosunku 1:1.
Jeśli wykorzystasz 50 minut to zostaje 150 smsów.
Fakt tylko rozmowy do orange są za darmo ale jak zainstalujecie sobie komunikator watss up to możecie pisać do woli dzięki pakietowi danych. :D
Sprawdź sobie jakie są telefony
http://www.orange.pl/klienci_ind/telefony

#756378  autor: amichalowicz
 16 paź 2014, 19:52
Jak na moje to słaba oferta, żeby płacić 49zł za tylko rozmowy

#756392  autor: Scorpion182
 16 paź 2014, 20:19
amichalowicz pisze:Jak na moje to słaba oferta, żeby płacić 49zł za tylko rozmowy
Po pierwsze to nie tylko rozmowy, tylko 200minut wymienne na 200sms, w orange rozmowy no limit i 0,5GB na internet.
Po drugie jakie 49 zł? Średnio wychodzi ok 37zł miesiecznie czyli łącznie za całą umowę niecałe 900zł - 500zł za tel= 400zł/ 24 miesiace=16,6zł miesięcznie za całość.