• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #752802  autor: Xy
 30 wrz 2014, 15:09
Witam,
Jeden telefon w T-Mobile, za miesiąc koniec umowy i nie wiem co dalej ;-) Interesuje mnie abonament za nie więcej niż 70 zł miesięcznie. W nim mają się zawierać nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne (mile widziane smsy bez limitu) i jak najwięcej pakietu internetowego (oczywiście z lejkiem). Telefon w ofercie za nie więcej niż 200 - 300 zł. Jaka sieć spełniłaby takie założenia? W T-Mobile ofertę przedłużeniową dali taką sobie i do tego relatywnie drogie telefony. W Play nawet lepsza i dużo więcej Internetu. A co wy byście polecili? Nie wiem czy to ma znaczenie ale najmniej rozmów wykonujemy do Orange (nie więcej niż 5 minut miesięcznie). Trochę poza granicę (teren UE). Jakaś Formuła 4.0 w Play dałaby radę? Czy lepiej wyszarpać coś od T-Mobile?[/list]

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#752844  autor: Adixm
 30 wrz 2014, 17:18
Xy, jesli chcesz z nimi negocjowac to po pierwsze nalezy zlozyc wypowiedzenie umowy,zwroc uwage na abonament orange smart plan multi za 90zl przy czym na odpowiednim forum mozna zalatwic rabat na abonament orange -30% czyli w okolicach 60zl wychodzi

#752939  autor: Xy
 30 wrz 2014, 22:53
Jak złożę wypowiedzenie to dalej da się przenieść ten sam numer? Zależy mi na nim... Co do oferty Orange to po pierwsze nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą, po drugie 90 złotych to zdecydowanie za dużo. A kody i inne Orenżowe specjalności mnie nie bawią. Albo jest do 70 zł albo nie ma. W Orange nie ma. Poza tym, w Play bez żadnej łaski dają to samo za tyle samo bez kodów i innej magii ;-) A mi chodzi o czyste porównanie gdzie lepiej i czy warto do Plej. O sieci nic nie wiem oprócz tego, że jak zaczynali to oszwabili kilka osób na grubą kasę. Teraz ponoć lepiej bo każdy poleca i jest zadowolony. A ja od 2005 roku zacząłem zabawę w abonamenty w Erze (wcześniej od 2001r. na kartę w Tak Tak) i tak sobie jestem w tej sieci ;-) Natomiast w Orange byłem - zdecydowanie za długo. Play kusi...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #752957  autor: i.slepy
 30 wrz 2014, 23:47
Xy pisze:Witam,
Jeden telefon w T-Mobile, za miesiąc koniec umowy i nie wiem co dalej ;-) Interesuje mnie abonament za nie więcej niż 70 zł miesięcznie. W nim mają się zawierać nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne (mile widziane smsy bez limitu) i jak najwięcej pakietu internetowego (oczywiście z lejkiem). Telefon w ofercie za nie więcej niż 200 - 300 zł. Jaka sieć spełniłaby takie założenia? W T-Mobile ofertę przedłużeniową dali taką sobie i do tego relatywnie drogie telefony. W Play nawet lepsza i dużo więcej Internetu. A co wy byście polecili? Nie wiem czy to ma znaczenie ale najmniej rozmów wykonujemy do Orange (nie więcej niż 5 minut miesięcznie). Trochę poza granicę (teren UE). Jakaś Formuła 4.0 w Play dałaby radę? Czy lepiej wyszarpać coś od T-Mobile?[/list]
aktualnie w T-Mobile masz do wziecia abonament Jump M (69 zl) z Samsungiem Galaxy S4 za 149 PLN. Oferta rozsądna, tyle że internetu raczej mało bo 500 MB. Ale w tych Jumpach ogolnie mało neta dają

#752967  autor: kokos-
 01 paź 2014, 00:31
Adixm pisze:Xy, jesli chcesz z nimi negocjowac to po pierwsze nalezy zlozyc wypowiedzenie umowy,zwroc uwage na abonament orange smart plan multi za 90zl przy czym na odpowiednim forum mozna zalatwic rabat na abonament orange -30% czyli w okolicach 60zl wychodzi

Na jakiej podstawie twierdzisz że w T - mobile jak złoży wypowiedzenie to dostanie lepsze warunki niż bez wypowiedzenia?

#753009  autor: adamiakadam
 01 paź 2014, 09:54
Witam,
Ja również stoję przed podobnym dylematem, tyle że aktualnie jestem w Plusie. Tak żenującej oferty jaką ma Plus na przedłużenie umowy to już dawno nie widziałem. Zastanawiam się właśnie nad S4 w T-mobile, ale chciałem zapytać czy w Play abo 59-69 można coś ciekawego dostać? Jeśli można spytać, to jaką dostałeś ofertę z Play?

#753015  autor: Xy
 01 paź 2014, 10:43
Adixm, złożenie wypowiedzenia umowy nie spowoduje, że zrobią lepszą ofertę. Nie dodałem ale to żonie kończy się umowa i jej szukamy czegoś rozsądnego. Rozwiązanie umowy to raczej strata numeru i nic więcej. Kiedyś może i po takiej akcji dawali lepsze warunki, teraz już nie... Baj de łej oferta przedłużacz nie różni się praktycznie niczym od oferty dla nowego klienta.

i.slepy, No oferta fajna jak za 70 zeta miesięcznie dodają Galaxy S4 za 150 zł. Czy w tej ofercie jest brak limitów na rozmowy korkowe i stacjonarne? SMSy mogą być już ostatecznie limitowane... Tylko internetu baaaardzo mało. Na ile starczy 500 MB? 4 - 5 dni?

adamiakadam, Jeśli to pytanie do mnie to w Play były trochę lepsze warunki niż w T. ale nioe zagłębiałem się w szczegóły.Dużo więcej Internetu, rozmowy bez limitu i tańsze telefony. Reszta nie wiem... Ogólnie Play kusi ale jest wielką niewiadomą. Nie mam z siecią doświadczenia. Natomiast Plus? Dziwię się, że ta sieć jeszcze istnieje...

#753020  autor: i.slepy
 01 paź 2014, 10:55
Xy pisze: i.slepy, No oferta fajna jak za 70 zeta miesięcznie dodają Galaxy S4 za 150 zł. Czy w tej ofercie jest brak limitów na rozmowy korkowe i stacjonarne? SMSy mogą być już ostatecznie limitowane... Tylko internetu baaaardzo mało. Na ile starczy 500 MB? 4 - 5 dni?
rozmowy i sms no limit. za dodatkowe 10 zl miesiecznie mozna internet rozszerzyc do 1GB.

#753028  autor: Xy
 01 paź 2014, 11:07
rozmowy i sms no limit. za dodatkowe 10 zl miesiecznie mozna internet rozszerzyc do 1GB.
To już przekroczenie budżetu o 10 zł, niestety ;-) Wolelibyśmy bez smsów i w zamian za to 1 GB Internetu. Ale skoro tak nie ma to może gdzie indziej by tak było? ;-) Póki co szukamy... Po 10 paździa podejmiemy decyzję co, jak i gdzie.

#753032  autor: i.slepy
 01 paź 2014, 11:15
Xy pisze: To już przekroczenie budżetu o 10 zł, niestety ;-) Wolelibyśmy bez smsów i w zamian za to 1 GB Internetu. Ale skoro tak nie ma to może gdzie indziej by tak było? ;-) Póki co szukamy... Po 10 paździa podejmiemy decyzję co, jak i gdzie.
W Play chyba jest no limit wszystko i 1 GB internetu za 59,99.
Red Bull Mobile za 49 zl i 69 zl - no limit (wykluczajac SMSy) i 2 GB internetu. Maja tez oferty z telefonami, warto zajrzec. Abonamenty maja taka sama zawartosc, zmienia sie tylko cena telefonu.